jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на климатик...
Collapse
X
-
Orcinus
Re: Помощ за избор на климатик...
donnna написа:спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.
Коментар
-
Orcinus
Valentin_V написа:И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.donnna написа:а Техномаркета предлагат оторизирани фирми /да важи гаранцията/ за монтажа и искат 150 пари... цената мисля, че е нормална, даже ниска... та това лекинко ме притеснява и даже сега в момента като го пиша ми избива една студена пот по гърба....spark написа:Мисля, че Техномаркет работят с фирма която монтира климатици и тя е Техноклима. На един приятел в София са му вградили тръбите и тока в стената за два климатика и са му взели по 130лв за това. Като вземе климатиците ще му ги сложат без да доплаща. Така че дори цената от 150лв за монтаж е доста, защото първо, че е по-висока от София и няма да ти вкопават тръбите в стената. Разгледай сайта им, имат офис в Изгрев някъде в кооперациите срещу техномаркет - http://tehnoklima.bg/Sev написа:в зората на демокрацията лъжеха хората, че това е Mitsubishi даже така пишеше на самите машинипосле смениха една буква и стана Mitsibichi , а накрая и цялото име и ре роди OsakaVIN написа:Относно въпроса на колегата ВО: Колега, не се занимавай с тези мулти сплит системи чувал съм само лоши отзиви за тях, горят доста ток а малко отдават май, освен това не са инверторни.jenshen73 написа:Добре де, добре, 210w са 3 лампи по 70w Звинете за грешката.И за да уточним за по-горните колеги:1. Конвенционален климатик си папка това което му е по табелката постоянно докато работи компресора и ... незнайно колко - докато само вентилира2. Инверторният климатик папка в началото максимума по табелка и при достигане на зададените параметри - папка минимума, като при някои модели това са 10% от максималната мощност. Най-добрите климатици имат висок COP (Коефициент на преобразуване или на БГ - КПД ). Съответно чилърите достигат до COP>=7.05. Преведено на български - при консумирана мощност 1000W климатика отдава в помещението 7050W.
Коментар
-
Re: Помощ за избор на климатик...
Orcinus написа:donnna написа:спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
VIN написа:jenshen73 написа:4uk1t написа:някои ако може да помогне с малко инфо за климатик National cs-28rfhSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:VIN написа:jenshen73 написа:4uk1t написа:някои ако може да помогне с малко инфо за климатик National cs-28rfh
Коментар
-
Orcinus написа:Valentin_V написа:И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.Обичам си работата.
Коментар
-
Orcinus написа:Учудвам се, че си толкова незапознат по темата. В общи линии. Това не са ти компютрите явно Звинен си 1. Конвенционален климатик папка толкова, което му е по табелка, докато компресорът работи, но има разлика между първоначално натоварване (разход) и при постоянна работа. Когато работи само турбината (ти го наричаш вентилатор), компресорът без да работи - разходът е 50-70 вата в зависимост от климатика. 2. Инверторът папка в началото максимума, но след достигане на зададените параметри съвсем не лапка минимума или 10%. Просто няма как да стане, за да поддържа желаната температура, освен ако външната температура не е 2-3 градуса по-висока/ниска от желаната. Физика, драги. При 0 градуса външна и желана 25 градуса вътрешна наиш ли га шЪ работи на 10% от мощността си един инвертор? Нивгаш Къде е темата за бисерите COP и КПД нямат нищо общо при климатиците, бре Някъде да си видял да пише на климатик КПД?Steliyan's Life!
Коментар
-
Orcinus
И ти не ме бий, но нещо нарочно не си ме разбрал. Никъде не твърдя, че конвенционалните климатици са по-икономични от инверторите. Поправи ме, ако греша. Климатичната техника е част от физиката (втората е наука), а не физиката е част от климатичната (хладилната техника). Обясних ти, че в тази сфера не ти е силата. Не виждам къде точно ме опровергаваш от написаното в куотнатия от теб пост. Виждам само желанието ти да го направиш, макар и неуспешно.
Коментар
-
Orcinus написа:И ти не ме бий, но нещо нарочно не си ме разбрал. Никъде не твърдя, че конвенционалните климатици са по-икономични от инверторите. Поправи ме, ако греша. Климатичната техника е част от физиката (втората е наука), а не физиката е част от климатичната (хладилната техника). Обясних ти, че в тази сфера не ти е силата. Не виждам къде точно ме опровергаваш от написаното в куотнатия от теб пост. Виждам само желанието ти да го направиш, макар и неуспешно.Steliyan's Life!
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:И от кога 170W са >10% на 1700W? Максималната консумирана мощност на моят инвертор в режим отопление е 1700W, поддържаната мощност е точно 170W замерени с уред в продължение на денонощие. Да, не ремонтирам и не продавам климатици, но забелязвам, че много от правещите го са прости занаятчии, има изключения, но до момента познавам само едно такова в гр. Варна...
Коментар
-
Orcinus написа:jenshen73 написа:И от кога 170W са >10% на 1700W? Максималната консумирана мощност на моят инвертор в режим отопление е 1700W, поддържаната мощност е точно 170W замерени с уред в продължение на денонощие. Да, не ремонтирам и не продавам климатици, но забелязвам, че много от правещите го са прости занаятчии, има изключения, но до момента познавам само едно такова в гр. Варна...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Да не отварям нова тема, предстои ми избор на климатик за около 20кв стая - горе-долу 7х3 и съм се спрял на това:TOSHIBA RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daiseikai 5http://v-clima.com/prod.php?id=toshiba-ras-10-pkvp-super-daiseikai-5Мнения и особено ако някой има лични впечатления от този климатик ще съм много благодарен.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар