Има ли някой който си отглежда гълъби? Аз вече 13 год. ги гледам и не мога да се разделя с тях макар и да ги виждам за 4- 5 дни в месеца :P Ако има някой може да споделяме опит, мнения и снимки
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли колеги, които си отглеждат гълъби?
Collapse
X
-
Като дете намерих един гълъб и го гледах цяла зима, защото беше със счупено крилоили крак (вече не помня). На пролет го пуснах и си отлетя. Гледах го в една стая, която беше за ремонт.Това ми е досега с гълъбите.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Една позната отглежда над 100 гълъба и то за удоволствие. Предлага ми да взема няколко, но още се чудя.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Дядо ми, лека му пръст, гледаше едно време 20-на. Лесни за гледане домашни любимци, като изключим миризмата. Трябва си двор, не става да си ги гледаш на терасата. Имат и известни търкания с кварталните котки, порове, невестулки и други такива :D Отделно и аз като малък келеш ги стресирах допълнително, тропайки по гълъбарника, като цяло за едно дете са си голяма атракция.
Коментар
-
Аз отглеждам само една порода- Пазарджишки високолетачи. Те летят по около 4-5 часа без да кацат и в това е тръпката. Дори съм участвал в състезания със залагания на пари и спечелих 200 лв. На тераса съм пробвал да ги гледам, но не се получава. Гълъбите в момента са в Ракитово от където съм и аз и са под надзора на баща ми, но се старая поне на 10 дни веднъж да ги видя. В момента са около 45 само бели.НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!
Коментар
-
Не гледам гълъби обаче мисля че ще ти е интересно да разгледаш сайта на Българска федерация на гълъбовъдите на спортни гълъби http://www.bfgsg.com/Имат клубове в цялата страна и редовно си правят състезания. Дори правят международни състезания.Аз известно време работих заедно с тях и ми беше много интересно.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
trace написа:Като дете намерих един гълъб и го гледах цяла зима, защото беше със счупено крилоили крак (вече не помня). На пролет го пуснах и си отлетя. Гледах го в една стая, която беше за ремонт.Това ми е досега с гълъбите.Пунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
ей браво върна в спомените ,навремето гледахме с брадчет ми на село гълъби ,и беше голяма емоция защото имам ного соколи в планината и като ги пуснехме да летят все отнасяха по един ,та си бяхме направили един "тъпкач" ако някой не знае какво е да пита та един сокол беше кацнал в двора и го гръмнах ама покрай него заминаха и 2 гълъба :D еееххх спомени споменифиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар