Защото като си ти разе?ани очите от компютри цял ден и като нещо такова ти блести в ясен ден или вечер ми иде... олеле, майко... не знам кога ще е, но някой ще си изпати... дали ще изпростея да счупя нещо или ще ми хапне от дългите, които са много дълги пп а и колата изглежда отвратително с включен този въпросен червен фар отзад... не знам защо си го включват някои хора, все едно останалите са кьорави, разбираш ли и всички трябнва да ги виждат от километри... предните халогени не ми пречат и не знам за какво се заяждат за тях, ама заднияяяяяя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акция "Китайски ксенон".
Collapse
X
-
Не измествайте темата на фарове за мъгла, това е коментирано много пъти. Не стига че слагат ксенон и на тях... А онзи ден в големия дъжд имаше автомобили, които нямаха НИКАКВО осветление, отникъде. Нито габарити, нито къси, нито нищо. То си е до култура и поведение на пътя, и колегиалност. Ама нали трябва да си покажем екстрите на колите, включвай да свети колкото може, дреме ти.chaveto - ако ми кажат че не мога да мина ГТП заради ксенона, ще искам да ми покажат разпечатка от стенда с точните отклонения и какво нарушавам. Като получа ясен отговор - монтирам халогенни, отивам на ГТП, минавам го, отново ще искам разпечатка, и ще направя сравнение. Ако обаче не ми покажат да видя с очите си какво и как нарушавам - отивам в друг пункт, и "кой откъде е". Мисля че и преди няколко мнения го казах - всичко тръгва от пунктовете за ГТП - ако съм сигурен че всички с китайски ксенон ще бъдат спрени от прегледа, първи ще го сваля! Но докато има пунктове в които се минава само документално - да си гледат работата. Разни голфове, бмв-та и други подобни, които са монтирали ксенон на рефлекторния фар, който е проектиран за халогенна лампа и ми изкарват очите, а аз да виждам по-лошо от тях, при това че съм взел мерки да намаля максимално блестенето от моята кола - нЕма да стане. Едно от нещата, които казах на един колега от форума, по време на пътя, е следното - "...Най-лошото от всичко, е че ето такива, които ти карат на дълги, на фарове за мъгла, или пък не са пуснали никакво осветление когато е задължително - срещу тях не можеш да направиш нищо! Те просто ти казват "Е*и си майката!" Кара на дълги срещу теб, ти му светиш, той - нищо! Какво можеш да направиш в случая? НИЩО! Чакаш да се разминете, и го псуваш. А него няма кой да го глоби и да го спре, а пък той самия - че създава опасност за тежко ПТП - какво му дреме...."
Коментар
-
В закона даже нямаме право стоповете и мигачите да са с един цвят на светлината. Миналото лято и по миналото когато беше бума за внос на автомобили от щатите пред технотеста се виеха повече опашки от колкото в КАТ за да им сменят стоповете и да ги узаконят. А масово се кара с разни други стопове и шарении ки по автомобилите.Няма обаче кой да следи за тези неща. А господата вместо да се чудят как да ти вземат 2лв по добре да гледат за тези неща, така много по лесно могат да изкарат пари и на някой като му вземат ХХХ х 2лв и ще не ще върне оригиналният вид.П.С като цяло да разбирам, има ли закон ще свалите ксенона. Е само със закони ли трябва да се прави нещо. Утре ще искате да ви напишат закон как да ходите до 00. Малко ни е съвестта на българите, всичките сме свикнали да казваме " Е*и си майката"
Коментар
-
Не е до закон. Виж ми старите мнения, от едно време, бях, а и все още съм противник на слагането на ксенон на фарове за халогенна лампа. Особено на рефлекторен фар, и особено с разграфено стъкло! Каквито бяха на Бравата оригиналните. Но какво се получи - масово си наслагаха ксенони, и въпросът е - да не преча, да ми пречат и да не виждам, или да преча, да ми пречат и да виждам. На това да ми пречат не мога да влияя, но на това да виждам и да преча - мога. За виждането - сложих ксенон и аз, а за преченето - сложих фарове с лупа, които намаляват блестенето в голяма степен. Но остана другото - пречат ми насрещните. На това не мога нищо да направя. А дори и да има закон които регламентира ксенона - той трябва да се прилага, нали ? То и сега е забранено да се минава стоп линията на светофар, и го пише в закона, ама нито се спазва, нито се прилага. Та за съжаление е така - трябва закон, за да се свали ксенона, иначе си прав - другите да си е*** майката, на мен ми е добре, важно е на Вуте да му е зле. За другите не отговарям, но за мен мога да кажа - има ли закон - свалям ксенона, ако съм в нарушение. И за огромно съжаление - има хора, които наистина имат нужда от закон за това как да отидат до 00
Коментар
-
BEX---GT написа:Защото като си ти разе?ани очите от компютри цял ден и като нещо такова ти блести в ясен ден или вечер ми иде... олеле, майко... не знам кога ще е, но някой ще си изпати... дали ще изпростея да счупя нещо или ще ми хапне от дългите, които са много дълги пп а и колата изглежда отвратително с включен този въпросен червен фар отзад... не знам защо си го включват някои хора, все едно останалите са кьорави, разбираш ли и всички трябнва да ги виждат от километри... предните халогени не ми пречат и не знам за какво се заяждат за тях, ама заднияяяяяяFiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
когато е на рефлекторен фар има едни специялни блокери около крушката, за да блокират разсейките, които ви е ясно, че на браво, брава ги няма. Има ги само на колите излезнали фабрично с рефлектор и ксенон.Най-много заслепяват Голф 4 - ките (с ксенон на рефлектор), аз поне така съм забелязал..ПП Колега, относно слабия ангел, не мисля, че аз ще спра да си карам колата заради пикльовци, които си мислят, че трябва да им свети фарчето за мъгла (в случая)!!! Много хора си мислят, че могат да са дразнители на всички в движението и се гордеят с това. Какво накрая да ги оставим да си карат само те ли? А пък аз да ходя пеша, че се съобразявам в 99% от случаите. Грам не си прав, защото като му набият шамарите на някое намаано леке, тогава разбира, че има и други хора на пътя. Не казвам, че ще съм аз, пък и физиката ми не е като на прехранен глиган, но всеки си намира майстора рано или късно! Простаците на пътя са много, ама айде, че се отклоних много от темата и Оги ще се караA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Масово има оригинално коли нов внос с червени мигачи като стоповете. Никой не сменя стопове и никой не узаконява, например колкото Инфинитита да съм видял всички са с червени мигачи и наистина е много кофти като не си свикнал с такива. Е ще кажеш колко пъти пък караш зад Инфинити, ами оня ден ми се наложи 3-4км зад такъв и постоянно трябва да му гледаш светлините и то доста по-концентрирано отколкото ако знаеш, че мигача е оранжев.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Да защото има кой да взима рушветите. Като цяло от самото начало до края на веригата никой не го интересува, че много от автомобилите не отговарят на изискванията. Днес колегата отново ми каза продължението за сина му където му спряха колата от движение заради ксенона. Не знам как точно се е стигнало до КАТ, но е трябвало от там да мине. След като е влязъл на каналите са му прибрали големият талон на колата и са му казали първо да си смени фаровете (автомобила е с десен волан) и тогава пак да заповяда за пускане в движение. Сега ще видя като смени фаровете с такива от автомобил с ляв волан дали ще мине с ксенона или отново ще го върнат..........................По непотвърдена информация всички автомобили с десен волан които се регистрират в КАТ не им се дават документи докато фаровете не са от такива с ляв волан.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар