Добре де, добре, 210w са 3 лампи по 70w Звинете за грешката.И за да уточним за по-горните колеги:1. Конвенционален климатик си папка това което му е по табелката постоянно докато работи компресора и ... незнайно колко - докато само вентилира2. Инверторният климатик папка в началото максимума по табелка и при достигане на зададените параметри - папка минимума, като при някои модели това са 10% от максималната мощност. Най-добрите климатици имат висок COP (Коефициент на преобразуване или на БГ - КПД ). Съответно чилърите достигат до COP>=7.05. Преведено на български - при консумирана мощност 1000W климатика отдава в помещението 7050W.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на климатик...
Collapse
X
-
cenitel написа:Така,колеги за тези 20 лева-първо климата не ми работи на макс(през повечето време е на ниско)Така смятам 20 грубо казано,Когато нямах клима със същите уреди(тв,радио и комп) имах около 50лв,а сега е към 75-80-ТАКА,ЧЕ НЕ ВЯРВАМ ДА Е ПОВЕЧЕ ОТ 20-25 ЛВ.Но и да харче повече за 2 стаи и коридор за по 7-10 4аса на ден е перфектно.А и изолацията е фактор. А като погледнах не е 1250,а 1040 w/h.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
При 4.5 до 10 часа в денонощие сметката за 1 климатик/1 стая си е перфектна. Апартамента ми е северозападен, с външна термоизолация и PVC дограма на целодневно обитаемите и климатизирани стаи. Това лято я карам на икономии, но в предишните лета климатиците (1 конвенционален + 1 инверторен) си работеха денонощно, температурата 24*, месечният ток - под 160лв. не съм падал. За това се изненадвам на това какви са тия сметки от по 20лв/месец за климатик...Инверторният ми не е чилър, но е доста икономичен - въпреки това и той не успява да се вмести в 20лв/месец.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Хм, звучи ми като доста напечен апартамент щом имаш такива сметки.Колегата в офиса - апртамент изток - запад - 2 климатика работят денонощно и зима и лете - спира ги само април-май и септември-октомври - в момента за юни и за юли има сметки от порядъка на 100лв. При положение че ’летния’ ток на нормално домакинство - пералня, миялна, хладилник, 1 бойлер, осветление, телевизор, компютър и др. дребна техника правят около 50-70 лв в зависимост от режима на ползване - ето я сметката.Иначе същия колега, за същите климатици зимата прави по 180-200 за среден месец.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Как ги смятате тия цифри не знам... Моите 2 мидеи (9ка и 12-ка, неинверторни) охлаждат около 130 квадрата, 12-ката работи 16-18 часа, 9-ката - 24 часа при зададени 23С. Последната ми сметка за ток е 90 лева, предната - 75 лева. Миналото лято всички сметки също бяха под 100 лева. Преди да купя климатиците сметката за ток беше 40-50 лева. Тъй като работя удома, през целия ден има консумация на ток. Единствено не ползвам бойлер на ток, а на газ - затова не търсете причина за високите си сметки в климатиците....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Следващия път ще сканирам сметката за тока. Аз под 100лв. сметка не съм имал от едно време. Текущо работят 2 хладилника 1 фризер и 2 климатика. Бойлера е на ток, но е пълен с топла вода, която ще употребя след малко и не е включен. Не знам, явно ще хвана и ще замеря всички постоянни консуматори.Steliyan's Life!
Коментар
-
ele написа:Как ги смятате тия цифри не знам... Моите 2 мидеи (9ка и 12-ка, неинверторни) охлаждат около 130 квадрата, 12-ката работи 16-18 часа, 9-ката - 24 часа при зададени 23С. Последната ми сметка за ток е 90 лева, предната - 75 лева. Миналото лято всички сметки също бяха под 100 лева. Преди да купя климатиците сметката за ток беше 40-50 лева. Тъй като работя удома, през целия ден има консумация на ток. Единствено не ползвам бойлер на ток, а на газ - затова не търсете причина за високите си сметки в климатиците....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
jenshen73 написа:Следващия път ще сканирам сметката за тока. Аз под 100лв. сметка не съм имал от едно време. Текущо работят 2 хладилника 1 фризер и 2 климатика. Бойлера е на ток, но е пълен с топла вода, която ще употребя след малко и не е включен. Не знам, явно ще хвана и ще замеря всички постоянни консуматори.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
4uk1t написа:някои ако може да помогне с малко инфо за климатик National cs-28rfhОбичам си работата.
Коментар
-
мерси колега за бързата помощ но тази таблица я разгледах интерсуваше ме главно годината и това дали наистина е 9-ка или 12-ка понеже се чудя между този и един Daikin и 2-та между другото са рециклирани но истински японки а не като днешните Daikini белгийскиТолкова е лесно да поправяш другите. Толкова е трудно да поправяш себе си
Коментар
-
4uk1t написа:мерси колега за бързата помощ но тази таблица я разгледах интерсуваше ме главно годината и това дали наистина е 9-ка или 12-ка понеже се чудя между този и един Daikin и 2-та между другото са рециклирани но истински японки а не като днешните Daikini белгийски
Коментар
-
Valentin_V написа:Аз ви казвам да не си взимате такива климатици 5 години съм работил с такива но преди си струваше защото бяха по 350лв а новите дори елитите бяха по 800лв. Но минусите са никакви части няма за тях и не всеки може да ги поправя. А по хубаво от новото няма.
Коментар
-
4uk1t написа:някои ако може да помогне с малко инфо за климатик National cs-28rfhValentin_V написа:Аз ви казвам да не си взимате такива климатици 5 години съм работил с такива но преди си струваше защото бяха по 350лв а новите дори елитите бяха по 800лв. Но минусите са никакви части няма за тях и не всеки може да ги поправя. А по хубаво от новото няма.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар