Здравейте колеги. Ситуацията е следната:Предният номер липсва наполовина (половинката с местообитанието на колата и две цифри от номера липсват) Разбира се звъннах в КАТ и оттам получих отговор, че трябва да отнеса задният номер + остатъка от предния и да си взема транзитни номера.След това пак в КАТ, но вече с колата за нови табели и талон и т.н. В този момент аз възразих като казах, че задният номер е пломбиран и получих отговор да го разпломбирам...какво толкова...ама после да не ми треснат глоба за това, че съм разпломбирал номера? Въпросите ми: Има ли и друг начин? Ако само това е начина някой минал ли е през тази процедура и някакви особености, които е добре да се знаят и т.н. Ако колата е без преглед проблем ли е? Смятам, че не, защото ще е с транзитни номера, но все пак Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на повреден регистрационен номер
Collapse
X
-
Има и трети вариант. Мой познат скоро трябваше да пътува за чужбина, а номера му беше смачкан от съвсем леко ПТП, при което пострада само номера. Отиде и намери завода, където произвеждат номерата и според неговите думи за няколко минути са му произвели. До колкото разбрах е някъде около София.
Коментар
-
В крайна сметка се оказа, че тази процедура си е напълно ОК, но излиза по-скъпо отколкото да си пререгистрираш колата.С една дума - заслужава си, но само ако имаш хубав номер и си го искаш пак същия или ако много бързаш.Аз нито имам хубав номер, нито бързам. Ще си мина през КАТ и толкова. Все пак има ли хора минали по този път, по който аз искам да мина сега?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Аз минах през пререгистрация съвсем скоро - няма и месец. На резервната ми кола Trabant откраднаха предния номер. Случи се преди година и половина. Бях извън себе си от случката, не ми се занимаваше с нищо. Колата през това време беше в един селски двор. Та въпреки всичко реших да си я възстановя. Закарах я в КАТ, процедурата ми отне половин час. Даже актуален преглед нямах. Държат само на ГО. Талоните се сменят на момента.Не се притеснявай, колега. Няма никакви проблеми при тази процедура. Естествено новите номера струват пари - около 70 лв.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
vital написа:Има и трети вариант. Мой познат скоро трябваше да пътува за чужбина, а номера му беше смачкан от съвсем леко ПТП, при което пострада само номера. Отиде и намери завода, където произвеждат номерата и според неговите думи за няколко минути са му произвели. До колкото разбрах е някъде около София.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
По подобен път минах и аз. Задния ми номер след автомивка безконтактно се олющи първата буква "Р и 6-цата".Звънях в КАТ и тъпаците ми казаха, че трябвало да си вадя нови номера демек пак 70лв ли колко са...С 2 думи им казах FUCK OFF. Купих си маркер черен и си ги нарисувах по релефа. Толкова дъжд ме валя, не е мръднало. Маркера ми седи винаги в багажника."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
snake написа:Нещо те е поизлъгал твоят познат.
Коментар
-
Регистрационните номера са на специален отчет и е абсурд повторно да се отпечати стар номер. Ако е отишъл в някоя частна фирма и са му изрисували табелка, която наподобява оригиналната, е друг въпрос, но това е криминално престъпление. Или пък нещо да е поизправил смачканата табела и с черна боя да е оформил цифрите-най-вероятно за нещо такова става въпрос. А защо ще лъже-ами хората лъжат непрекъснато .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:vital написа:Има и трети вариант. Мой познат скоро трябваше да пътува за чужбина, а номера му беше смачкан от съвсем леко ПТП, при което пострада само номера. Отиде и намери завода, където произвеждат номерата и според неговите думи за няколко минути са му произвели. До колкото разбрах е някъде около София.
Коментар
-
Номерата се произвеждат от десетина години от фирма "БМВ" ООД /Безконтактни мултиплексорни вериги/ в кв. "Захарна фабрика". Всяка двойка номера са уникални, водят се на специален отчет и производството на дубликат е закононарушение. При повреждане или изгубване на номер се извършва пререгистрация на МПС.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Номерата се произвеждат от десетина години от фирма "БМВ" ООД /Безконтактни мултиплексорни вериги/ в кв. "Захарна фабрика". Всяка двойка номера са уникални, водят се на специален отчет и производството на дубликат е закононарушение. При повреждане или изгубване на номер се извършва пререгистрация на МПС.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар