Здравей колега, аз ползвам TOSHIBA отскоро и за сега имам добри впечетления. Препоръча ми го приятел и ме увери че това са най тихите климатици (понеже го взех за спалня) и наистина е така. Модела ми е RAS 2255..... но понеже е втора употреба японски гугъл едва ли ще го намери в България. Относно модела които си дал мисля че има нещо сбъркано в данните които са дадени в саита, цената е високичка и по добре вземи по якичък за това помещение. Като параметри ми хареса повече този http://www.varnaklima.com/index.php?...roduct_id=74А и цената е по надолу, отдава 4.2kw мисля че е по добре, по мощен е
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на климатик...
Collapse
X
-
Този, който си посочил отдава на отопление 4.3KW, a този който съм избрал отдава 5.8KW. Мисля, че единствено Fujitsu-General плазма моделите са по-тихи, но за сметка на това външното им тяло е доста шумно. А при мен външното тяло ще е пред прозорец 2х2 метра и шума отвън също не е без значение.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Заради един шум на външното тяло, дали си струва да дадеш 700-800 лева повече. Освен това, забелязвам много интересен факт - при пускане на климатиците, откъм външното тяло се чува един характерен нискочестотен шум. Явно е някаква вибрация, която се предава по стената, защото като отворя прозореца, откъм външните тела не се чува нищо и си работят доволно тихо.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
spark написа:Този, който си посочил отдава на отопление 4.3KW, a този който съм избрал отдава 5.8KW. Мисля, че единствено Fujitsu-General плазма моделите са по-тихи, но за сметка на това външното им тяло е доста шумно. А при мен външното тяло ще е пред прозорец 2х2 метра и шума отвън също не е без значение.
Коментар
-
sugarboy написа:Заради един шум на външното тяло, дали си струва да дадеш 700-800 лева повече. Освен това, забелязвам много интересен факт - при пускане на климатиците, откъм външното тяло се чува един характерен нискочестотен шум. Явно е някаква вибрация, която се предава по стената, защото като отворя прозореца, откъм външните тела не се чува нищо и си работят доволно тихо.
Коментар
-
Uneek написа:sugarboy написа:Заради един шум на външното тяло, дали си струва да дадеш 700-800 лева повече. Освен това, забелязвам много интересен факт - при пускане на климатиците, откъм външното тяло се чува един характерен нискочестотен шум. Явно е някаква вибрация, която се предава по стената, защото като отворя прозореца, откъм външните тела не се чува нищо и си работят доволно тихо.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Този климатик, който си посочил е 8-ца, няма как да е по-мощен от 10-ка 5-то поколение. Номиналната му мощност е 2.5КW, а на 10-ката е 3КW. 82кубика може да охлажда, но за отопление се съмнявам.Погледни му тук параметрите: http://clima-design.bg/110,ras-2518d...htmlИначе е добър хиперинвертор. Може би нещо такова ще взема за спалнята по-нататък. Само ме притеснява да не са някои 110V климатици преработени при нас на 220V.VIN написа:spark написа:Този, който си посочил отдава на отопление 4.3KW, a този който съм избрал отдава 5.8KW. Мисля, че единствено Fujitsu-General плазма моделите са по-тихи, но за сметка на това външното им тяло е доста шумно. А при мен външното тяло ще е пред прозорец 2х2 метра и шума отвън също не е без значение.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Този климатик, който си посочил е 8-ца, няма как да е по-мощен от 10-ка 5-то поколение. Номиналната му мощност е 2.5КW, а на 10-ката е 3КW. 82кубика може да охлажда, но за отопление се съмнявам.Погледни му тук параметрите: http://clima-design.bg/110,ras-2518d...htmlИначе е добър хиперинвертор. Може би нещо такова ще взема за спалнята по-нататък. Само ме притеснява да не са някои 110V климатици преработени при нас на 220V.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Мидея не са това, което бяха преди 3 години и качеството им е значително влошено. Най-малко може да се ориентирате по режещата пръсти пластмаса, когато си отворите капака, за да извадите филтрите. Самите те ясно имат вида на евтина китайска играчка! Вътре в тях положението е на същото ниво. Самсунг няма какво да се обсъжда - не става, защото са страшно шумни външните тела, страдат от проблеми с електрониката и при най-малката промяна на тока в захранването. Най-добре е да се търси японски климатик, било то и нисък клас, но да е японски. Сглобката и качеството на изработката са също толкова важни, колкото и самия монтаж.Тези от вас, които имат възможност да се свържат с фирма, която ще ви предостави климатик от японския пазар, нов и с гаранция, да не се колебаят! Хем са на разумна цена, хем качеството е най-високо. Има една поговорка "Де да бяхме толкова богати да пазаруваме евтино".www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
@crush: Климатик от Японския пазар, правен за Япония, нов - тука струва зашеметяващи пари. Климатик Японски, втора употреба е на около 1/2 от цената на нов инвертор на реномирана марка, но правен в Китай. Всъщност - прехвалените от теб Мидеи - от край време се правят САМО в Китай. Просто се налага да им свалят цените някак, за да може хората при еднакви други параметри да купуват и Мидеи... Що да купя Мидея 12ка за 599лв, като НЕО 12ка е 399 или дори 360? И двете са с еднакви параметри Коснумирана-Отдадена мощност...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Прехвалени ли? Та аз ги оплюх, не съм ги хвалил.Колкото до "японски климатици за техния пазар" тук не са толкова скъпи, колкото си мислиш. Ако искаш на ЛС ще ти дам примерwww.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Да използвам темата,днес ми го монтираха климатика Фуджитсо,не знам дали съм направил правилния избортова времето ще покаже. :D Модела е този http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_56.html цената с монтаж ми излезе 1120лв.,може знаещите да изкажат мнение.Цената ми се вмести точно в бюджетаза повече няма! :DFiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Shadowandust написа:Да използвам темата,днес ми го монтираха климатика Фуджитсо,не знам дали съм направил правилния избортова времето ще покаже. :D Модела е този http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_56.html цената с монтаж ми излезе 1120лв.,може знаещите да изкажат мнение.Цената ми се вмести точно в бюджетаза повече няма! :D
Коментар
-
Слагащите климатични инсталации колеги, биха ли дали съвет за избор на климатик, който ще се ползва основно за охлаждане, по възможност инвертор, икономичен до около 700 лв. с монтажа?"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
tyson написа:основно за охлаждане"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар