Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на климатик...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за избор на климатик...

спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Мидеа? По-добре смени марката. В службата миналото лято закупиха 30-ина мидейки. Това лято все още работещи са само половината от тях.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

много хора се заблуждават, но Мидеа имат и много сполучливи моделиосвен това охлаждането е по-лекия режимимат един железен модел - MSG-12HR...с инвертор ще се чувстваш много по-комфортнобих ти направил сравнение с карането на колаконвенционален - искаш да караш с 90 км/ч - засилваш до 110, пускаш по инерция докато падне до 70 и после повтаряша с инвертора закрепваш на 90 и си караш :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Мидеята е идеален избор - няма смисъл да даваш повече пари за нещо, което ще ти върши същата работа. Аз съм с 2 мидеи за лятото и есен и пролет - вече 3 години нямам проблеми с тях. Това, че не са инверторни няма кой знае какво значение, ако ще го използваш за охлаждане или само за вдигане на температурата на въздуха с няколко градуса. Но ако си решил за мидея, потърси и в други магазини - моите са с 3 години гаранция, а в техномаркера са с 2.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

От кучите марки съм чувал добри отзиви за Осака. А между другото днес видях в Карфур Самсунг 12-ка за 500лв. с монтажа.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Абе и а зкато чуя Мидея и нещо ме гложди. Но пък гледам в Техномаркет вече продават какви ли не продукти с тази марка. Явно се справят хората.На една от административните сгради на бившата ми работа шефовете решиха да климатизират всички канцеларии. Дойде една фирма и наинсталира маса климатици с марката SOGO. На по-важните персони бяха инсталирани марка Midea. Оказа се, че с монтажниците сме познати и се навъртах покрай тях на лаф докато монтираха уредите. Забелязах следното - между двата вида климатици единствената РАЛЗИКА беше лепенката с логото на производителя. До сега не съм чул да има някакви проблеми с тези климатици. А бяха поне 20-ина бройки. В моята канцелария беше SOGO, който поддържаше +30 градуса (не без помощта и на една 4 kW печка) и в най-студените зимни дни, колежката през зимата температури под +29* С не признаваше, а аз си ходих по къс ръкав.Най-добре е да прегледаш форума за климатици на сетком.Това, което забелязвам за този модел е по-големият разход на електроенергия, което си е нормално - нискобюджетен климатик с малък КОП.

Коментар

Относно климатиците - не се лъжете за марки.Почти всички ползват компресори Sanio, Mitsubishi или Hitachi - китайско или малайзийско производство.Няма значение каква марка ще е. Гледайте да е тих, и да ви устройва цената.Аз ползвам един NEO вече 8-ма година, като един път е местен от Сливен в Кабиле. Майка ми ползва вече 3-та година Мидеа, и не е имала никакви проблеми.А и вече не са толкова скъпи като пари, че да му мислиш.Даваш 350 лв, и 3 години да те изкара (колкото вероятно му е гаранцията), пак ще се изплати и няма да съжаляваш.Много по-скъпите марки ще са по-хубави, но не са чак толкова по-хубави, колкото са по-скъпи.Слагай Мидеата и не й се чуди хич.

Коментар

Уф, как не обичам да пиша в такива теми, ама на това просто не можах да се сдържа:
                Immortal написа:
                Относно климатиците - не се лъжете за марки...
                Дидо, след 1-2 месеца моят General (по-нискък клас марка на Фуджицу) ще направи 10 години, откакто е монтиран и нищо не е пипано по него. А да - и продължава да работи. :D По този случай съм решил да го черпя една профилактика. Та аз пръв във входа сложих климатик. През последните няколко години и други накичиха по стените разни неизвестни марки. Ами няколко пъти срещам техници да идват за климатици, монтирани преди няколко месеца. Включително единия път си изкарах акъла, защото тъкмо палех колата (паркирана пред входа) и в този момент се разнесе някакъв режещо-скрибуцащ звук, който ме накара да подскоча. Е оказа се, че не двигателят на колата е блокирал, а компресорът на монтирания на първия етаж преди месец-два климатик.
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Vladim написа:
                  От кучите марки съм чувал добри отзиви за Осака. А между другото днес видях в Карфур Самсунг 12-ка за 500лв. с монтажа.
                  САМСУНГ - НЕОсака Хич не е от кучите марки в отношение на климатиците
                  Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                  Jim Morrison

Коментар

мидеа бяха много сполучливи преди около 3 години сега новите моделчета не са лоши,но не са от най-добрите поогледай за други марки на горе долу същите цени.първата марка създала климатик е DAIKIN те са много добри но и много скъпи.за моделите на FUJITSU не искам да коментирам тея двете марки слагаш и забравяш.една 9-ка от тея две марки ще ти обслужва същите кубици както обикновена 12-ка ама разликата в цената е около 800-1000 лева.както и тея два модела ти изразходват ток от около 400w на час докато модела на който си се спрял има разход 1260вата на час,но щом ще е само за охлаждане не е лош вариант,но да не ти белее главата.то при мидеа е на късмет аз когато разботех в магазин Зора преди година и половина имах продадени към 10 климатика Мидеа всичките излязоха големи кучета нямаха грешка,но има и много оплакващи се хора от тях аз наблягах да продавам Galanz китайски са,но са с компресори на Sanyo които наистина са японски и от тях съм продал стотици и да е имало максимум 5 с дефекти.а зимата мидеата смятай че стане ли -5 градуса и е замръзнала,но щом имаш локално парно няма да ти е проблем това
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

оо погледнах и горния пост Самсунг да не се чува не си вземай,а за Осака това е една марка на доста високо ниво не знам колко разбирате от климатици като казвате че е куча марка нищо лично
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Humppa написа:
                        Най-добре е да прегледаш форума за климатици на сетком.
                        гледах, четох снощи, ама нещо много постно ми се стори...

Коментар

Sev написа:
                          много хора се заблуждават, но Мидеа имат и много сполучливи моделиосвен това охлаждането е по-лекия режимимат един железен модел - MSG-12HR...с инвертор ще се чувстваш много по-комфортнобих ти направил сравнение с карането на колаконвенционален - искаш да караш с 90 км/ч - засилваш до 110, пускаш по инерция докато падне до 70 и после повтаряша с инвертора закрепваш на 90 и си караш :D
                          те тоя е MIDEA MSG-12HRN...за инверторите ми казаха, че в последно време нещо много им горели платките на новите модели и затова се спрях. бях се насочил към един Хаер, ама и за тях ми казаха, че не били това, което са били преди 3-5 години....

Коментар

Абе ОСАКА преди бяха добри (в началото като се появиха). Родителите ми сложиха 2 12-ки преди 10-12 год. и до сега грижи няма. Но след това качеството пада. Може би защото вече се сглобяват в БГ. Освен всичко друго, цените им се доближават много до цените на хубавите марки. Ето за пример инверторната осака 12-ка я гледах на 970лв, а аз поставих GENERAL инвертор 12-ка за 1000лвНа осаката е много нисък COP-а...спрямо хубавите марки. А като се ползва 9 месеца от годината, тези пари се избиват!
                            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000