Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на климатик...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преди 3 години, като търсех климатик, първо в техномаркет питах за Осака, там момчето ми обясни, че не може да ми продаде климатика, защото бил слаб за помещението. Спорихме половин час с представителя на Осака, най накрая изкара гаранционната карта и се оказа, че климатикът се вписва идеално (дори не беше на границата) в техните изисквания при охлаждане на помещение. Въпреки това, отказа да ми го продаде под предлог, че аз вероятно ще го ползвам за отопление, пък той бил слаб (беше точно на границата за отопление). После направих грубата грешка да отида във фирмения магазин на Осака, където две девойчета се опитаха да ме убедят, че избраният климатик не могат да ми го продадат, защото помещението ми било 35 кв.м, което било повече от предписаното. Аз пък се опитах да ги убедя, че помещението е ниско и като кубатура не се различава от по-малко помещение със стандартната височина на панелките. Да, ама не. Най-накрая ги питах какво според тях се топли или охлажда - квадратни или кубични метри. Едната гордо каза: Квадратни. Излязох и от зора си купих мидеята. Ти им даваш пари да им купиш климатиците, на това отгоре сам си смяташ дали е подходящ или не за помещението и им буташ парите в ръцете, те обаче не щат - ми като нещат - здраве да е. Ако и техниците им са като продавачите - не мерси.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е да, но като стане кубче лед ще им пилиш на главите, че климатика не е наред нали Те затова не искат да го поставят
      Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
      Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
      FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
      Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

няма какво да се чудишнаписаното не отговаря на истината и се застраховатосвен това и нищо не разбиратосвен това Осака е крайно жълта маркав зората на демокрацията лъжеха хората, че това е Mitsubishi даже така пишеше на самите машинипосле смениха една буква и стана Mitsibichi , а накрая и цялото име и ре роди Osaka
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Преди две години си купих една скърцаща и пукаща Osaka CH12CN. Бях пуснал и тема във форума. Все още работи успешно, дори и в най-лютите студове успяваше да поддържа над 20 градуса температура в стаята. Но си е прост климатик-шумен, пука, скърца, въздиша, понякога през зимата имам чувството, че външното тяло ще отлети, като хеликоптер работи. Фуджи-то в другата стая е направо уред от друго измерение. Преди това в другата стая имахме едно Daewoo. Работи почти 10 г. без проблеми и без дозареждане с фреон. Тази година си нямах работа да извикам едни "майстори" да му направят профилактика и да го дозаредят с фреон. Ами след профилактиката компресорът му изгоря. Най-качественият климатик, който съм виждал, е TRANE. Инсталиран е и работи в стаята ми в службата вече 12 години. Почиствам му филтрите един път годишно, защото е на неудобно място и трябва стълба и да размествам бюрата, за да го достигна. Никога не е допълван с фреон. Работи практически безшумно. Марката има значение. Не си давайте парите за евтина техника. Климатикът е по-особен уред. Ремонтите са свързани с неприятното присъствие на майстори вкъщи, с мърсотия, понякога пробиване, къртене и падане на мазилки...
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Също така, важен е и монтажа. Работата на много хубав климатик може да се опропасти с некадърен монтаж. Аз така се насадих, два Дайкина, некадърни монтажисти, вече втора година не може да се разберем. Като се замисля, две 9-ки ми се вързаха на 3 000 лв., но ги прежалих, защото разчитам само на тях за отопление. А работят като климатик за 300 лв.

Коментар

tomny написа:
              Също така, важен е и монтажа. Работата на много хубав климатик може да се опропасти с некадърен монтаж. Аз така се насадих, два Дайкина, некадърни монтажисти, вече втора година не може да се разберем. Като се замисля, две 9-ки ми се вързаха на 3 000 лв., но ги прежалих, защото разчитам само на тях за отопление. А работят като климатик за 300 лв.
              СПоделям напълно мнението ти, колега... Аз така страдах с некадърен монтаж на 2 климатика на предния ми апартамент. А дадох и аз близо 3000 лв. И след това всяка година идваха да си оправят осраното Последния път направо ме подлудиха, бяха изкривили тръбичката която одвежда кондензираната вода навън, и климатика наводняваше стаята. А сега в новия апартамент заложих на едно евтино Beko, и не съжалявам, защото ми го препоръча техник близък на роднина, и го монтира повече от добре, въобще не бързаха, както предишните примати, всичко като по учебник стана и съм много доволен. Та тази марка също е добра алтернатива от по-евтините. А и си имат 3 години гаранция.

