Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на климатик...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    4uk1t написа:
    някои ако може да помогне с малко инфо за климатик National cs-28rfh
    28 татами матс е размера на тоя климатик, не го бъркай с 28000BTU. Иначе това е Panasonic изключително и само за Япония, на 110волта захранващо напрежение. Инвертор, предполагам, че става дума за втора употреба. Максимална консумация при натоварване 960W.COP фактор - 5.63. Машината е добра, но имай предвид, че е за стандартен хол най-много. Ако нещо не ти е ясно - питай Аз съм с 2 японски климатика и ... някак си не ми се чува за нови "китайски" инвертори.
    С цялото ми уважвние колега но вгледай се в паметрите, тоя национал абсурд да има повече от 4.50 СОР, поне от това което виждам по горе в таблицата ако е вярно

Коментар

Re: Помощ за избор на климатик...

donnna написа:
      спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.
      Ако ще ти трябва за гореописаните неща, то бих ти препоръчал, без да се шегувам, ето това:http://www.technomarket.bg/product_d...2370Първо е с компресор на Тошиба (проверено), второ е с по-добър фреон R410, трето монтажът е 100 лв. поради наличието на монтажен кит в комплекта, докато при Мидея-та монтажът ти струва 130 лв. И е клас "А". Като цяло е непретенциозно "куче" този климатик. При качествено направен монтаж с вакуумиране няма да имаш никакви проблеми с него. А, и е с 30 лв. по-евтин в момента от Мидея-та. В момента, иначе цената му беше малко над 500 лв.

Коментар

Valentin_V написа:
        И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.
        Грешка. Кой според теб е вносителят? М? А и цената доскоро беше дори 369 лв. Явно "вносителят" не разполага с възможностите за внос на Техномаркет. И затова цената "му" е друга.
        donnna написа:
        а Техномаркета предлагат оторизирани фирми /да важи гаранцията/ за монтажа и искат 150 пари... цената мисля, че е нормална, даже ниска... та това лекинко ме притеснява и даже сега в момента като го пиша ми избива една студена пот по гърба....
        В кой магазин са ти поискали тази цена за монтаж? Име можеш ли да ми подадеш на човек, който ти го е казал? Цената за монтаж на тази Мидея е 130 лв.
        spark написа:
        Мисля, че Техномаркет работят с фирма която монтира климатици и тя е Техноклима. На един приятел в София са му вградили тръбите и тока в стената за два климатика и са му взели по 130лв за това. Като вземе климатиците ще му ги сложат без да доплаща. Така че дори цената от 150лв за монтаж е доста, защото първо, че е по-висока от София и няма да ти вкопават тръбите в стената. Разгледай сайта им, имат офис в Изгрев някъде в кооперациите срещу техномаркет - http://tehnoklima.bg/
        Техномаркет работи с едни и същи цени за цялата страна. Техноклима е един от най-малкото монтажници.
        Sev написа:
        в зората на демокрацията лъжеха хората, че това е Mitsubishi даже така пишеше на самите машинипосле смениха една буква и стана Mitsibichi , а накрая и цялото име и ре роди Osaka
        Аз виждам, че си променил 2, а не 1 буква.
        VIN написа:
        Относно въпроса на колегата ВО: Колега, не се занимавай с тези мулти сплит системи чувал съм само лоши отзиви за тях, горят доста ток а малко отдават май, освен това не са инверторни.
        Недей да поставяш крайни оценки, в които фигурира думичката "май".
        jenshen73 написа:
        Добре де, добре, 210w са 3 лампи по 70w Звинете за грешката.И за да уточним за по-горните колеги:1. Конвенционален климатик си папка това което му е по табелката постоянно докато работи компресора и ... незнайно колко - докато само вентилира2. Инверторният климатик папка в началото максимума по табелка и при достигане на зададените параметри - папка минимума, като при някои модели това са 10% от максималната мощност. Най-добрите климатици имат висок COP (Коефициент на преобразуване или на БГ - КПД ). Съответно чилърите достигат до COP>=7.05. Преведено на български - при консумирана мощност 1000W климатика отдава в помещението 7050W.
        Учудвам се, че си толкова незапознат по темата. В общи линии. Това не са ти компютрите явно Звинен си 1. Конвенционален климатик папка толкова, което му е по табелка, докато компресорът работи, но има разлика между първоначално натоварване (разход) и при постоянна работа. Когато работи само турбината (ти го наричаш вентилатор), компресорът без да работи - разходът е 50-70 вата в зависимост от климатика. 2. Инверторът папка в началото максимума, но след достигане на зададените параметри съвсем не лапка минимума или 10%. Просто няма как да стане, за да поддържа желаната температура, освен ако външната температура не е 2-3 градуса по-висока/ниска от желаната. Физика, драги. При 0 градуса външна и желана 25 градуса вътрешна наиш ли га шЪ работи на 10% от мощността си един инвертор? Нивгаш Къде е темата за бисерите COP и КПД нямат нищо общо при климатиците, бре Някъде да си видял да пише на климатик КПД?

