Здравейте!Понеже планнувам едно пътуване до Румъния и искам да попитам следното: Нужна ли е зелена карта за странични членки на ЕС,как се процедира ако не е нужна,а нашата ГО е на български и евентуално се случи беля? Въпроса го задавам,защото изчетох всичко каквото има в нета и така и до извод не стигнах-ДА или НЕ...Едни казват ДА,други не,трети казват,да не е нужна,но жална ти майка ,ако се случи птп...как да разбирам подобни думи? Никой не казва твърдо,нужнма ли е или не и защо...Как се процедира при птп там,важи ли нашата гражданска и как при положение,че е на българси? Казус ,който не ми дава мира,надявам се да ми се изясни с ваша помощ!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зелена карта-къде,за кои страни,как и колко
Collapse
X
-
тоест,не е задължителна,ама трябвагражданнската е в лев инс,но има една тъпня,че ще ползваме колата на брат ми,а той като я е правил е кказал,че колата няма да излиза в чужбина... В такъв случай ще си трябва зелена карта,но въпроса е колко ще струва,чета цени от 10-20 лв(което ме устройва) до 50 лв,което си е нелепо....http://www.google.com/cse?cx=0097173...%3Aqj2pobmulf8
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
от кодекса на застраховането:Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на:1. Република България съгласно българския закон;2. (в сила от 01.01.2007 г.) държава членка съгласно нейния закон; ....Ако някой ви иска Зелена карта - леко се престарава или е пропуснал да прочете закона. Който иска може да дочете чл. 258.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
batabit написа:ЕЛЕ, т.е може и без това ли да разбирам?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
зелена карта
хубаво е да има зелена карта като се пътува на вънсамо че има едно НОтрябва да се знае езика за страната където се ходи та да може да се разбереш с другите от ПТП и полицията -поне английски иначе нищо не става миналата година ми се случи та ме удариха на границана с Турцятурчина си беше виновен щото мен ме нямаше в колата а неговата работеше парктроника му пищеше а техните молицай мен ме изкараха виновен добре че ми даде някое евро та да си поправа колата никви докумени не ми търсиха и на границата не ми дадоха та да се оправдавам пред застрахователите
Коментар
-
Хубаво е да се прави разлика между навън и навън - страните от ЕС и извън него. Разбира се, че за Турция ти трябва зелена карта, но не и за ЕС, и това е записано в закона. След като го пише в закона, значи кой какво ви е казал или поискал няма значение. На мен никога не сам ми искали зелена карта или ГО на границата с Гърция. На около 15 км от границата в едно село (винаги съм влизала през Капитан Петко войвода) винаги има полиция, която спира всички коли с чужда регистрация - никога не са ми искали ГО. Ако ти се дават пари за нещо, което вече си го платил - прав ти пътАз не виждам причина да спонсорирам застрахователите и да им плащам, за да ми издадат документ, който вече го имам под друга форма.П.П. Никога не са ми искали ГО или зелена карта и на границата с Румъния, веднъж (от поне 20) са ми искали документите на колата. Само се снабди с винетка, че глобите са високи. Имай предвид, че винетки се продават само на бензиностанцията след границата, не и на останалите.
Освен това вземи евро и обмени там в леи - много по-изгоден е курсът, отколкото тук да се снабдяваш с валута, освен ако не си решил да теглиш от карта. Обменни бъра има почти навсякъде и всички владеят езика на ръцете - голямо ръкомахане и писане пада
.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
питам последно . С документите които си карам в бг минавам и в гърция ?Годишен преглед, Винетк,Големия и малкия талон на ГО , Лична карта, Книжка, Талон, Там винетки купуват ли се, Пунктове такси и тн ?Извинявам се че промених темата от Румъния на гърцияПолзвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар