Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой компютърен спец може ли да ми обясни този син екран

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой компютърен спец може ли да ми обясни този син екран

Проблема се получава изведнъж и това е...забива. ХР операционна система,компютъра е с атлон1.8+.Сменил съм видеокартата, но без резултат, смених и мишката и се подобри работата ... забива доста по-късно от обичайното.Пускал съм машината през сейф мод, но пак забива. Пускал съм си еверест или сандра, който както я знае и в реално време ми показва ниска температура на процесора.
    Прикачени файлове
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

РАМ?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Причини бол:http://www.google.bg/search?q=0x0000...ient=firefox-a
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Препоръчвам ти да смениш операционната система на windows 7. Както каза emzo причините може да са много.И на мен ми излизаха сини екрани със всевъзможни грешки докато бях с хп, но при виста и 7 това се случва много рядко.What is win32k.sys?Multi-User Win32 Driver file.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Качвал съм виста и пак забива, вярно без син екран, но просто картината застива и само с ресет се оправя, рестартира.едит: някакъв тест за РАМ паметта има ли?
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

И аз съм брал дертове с тоя син екран При мен проблема се реши като преместих харда на друга сата. Явно не добра връзка на дъното и от там ми натрупа една камара лоши сектори и се наложи и харда да сменя. Може при теб да е друго но не пречи да пробваш. Успех

Коментар

Jimy написа:
              едит: някакъв тест за РАМ паметта има ли?
              http://www.memtest.org/Теглиш записваш на ЦД и бутваш от него.п.с. дано Чавето не чете тая тема, че пак ще ме изкара пици гуру
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Сваляш си Hiren’s boot CD, зареждаш от него и си правиш тест първо на хард диска, например с Power Max, а след това с Memtest 86 го оставяш да върти поне 2-3 часа. Първата програма ще ти каже дали диска е за изхвърляне а втората ще ти каже дали паметта дава грешки! Ако и двете са наред виж за надути кондензатори по дъното.Поздрави!
                Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Също така си обнови драйвърите на хардуера и пак те съветвам да проваш със уин 7
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                    Също така си обнови драйвърите на хардуера и пак те съветвам да проваш със уин 7
                    Колега замисляш ли се как ще върви 7 на Athlon 1.8 Socket A?! И даже и да го направи това няма да реши проблема защото не всичко е software!!!Към автора на темата: Тествай си рама както са ти казали колегите!
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

И аз си го виждам редовно този син екран. Преди бях с едно дъно с памет СД-РАМ и вградено видео, после го смених с такова с памет ДДР, и външно видео. С новото дъно започна да ми се появява този екран. Най-често - при превключване между двата потребителя, които съм създал. Хард-диска ми има лоши сектори и два пъти досега имах сериозни проблеми, и двата пъти все пак компютъра успя да се "възстанови", но синият екран винаги си го има. Проверявал съм дали всички компоненти са легнали стабилно, дали гнездата им са чисти, процесорът не се нгоррещява много, рядко минава 75 градуса. Но синият екран си го има. Вече не му обръщам внимание. Ако решиш проблема, драсни решението, ще пробвам и аз.Ред.: И да допълня - един от проблемите ми беше свързан с паметта, купих си чисто нова, но синият екран си е все така наличен.

Коментар

Колега Jimy, причините може да са много, както са казали и другите преди мен. Вградено видео, мрежова карта и т.н. Шанса проблемът да е софтуерен клони към 0%. При мен забиваше по подобен начин от не добър контакт на захранващите кабели към хард дисковете (молекс). Много лесно се разкрачват пластинките им и дисковете постоянно спираха и се развъртаха отново. Това при pATA интерфейс. При SATA не би трябвало да е проблем, но кой знае?Провери си всички кабели, които излизат от захранването, дали са щракнати хубаво на мястото си. Заслушай се в дисковете. Размърдай им захранващия кабел докато работят и ако усетиш прекъсване, работата е ясна.Offtopic: ogi28b какви са тези 75 градуса??!! При мен като качи над 52-53 процесора и гледам да спирам програми, да увеличавам обороти на вентилатори...
                        FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                        LPG System BRC Just

Коментар

аз имах точно този проблем,но така и не го реших,защото компютъра ми бе стар като света и ми писна да му бера ядовете...Но мога да те ориентирам,не беше рам,нито процесор,нито захранване...имах множество лоши сектори и почти съм сигурен,че в това бе проблема. Опитай да смениш харда,като поставиш друг с инсталиран уиндоус,но виж първо дали няма причина харда да трупа лоши сектори...
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Ако твърдия диск е SATA - задължително пробвай с нови качествени интерфейсни кабели. Доста често те са проблем N1.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

90 % от сините екрани, които съм въждал, са били причинени от криви драйвери. Звуковите и видео картите обичат да създават такива проблеми. На Win 7 никога не ми се е случвало.
                              Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                              Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                              Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                              Ex: Brava 1.6 1997
                              Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Working...
                              X