Коментар

Re: Помощ за избор на климатик...

Orcinus написа:
          donnna написа:
          спрял съм се на това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079514 ако има някой да препоръча нещо - да казва. мислех да се спра на инверторен, ама ме разубедиха... ще го ползвам за охлаждане лятото и за пречупване на въздуха през март-април и октомври-ноември. За основно отопление имам локално парно.
          Ако ще ти трябва за гореописаните неща, то бих ти препоръчал, без да се шегувам, ето това:http://www.technomarket.bg/product_d...2370Първо е с компресор на Тошиба (проверено), второ е с по-добър фреон R410, трето монтажът е 100 лв. поради наличието на монтажен кит в комплекта, докато при Мидея-та монтажът ти струва 130 лв. И е клас "А". Като цяло е непретенциозно "куче" този климатик. При качествено направен монтаж с вакуумиране няма да имаш никакви проблеми с него. А, и е с 30 лв. по-евтин в момента от Мидея-та. В момента, иначе цената му беше малко над 500 лв.
          климатика ми вече е купен и монтиран и работи вече трета седмица. доволен съм, които е най-важното. за монтажа на Медеа-тя ми взеха 130 пари. 150 пари пишеше за монтаж в магазина /Техномаркет Бургас - до Метро/ на едно листче А4 и момчето дето ми го продаде климатика погледна там, като го попитах дали предлагат монтаж с който да ми важи гаранцията.
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Aми дано работи още дълги години. Но истинският тест ще бъде зимата в големите студове...дали ще замръзва и дали ще топли (въпреки че не е замръзнал )
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
            Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

VIN написа:
              jenshen73 написа:
              4uk1t написа:
              28 татами матс е размера на тоя климатик, не го бъркай с 28000BTU. Иначе това е Panasonic изключително и само за Япония, на 110волта захранващо напрежение. Инвертор, предполагам, че става дума за втора употреба. Максимална консумация при натоварване 960W.COP фактор - 5.63. Машината е добра, но имай предвид, че е за стандартен хол най-много. Ако нещо не ти е ясно - питай Аз съм с 2 японски климатика и ... някак си не ми се чува за нови "китайски" инвертори.
              С цялото ми уважвние колега но вгледай се в паметрите, тоя национал абсурд да има повече от 4.50 СОР, поне от това което виждам по горе в таблицата ако е вярно
              Данните са от сайта на NATIONAL.JP. Дори да имат интерес да лъжат - не го правят. Погледни - конусмирана мощност 710W, Отдавана мощност - 3.6kW. Това като се набера върху калкулатора е 5.07, а са ти написали осреднен COP 4.91. Та според таблицата си е ОК. Консумирана и отдавана на охлаждане пък са съответно 590/2800, което си е 4.74... И по елементарните формулки за средно аритметично получаваме: 5.07+4.47/2=4.91... Честно казано в момента най-евтиният инвертор Панасоник 9000BTU, нов, който си струва парите (не е с преекспонирана цена) струва 879лв, като COP му е средно 3.75 и това го прави клас АА... Извинявай, но климатика ми на 17 години е с по-добър COP.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                VIN написа:
                jenshen73 написа:
                4uk1t написа:
                Данните са от сайта на NATIONAL.JP. Дори да имат интерес да лъжат - не го правят. Погледни - конусмирана мощност 710W, Отдавана мощност - 3.6kW. Това като се набера върху калкулатора е 5.07, а са ти написали осреднен COP 4.91. Та според таблицата си е ОК. Консумирана и отдавана на охлаждане пък са съответно 590/2800, което си е 4.74... И по елементарните формулки за средно аритметично получаваме: 5.07+4.47/2=4.91... Честно казано в момента най-евтиният инвертор Панасоник 9000BTU, нов, който си струва парите (не е с преекспонирана цена) струва 879лв, като COP му е средно 3.75 и това го прави клас АА... Извинявай, но климатика ми на 17 години е с по-добър COP.
                Просто видях че си писал 5.63 по горе и за това коментирах иначе за данните от таблицата така е.