Коментар

ivailo rachev написа:
                ...а за Осака това е една марка на доста високо ниво не знам колко разбирате от климатици като казвате че е куча марка нищо лично
                Без да съм корифей в областта на климатиците бих искал да ме светнеш що за марка е Осака? И дали случайно знаеш, че се произвеждат в България. И ако не бяха куча марка, защо не носеха българско име?
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Всичко е на късмет, купуваш някакъв климатик и се молиш да изкара повечко Аз преди четири години дадох 1700лв. за един HAIER HSU-18 инвертор. Много прехвалена марка голяма работа, поне петтима познавам дето имат такива и са много доволни. Та първата година добре, доволно, и от там нататък всяка зима ремонти, лягаш си вечерта климатика работи, ставаш сутринта студ, и така три години мъки. Тази зима му беше последна, сега ми стои на тавана като паметник. Сега съм с втора употреба DAIKIN и пак 1700лв. назад но няма нищо общо с китаиския боклук. А за Midea съм чувал че добре били но малко са шумни.

Коментар

VIN написа:
                    Всичко е на късмет, купуваш някакъв климатик и се молиш да изкара повечко
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Еко-Клима не са ли само вносители на Осак?.Поне така беше преди 8 години като си вземах първият климатик,инверторен,дванайстка.Железен-досега не е спирал,с него топля хол 22квадрата ,зимата стоя по къс ръкав.После си взех уж същият но вече разликата е голяма.Едвам смогва в детската 13квадрата.Абе разликата е голяма.И понеже и сервиза в Разград нещо го удрят през пръст,сега съм се насочил към Фуджицо(пак инвертер,дванайстка)Иначе ако ще ползвате климатика целогодишно само-инвертер вземайте.Само за справка с двата климатика,конвектор и всичките му там ел.уреди,с две малки деца, зимна сметка за ток на тристаен-200лв.
                      Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

От 10 години ползвам National Panasonic-втора употреба,никога от поставянето му не съм викал техник,зимата топли добре,лятото охлажда също добре,купих го от непознат за мен човек,каза че е добър и го монтира-тогавашни пари мисля че ми струваше около 1000лв,бах ти и техниката,пускам я октомври и я спирам март,как издържа не знам.Сега ако ми се наложи да купувам,просто не знам на какво да се спра,кое е оригинално-то всичко май е китайско,някой са доволни и от китайските стоки,просто късмета дано е с теб колега.
                        Marea HLX 147ps

Коментар

И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.
                          Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
                            И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.
                            след тези думи тръгвам за Техномаркет-а утре след работа и хвърлям Медейката в Синята птица... само да я пусне чичо доктор, че след 2 лета жеги най-накрая се наканих да сменя радиатора на климатика на колата и сега тя милата седи в един сервиз разколачена и изтърбушена....а Техномаркета предлагат оторизирани фирми /да важи гаранцията/ за монтажа и искат 150 пари... цената мисля, че е нормална, даже ниска... та това лекинко ме притеснява и даже сега в момента като го пиша ми избива една студена пот по гърба....
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Щом е за охлаждане само добре си се насочил да не е нещо скъпо, НО обърни внимание ако избираш между няколко модела да имаш абсолютен контрол върху ламелите, защото аз съм с едно ЛГ дето не можеш да му кажеш ’духай наляво’, ами натискаш едно бутонче и той почва да движи наляво надясно и трябва да се кьориш кога е в крайно положение и да го стопираш там. Същото важи и за нагоре-надолу. Мицубишито му задавам от дистанционното накъде искам да духа и то си ги намества само.

Коментар

Осака е една доказала се в производството на климатици марка да малко са шумни сплит моделите или така наречените неинверторни.има добри и лоши мнения за Осака,тези които имат такъв климатик го хвалят,а които нямат го плюят не казвам че е най-добрата марка,но не е от най-лошите извинявам се за спама и сега към темата тоя модел на Мидеа на който си се спрял е класика както каза колегата по-горе и аз съм го продавал и доста сме продавали от него в магазин Зора и не е давал много дефекти.за монтажа според мен цената е нормална,но се запознай с договора понеже наша фирма монтирвала ги уж в цената на монтажа влизала и профилактика един път в годината през гаранционния период,а се оказа че това е само зарибявка на клиентите
                                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Working...
                                X