Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгубен голям талон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгубен голям талон

Какво се прави, ако ти е изгубен големия талон?Имам един Москвич, който не се кара от повече от 5 години. Всяка година обаче му се плащат данъците и един вид само в преразход влиза. Понеже не се кара и разни (предполагам) роми са започнали да правят опити да му отварят капака с лостове, откраднали са капачката за бензина, опитвали са се да разбият бравите. Общо взето седи само за беля. Реших да го дам за старо желязо. Няма да му се вземат много пари, но поне ще мога да си покрия ремонта от ПТП-то. С ужас обаче установих, че големия талон го няма. Какво да правя при това положение?
    Един за всички, всички за мен

Най-добре звънни във фирма, която изкупува коли за скрап. Предполагам ще си затворят очите за липсващия голям талон, при положение, че им представиш всичко останало.

Коментар

jamesdavidso написа:
      Най-добре звънни във фирма, която изкупува коли за скрап. Предполагам ще си затворят очите за липсващия голям талон, при положение, че им представиш всичко останало.
      А после при отписването в КАТ и общината дали няма някъде да трябва талона?

Коментар

Аз звънях в "Надин". Точно те ми казаха, че им трябвало голям талон, за да се отпише от отчет.

Коментар

колежке малкия талон които имаш да не е от стария образец които се прегъват на две. ако е така нямаш голям талон тоя изпълнява функцията и на двата. :D ако не е така големият талон ти трябва наи много за в кат да бракуваш автомобила(да спрат да начисляват данък) а отърваването от самия автомобил е сравнително по лесно и може да се намери начин :D
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
            колежке малкия талон които имаш да не е от стария образец които се прегъват на две. ако е така нямаш голям талон тоя изпълнява функцията и на двата. :D ако не е така големият талон ти трябва наи много за в кат да бракуваш автомобила(да спрат да начисляват данък) а отърваването от самия автомобил е сравнително по лесно и може да се намери начин :D
            Не би трябвало да е от стария модел талони, защото колата е с нови номера. Спомням си преди няколко години баща ми ходи да ги сменя, защото мислехме да оставим колата в движение като ходим по селата при бабите да я използваме за товарене на разни фуражи и други боклучаци.Освен това питах баща ми дали случайно не е друг чешит талонът, но той потвърди, че си е от новите.Не че от тази кола ще се вземат кой знае колко пари. Най-много 300-350, но за какво да й плащаме данъците всяка година като не се ползва? А и по-добре 300 лв да ги взема аз, отколкото разни циганори да й вземат железата и те д аги продадат. Москвич, Москвич, ама това си е желязо и то стабилно. Аз съм го бутала веднъж като не щя да запали и едвам г помръднах, а Фиатката като съм я бутала и капакът на багажника ми се огъваше под ръцете.Ех, само проблеми да има...

Коментар

това че е с новите табели не означава че е с новия модел талон защото имам двама познати които табелите на колите им са от новите а талоните от старите но щом баща ти казва... ако е спряна от движение да не талона да е в кат (при спиране от движение по молба на собственика по принцип го прибират за съхранение)
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                това че е с новите табели не означава че е с новия модел талон защото имам двама познати които табелите на колите им са от новите а талоните от старите но щом баща ти казва... ако е спряна от движение да не талона да е в кат (при спиране от движение по молба на собственика по принцип го прибират за съхранение)
                Не е спряна от движение. Точно това е причината, поради която тярбва въпросния талон. То даже за да се спре от движение, талонът не се носи в КАТ. Тук до нас има едно нещо, по-точно срада, в която с еизвършват тези неща. Носи се големия талон, на него се бие печат, на който пише "спряна от отчет" или "спряна от движение", след това с това нещо и с номерата се ходи в КАТ и чак тогава ако искаш я даваш за желязо, ако искаш я мумифицираш пред блока - каквото ти душа сака. Другата възможност, която аз предпочетох е директно да се свърже човек с фирма, изкушуваща автомобили за скрап. Те извършват цялата тази процедура с КАТ и данъчни управления. Но за целта ОТНОВО е необходим големия талон.В понеделник хващам баща ми и отиваме в пловдивския КАТ да ги оправяме тези неща. Все пак ще е хубаво, ако някой е минал по този път да сподели, за да знам какво да очаквам, какви пари да приготвя и психически да се настроя за глупостите на "любезните" многоуважаеми служители

Коментар

явно процедурите в по малките градове се различават доста (защо ли) до сега не ми се е налагало да вадя дубликат на талон но съм спирал от движение пускал в движение и бракувал МПС но при нас явно е доста различно все пак проверете и в автомобила (жабката сенника под седалките) че не се знае къде е прибран и късмет от мен дано бързо и лесно разрешите проблема
                  ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                  ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

пререгистрация в КАТ при загубен голям талон.Но след като ще я бракуваш, по-добре се обади и питай - може да не се наложи :D
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                    X