Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Брава 1,4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за Брава 1,4 12v

Колеги, дайте мнение за този двигател, май към него ми вървят нещата...Разход, поддръжка...Знам че на него лесно се слага АГУ...
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

само добри неща! лично аз "да чукна на дърво" нямам никакви ядове и съм страшно доволен...П.П.: Питай Д-р Бари... той я кара мойта за едно пробно кръгче, а неговата е 1.8... та нека и той си каже мнението...
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: Какво мислите за Брава 1,4 12v

Yavor написа:
      Колеги, дайте мнение за този двигател, май към него ми вървят нещата...Разход, поддръжка...Знам че на него лесно се слага АГУ...
      Яворе, колата е перфектна, макар и 12 клапанова, само когато я купуваш, отвори капака на клапаните и виж състоянието на гърбиците на разпределителния вал!

Коментар

Абсолютно се присъединявам към Христо.Ако е износен се дължи на евентуален проблем с омасляването на разпределителния вал, но при редовна смена на масло тоя проблем го няма.Сега на 10 април нашето браво направи 2 години под командване на жената, минали сме 50000 км, 99 % градско в София. Ядове от към мотора няма никакви, харчи 9/100 газ градско, има си прилична динамика... С две думи - ако вала е наред - взимай и не се колебай!
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Re: Какво мислите за Брава 1,4 12v

hit-ko написа:
          Yavor написа:
          Яворе, колата е перфектна, макар и 12 клапанова, само когато я купуваш, отвори капака на клапаните и виж състоянието на гърбиците на разпределителния вал!
          Христо, а какво не трябва да видя - преполагам износване по самите гърбици - това ще представлява драскотини и неравномерна заобленост на самата гърбица предполагам.А както смятам знаете няма кой да ми позволи да отварям самия капак - това може ли да се види през капачката за доливане????Аз съм си наясно че покупката на автомобил доста прилича на лотария ама все пак не може да караме все едно и също де...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

като я закараш в сервиза ще накараш майстора да я отвори ,а на продавача да не се меси ако иска да си продаде колата
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Можеш да видиш и през капачката!!!
              FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Точно през капачката погледни, както казаха колегите. Тази гърбица е най често засяганата. Просто мазането на вала на тоя двигател е под всякаква критика Друг фабричен ташак - цедката в картера е на 2-3 милиметра от неговото дъно. При най малък удар се получава нейното запушване, от което следва трудно мазане на разпределителя и огромни главоболия

Коментар

Uneek написа:
                  Друг фабричен ташак - цедката в картера е на 2-3 милиметра от неговото дъно. При най малък удар се получава нейното запушване, от което следва трудно мазане на разпределителя и огромни главоболия
                  това възможно ли е да се случи на 1.6 103 понеже имам някакви съмнения?
                  Fiat Stilo JTD ....sold
                  Volvo C 70 ....

Коментар

Working...
                  X