http://www.dnes.bg/zvezdi/2010/07/14...riotizym.94490 Брави на този Митрович. Това никога не може да го направи българин, затова Сърбия, въпреки че са преживели война съсвем наскоро, ще е винаги по-напред от нас.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо няма да стигнем дори и сърбите
Collapse
X
-
Не разбрах за какво толкова няма да ги стигнем... Истина е, че сърбите избиха много народ, на това отгоре не си признават, а участието в такъв филм веднага би ги поставило в позиция да признаят - нормално е да не го правят. Това няма нищо общо с патриотизма... а криворазбраният патриотизъм изобщо не е добър сигнал за каквото и да е. Мисля, че историят е дала примери за последното, които не бива да се повтарят, но за съжаление това става.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Няма да ги стигнем по национално единство. Те не се кланят на никой, заради което се озоваха в абсурдната, за която и да е малка страна, война с Щатите и НАТО. Гледат си националния интерес, а ние сме винаги орел, рак и щука. p.s. Oще си спомням с кеф, как свалиха "невидимия" самолет F-117 :D
Коментар
-
Немците също бяха национално единни и се обединиха около абсурдни идеи, които пратиха милиони в концлагерите и разрушиха почти цяла Европа. Да не говорим за това, че едно цяло поколение пропусна хубавите моменти в живота. Припомнете си и националното единство на Сърбите: http://tinyurl.com/34uj6y3 Лесно е, когато ножът е далеч от кокъла.... дали ще сте толкова сигурни, ако опре до него? Колкото до кенефа, в който живеем - това е друг въпрос и няма нищо общо с национализма.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
dikanio написа:Няма да ги стигнем по национално единство. Те не се кланят на никой, заради което се озоваха в абсурдната, за която и да е малка страна, война с Щатите и НАТО. Гледат си националния интерес, а ние сме винаги орел, рак и щука. p.s. Oще си спомням с кеф, как свалиха "невидимия" самолет F-117 :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Humppa
ele написа:Колкото до кенефа, в който живеем - това е друг въпрос и няма нищо общо с национализма.
Коментар
-
jenshen73 написа:dikanio написа:Няма да ги стигнем по национално единство. Те не се кланят на никой, заради което се озоваха в абсурдната, за която и да е малка страна, война с Щатите и НАТО. Гледат си националния интерес, а ние сме винаги орел, рак и щука. p.s. Oще си спомням с кеф, как свалиха "невидимия" самолет F-117 :D
Коментар
-
Хм, айде да се спрете че ще заключа темата!Ианче аз мога да ви кажа от лични наблюдения през последните 2 години че сърбите ВЕЧЕ са по-напред от нас! Въпреки войната!Най ми беше интересно миналата година като ходих за пръв път в Белград по работа и гледам - пълно с Фиати, най вече Пунто 2, маздички, фордчета, опелчета и т.н - среден клас коли, не лошо, относително нови - 3-6 годишни. Ама мерцедеси и беемвета и аудита - почит нямаааа, да не говорим че джипове почти не видях. И питам колегите сърби - "Абе колеги, поне в Белград не може да няма богати хора - що така няма скъпи коли?". Отговора беше - " През войната много хора загубиха всичко което притежават - къщи, коли, имущество, да не говорим за човешките загуби. Счита се за лош вкус да парадираш с пари и коли. А пък ако магистрат ( кмет, общински съветник, депутата, съдия и др. ) се появи със скъп автомобил, особено ако е на избираемо място - изчезва за винаги от политическия живот...". И така нататък....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Хм, айде да се спрете че ще заключа темата!Ианче аз мога да ви кажа от лични наблюдения през последните 2 години че сърбите ВЕЧЕ са по-напред от нас! Въпреки войната!Най ми беше интересно миналата година като ходих за пръв път в Белград по работа и гледам - пълно с Фиати, най вече Пунто 2, маздички, фордчета, опелчета и т.н - среден клас коли, не лошо, относително нови - 3-6 годишни. Ама мерцедеси и беемвета и аудита - почит нямаааа, да не говорим че джипове почти не видях. И питам колегите сърби - "Абе колеги, поне в Белград не може да няма богати хора - що така няма скъпи коли?". Отговора беше - " През войната много хора загубиха всичко което притежават - къщи, коли, имущество, да не говорим за човешките загуби. Счита се за лош вкус да парадираш с пари и коли. А пък ако магистрат ( кмет, общински съветник, депутата, съдия и др. ) се появи със скъп автомобил, особено ако е на избираемо място - изчезва за винаги от политическия живот...". И така нататък....N.Y. State of Mind
Коментар
-
Yavor написа:Хм, айде да се спрете че ще заключа темата!Ианче аз мога да ви кажа от лични наблюдения през последните 2 години че сърбите ВЕЧЕ са по-напред от нас! Въпреки войната!Най ми беше интересно миналата година като ходих за пръв път в Белград по работа и гледам - пълно с Фиати, най вече Пунто 2, маздички, фордчета, опелчета и т.н - среден клас коли, не лошо, относително нови - 3-6 годишни. Ама мерцедеси и беемвета и аудита - почит нямаааа, да не говорим че джипове почти не видях. И питам колегите сърби - "Абе колеги, поне в Белград не може да няма богати хора - що така няма скъпи коли?". Отговора беше - " През войната много хора загубиха всичко което притежават - къщи, коли, имущество, да не говорим за човешките загуби. Счита се за лош вкус да парадираш с пари и коли. А пък ако магистрат ( кмет, общински съветник, депутата, съдия и др. ) се появи със скъп автомобил, особено ако е на избираемо място - изчезва за винаги от политическия живот...". И така нататък....
Коментар
-
Humppa
Sev написа:не знам какво толкова им се възхищаватенаправиха си война, изтрепа се сума ти народ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар