Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта-къде,за кои страни,как и колко

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зелена карта-къде,за кои страни,как и колко

Здравейте!Понеже планнувам едно пътуване до Румъния и искам да попитам следното: Нужна ли е зелена карта за странични членки на ЕС,как се процедира ако не е нужна,а нашата ГО е на български и евентуално се случи беля? Въпроса го задавам,защото изчетох всичко каквото има в нета и така и до извод не стигнах-ДА или НЕ...Едни казват ДА,други не,трети казват,да не е нужна,но жална ти майка ,ако се случи птп...как да разбирам подобни думи? Никой не казва твърдо,нужнма ли е или не и защо...Как се процедира при птп там,важи ли нашата гражданска и как при положение,че е на българси? Казус ,който не ми дава мира,надявам се да ми се изясни с ваша помощ!
    ex.Мареа ТД100

На границата никой не ти иска зелената карта. Не е задължително да носиш, но гражданската трябва да има покритие за ЕС. Ако направиш ПТП, ще си спестиш много главоболия, ако представиш Зелена карта. За как и колко, трябва да кажеш в коя компания ти е гражданската.

Коментар

тоест,не е задължителна,ама трябва гражданнската е в лев инс,но има една тъпня,че ще ползваме колата на брат ми,а той като я е правил е кказал,че колата няма да излиза в чужбина... В такъв случай ще си трябва зелена карта,но въпроса е колко ще струва,чета цени от 10-20 лв(което ме устройва) до 50 лв,което си е нелепо....http://www.google.com/cse?cx=0097173...%3Aqj2pobmulf8
      ex.Мареа ТД100

Коментар

30 лв. се доплаща, зелената карта ти е безплатна, искай си я. Ако гражданската е на вноски, я издават до падежа на следващата вноска. А за доплащането има и по-зле - 70-105 лв. в Армеец

Коментар

В румъния ми искаха Зелена карта на 8 май тази година! Първото което казаха Зелена карта и паспорти
          Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
          Jim Morrison

Коментар

от кодекса на застраховането:Чл. 258. (1) Застрахователният договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите покрива отговорността на застрахованите лица за вреди, причинени на територията на:1. Република България съгласно българския закон;2. (в сила от 01.01.2007 г.) държава членка съгласно нейния закон; ....Ако някой ви иска Зелена карта - леко се престарава или е пропуснал да прочете закона. Който иска може да дочете чл. 258.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ЕЛЕ, т.е може и без това ли да разбирам?
              Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
              Jim Morrison

Коментар

Сега това ми попадна на страницата на СДИ понеже други ден отивам до гърция и предпоалгам трябва да си извадя зелена картаЗастраховка
                Ползвайте мигачи!

Jim Morrison

Коментар

batabit написа:
                  ЕЛЕ, т.е може и без това ли да разбирам?
                  Да, застраховката ГО от 2007 е валидна и за страни от ЕС. Това казва законът, а че застрахователите си правят пас и лъжат хората, че ГО е само за територията на България, а после искат допълнително да им издадат зелена карта е факт.

Коментар

Всички познати ме предупредиха че ми трябва зелена карта и това е първото което искат гръцките полицай...
                    Ползвайте мигачи!

Jim Morrison

Коментар

зелена карта

хубаво е да има зелена карта като се пътува на вънсамо че има едно НОтрябва да се знае езика за страната където се ходи та да може да се разбереш с другите от ПТП и полицията -поне английски иначе нищо не става миналата година ми се случи та ме удариха на границана с Турцятурчина си беше виновен щото мен ме нямаше в колата а неговата работеше парктроника му пищеше а техните молицай мен ме изкараха виновен добре че ми даде някое евро та да си поправа колата никви докумени не ми търсиха и на границата не ми дадоха та да се оправдавам пред застрахователите
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Хубаво е да се прави разлика между навън и навън - страните от ЕС и извън него. Разбира се, че за Турция ти трябва зелена карта, но не и за ЕС, и това е записано в закона. След като го пише в закона, значи кой какво ви е казал или поискал няма значение. На мен никога не сам ми искали зелена карта или ГО на границата с Гърция. На около 15 км от границата в едно село (винаги съм влизала през Капитан Петко войвода) винаги има полиция, която спира всички коли с чужда регистрация - никога не са ми искали ГО. Ако ти се дават пари за нещо, което вече си го платил - прав ти път Аз не виждам причина да спонсорирам застрахователите и да им плащам, за да ми издадат документ, който вече го имам под друга форма.П.П. Никога не са ми искали ГО или зелена карта и на границата с Румъния, веднъж (от поне 20) са ми искали документите на колата. Само се снабди с винетка, че глобите са високи. Имай предвид, че винетки се продават само на бензиностанцията след границата, не и на останалите. Освен това вземи евро и обмени там в леи - много по-изгоден е курсът, отколкото тук да се снабдяваш с валута, освен ако не си решил да теглиш от карта. Обменни бъра има почти навсякъде и всички владеят езика на ръцете - голямо ръкомахане и писане пада .

Коментар

питам последно . С документите които си карам в бг минавам и в гърция ?Годишен преглед, Винетк,Големия и малкия талон на ГО , Лична карта, Книжка, Талон, Там винетки купуват ли се, Пунктове такси и тн ?Извинявам се че промених темата от Румъния на гърция
                          Ползвайте мигачи!

Jim Morrison

Коментар

няма винеткиима таски за някои магистрали (зависи къде ходиш)има си пункт, плащаш и продължаваш
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Тасос през кулата единия вариант, другия през Гоце делчев... все още обмислям май през кулата ще е
                              Ползвайте мигачи!

Jim Morrison

Коментар

Working...
                              X