Коментар

Orcinus написа:
                  Valentin_V написа:
                  И тъй като това ми е работата ще кажа вземи мидеята. Няма да съжаляваш монтирал съм стотици от тях и дефектите мога да ги изброя на едната си ръка. Този модел е класика и дори се чудя как го продават на тази цена защото цената от вносителя дори с отсъпка на едро е 400лв или са им залежали бройки и затова.
                  Грешка. Кой според теб е вносителят? М? А и цената доскоро беше дори 369 лв. Явно "вносителят" не разполага с възможностите за внос на Техномаркет. И затова цената "му" е друга.:
                  Цената е по ниска по две причини като първата е че е с 2 години гаранция а не 3 години както при вносителя и другата причина е че бройките са ограничени понеже са внос от Гърция като залежала стока.
                  Обичам си работата.

Коментар

Orcinus написа:
                    Учудвам се, че си толкова незапознат по темата. В общи линии. Това не са ти компютрите явно Звинен си 1. Конвенционален климатик папка толкова, което му е по табелка, докато компресорът работи, но има разлика между първоначално натоварване (разход) и при постоянна работа. Когато работи само турбината (ти го наричаш вентилатор), компресорът без да работи - разходът е 50-70 вата в зависимост от климатика. 2. Инверторът папка в началото максимума, но след достигане на зададените параметри съвсем не лапка минимума или 10%. Просто няма как да стане, за да поддържа желаната температура, освен ако външната температура не е 2-3 градуса по-висока/ниска от желаната. Физика, драги. При 0 градуса външна и желана 25 градуса вътрешна наиш ли га шЪ работи на 10% от мощността си един инвертор? Нивгаш Къде е темата за бисерите COP и КПД нямат нищо общо при климатиците, бре Някъде да си видял да пише на климатик КПД?
                    Не ме бий бате, само ми кажи - кой е по-икономичният? Един инвертор, който не папка 10% от енергията охлаждайки ми помещението от 28 до 24 греадуса и поддържайки постоянни 24 без циклично включване-изключване или конвенционалният климатик, който достигайки 24 градуса си изключва компресора и след 10 минути пак го пуска, като дори в началото има и един пиков момент на консумация, който кара амперклещите да подивяват... Та после ми говори за разликата между КПД и Коефициент на преобразуване (COP). Хайде сега да си хванеш физиката, която е част от климатичната (хладилната) техника и да обясниш на всички НАС, нехладилните техници, защо инвертора е по-лош от конвенционалния при еднакви условия? Имай предвид, че имам и от 2та вида климатици
                    Steliyan's Life!

Коментар

И ти не ме бий, но нещо нарочно не си ме разбрал. Никъде не твърдя, че конвенционалните климатици са по-икономични от инверторите. Поправи ме, ако греша. Климатичната техника е част от физиката (втората е наука), а не физиката е част от климатичната (хладилната техника). Обясних ти, че в тази сфера не ти е силата. Не виждам къде точно ме опровергаваш от написаното в куотнатия от теб пост. Виждам само желанието ти да го направиш, макар и неуспешно.

