спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за избор на климатик...
Collapse
X
-
много хора се заблуждават, но Мидеа имат и много сполучливи моделиосвен това охлаждането е по-лекия режимимат един железен модел - MSG-12HR...с инвертор ще се чувстваш много по-комфортнобих ти направил сравнение с карането на колаконвенционален - искаш да караш с 90 км/ч - засилваш до 110, пускаш по инерция докато падне до 70 и после повтаряша с инвертора закрепваш на 90 и си караш :D
Коментар
-
Мидеята е идеален избор - няма смисъл да даваш повече пари за нещо, което ще ти върши същата работа. Аз съм с 2 мидеи за лятото и есен и пролет - вече 3 години нямам проблеми с тях. Това, че не са инверторни няма кой знае какво значение, ако ще го използваш за охлаждане или само за вдигане на температурата на въздуха с няколко градуса. Но ако си решил за мидея, потърси и в други магазини - моите са с 3 години гаранция, а в техномаркера са с 2.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Humppa
Абе и а зкато чуя Мидея и нещо ме гложди. Но пък гледам в Техномаркет вече продават какви ли не продукти с тази марка. Явно се справят хората.На една от административните сгради на бившата ми работа шефовете решиха да климатизират всички канцеларии. Дойде една фирма и наинсталира маса климатици с марката SOGO. На по-важните персони бяха инсталирани марка Midea. Оказа се, че с монтажниците сме познати и се навъртах покрай тях на лаф докато монтираха уредите. Забелязах следното - между двата вида климатици единствената РАЛЗИКА беше лепенката с логото на производителя. До сега не съм чул да има някакви проблеми с тези климатици. А бяха поне 20-ина бройки. В моята канцелария беше SOGO, който поддържаше +30 градуса (не без помощта и на една 4 kW печка) и в най-студените зимни дни, колежката през зимата температури под +29* С не признаваше, а аз си ходих по къс ръкав.Най-добре е да прегледаш форума за климатици на сетком.Това, което забелязвам за този модел е по-големият разход на електроенергия, което си е нормално - нискобюджетен климатик с малък КОП.
Коментар
-
Относно климатиците - не се лъжете за марки.Почти всички ползват компресори Sanio, Mitsubishi или Hitachi - китайско или малайзийско производство.Няма значение каква марка ще е. Гледайте да е тих, и да ви устройва цената.Аз ползвам един NEO вече 8-ма година, като един път е местен от Сливен в Кабиле. Майка ми ползва вече 3-та година Мидеа, и не е имала никакви проблеми.А и вече не са толкова скъпи като пари, че да му мислиш.Даваш 350 лв, и 3 години да те изкара (колкото вероятно му е гаранцията), пак ще се изплати и няма да съжаляваш.Много по-скъпите марки ще са по-хубави, но не са чак толкова по-хубави, колкото са по-скъпи.Слагай Мидеата и не й се чуди хич.
Коментар
-
Уф, как не обичам да пиша в такива теми, ама на това просто не можах да се сдържа:Immortal написа:Относно климатиците - не се лъжете за марки...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Vladim написа:От кучите марки съм чувал добри отзиви за Осака. А между другото днес видях в Карфур Самсунг 12-ка за 500лв. с монтажа.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
мидеа бяха много сполучливи преди около 3 години сега новите моделчета не са лоши,но не са от най-добрите поогледай за други марки на горе долу същите цени.първата марка създала климатик е DAIKIN те са много добри но и много скъпи.за моделите на FUJITSU не искам да коментирам тея двете марки слагаш и забравяш.една 9-ка от тея две марки ще ти обслужва същите кубици както обикновена 12-ка ама разликата в цената е около 800-1000 лева.както и тея два модела ти изразходват ток от около 400w на час докато модела на който си се спрял има разход 1260вата на час,но щом ще е само за охлаждане не е лош вариант,но да не ти белее главата.то при мидеа е на късмет аз когато разботех в магазин Зора преди година и половина имах продадени към 10 климатика Мидеа всичките излязоха големи кучета нямаха грешка,но има и много оплакващи се хора от тях аз наблягах да продавам Galanz китайски са,но са с компресори на Sanyo които наистина са японски и от тях съм продал стотици и да е имало максимум 5 с дефекти.а зимата мидеата смятай че стане ли -5 градуса и е замръзнала,но щом имаш локално парно няма да ти е проблем товаAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Sev написа:много хора се заблуждават, но Мидеа имат и много сполучливи моделиосвен това охлаждането е по-лекия режимимат един железен модел - MSG-12HR...с инвертор ще се чувстваш много по-комфортнобих ти направил сравнение с карането на колаконвенционален - искаш да караш с 90 км/ч - засилваш до 110, пускаш по инерция докато падне до 70 и после повтаряша с инвертора закрепваш на 90 и си караш :DFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Абе ОСАКА преди бяха добри (в началото като се появиха). Родителите ми сложиха 2 12-ки преди 10-12 год. и до сега грижи няма. Но след това качеството пада. Може би защото вече се сглобяват в БГ. Освен всичко друго, цените им се доближават много до цените на хубавите марки. Ето за пример инверторната осака 12-ка я гледах на 970лв, а аз поставих GENERAL инвертор 12-ка за 1000лвНа осаката е много нисък COP-а...спрямо хубавите марки. А като се ползва 9 месеца от годината, тези пари се избиват!Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000