Коментар

Orcinus написа:
                        И ти не ме бий, но нещо нарочно не си ме разбрал. Никъде не твърдя, че конвенционалните климатици са по-икономични от инверторите. Поправи ме, ако греша. Климатичната техника е част от физиката (втората е наука), а не физиката е част от климатичната (хладилната техника). Обясних ти, че в тази сфера не ти е силата. Не виждам къде точно ме опровергаваш от написаното в куотнатия от теб пост. Виждам само желанието ти да го направиш, макар и неуспешно.
                        Пожелах да обясниш нещо, което ти гъвкаво не правиш, а се оправдаваш. Ако не можеш да го обясниш на разбираем за всички език - не опропастявай опитите на опиталите се. Написал съм нещо на достъпен и разбираем език, ти се пробва да ме обориш, но ... само за физиката разбрахме, че е част от хладилната техника. Защо например инвертора е по-икономичен? И от кога 170W са >10% на 1700W? Максималната консумирана мощност на моят инвертор в режим отопление е 1700W, поддържаната мощност е точно 170W замерени с уред в продължение на денонощие. Да, не ремонтирам и не продавам климатици, но забелязвам, че много от правещите го са прости занаятчии, има изключения, но до момента познавам само едно такова в гр. Варна...Физиката на климатика е свързана основно със специфичните свойства на Фреона - разширение и свиване под налягане и съответно използването му за куриер на топло-студено или студено-топло според случая. Самата работа я върши компресора (щото компресира ръйш ли). Всички забравят двете важни радиаторчета..., но да, аз нищо не разбирам има и пресостати, които пък нямам идея освен, че звучат сложно - за какво точно служат. Чувал съм, но не съм виждал и разни четирипътни вентили..., но как да кажа - важно ми е да знам теорията, практиката не ме интересува, докато аз съм клиента, нали?
                        Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                          И от кога 170W са >10% на 1700W? Максималната консумирана мощност на моят инвертор в режим отопление е 1700W, поддържаната мощност е точно 170W замерени с уред в продължение на денонощие. Да, не ремонтирам и не продавам климатици, но забелязвам, че много от правещите го са прости занаятчии, има изключения, но до момента познавам само едно такова в гр. Варна...
                          Обясних ти, бе, човек. Разбирам и ВИЖДАМ разликата между инвертор и конвенционален климатик. Но КАК да ти обясня, че твоят невероятен, изключителен климатик, който явно е с КОП поне 10, в сферата на странните ти фантазии, няма как да държи константа температура на определено помещение с минимална мощност.

Коментар

Orcinus написа:
                            jenshen73 написа:
                            И от кога 170W са >10% на 1700W? Максималната консумирана мощност на моят инвертор в режим отопление е 1700W, поддържаната мощност е точно 170W замерени с уред в продължение на денонощие. Да, не ремонтирам и не продавам климатици, но забелязвам, че много от правещите го са прости занаятчии, има изключения, но до момента познавам само едно такова в гр. Варна...
                            Обясних ти, бе, човек. Разбирам и ВИЖДАМ разликата между инвертор и конвенционален климатик. Но КАК да ти обясня, че твоят невероятен, изключителен климатик, който явно е с КОП поне 10, в сферата на странните ти фантазии, няма как да държи константа температура на определено помещение с минимална мощност.
                            нидей съ мъчи! той Женшен-а е компетентен по всичко - компютри, коли, климатици, строителство, изолации...
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Виждам, че вместо да пишете факти и да споделяте полезна информация, започнахте с лични нападки и мерене на ...Ако темата е изчерпана, да я заключвам?Orcinus и donnna да смятат това за неофициално предупреждение (а и jenshen73 да има едно наум).
                              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Да не отварям нова тема, предстои ми избор на климатик за около 20кв стая - горе-долу 7х3 и съм се спрял на това:TOSHIBA RAS-10PKVP-E / RAS-10PAVP-E Super Daiseikai 5http://v-clima.com/prod.php?id=toshiba-ras-10-pkvp-super-daiseikai-5Мнения и особено ако някой има лични впечатления от този климатик ще съм много благодарен.
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X