Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акция "Китайски ксенон".

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акция "Китайски ксенон".

Онзи ден един колега като ми каза и направо ми направи душевна чи....я. Започват да спират масово автомобили с китайски ксенон за проверка на светлините. Не можа да ми обясни синът му с каква кола точно е бил, но са му праснали акт защото фаровете не светят правилно. Първо са блестяли и след проверка се оказало, че не са регулирани както трябва. Всичко това е много хубаво, но най хубавото е, че почват от тези с китайските Ще го питам за подробности как са му направили проверката, дали на място или след проверка в сервиз.Редактирано заглавие.Модераторски екип fiat-bg.org

Това, че фаровете не светят правилно НЕ Е до ксенон, а до регулировка на фаровете. Ти и с обикновени крушки да си, щом не ти са регулирани правилно фаровете- пак заслепяваш колата срешу теб. А глобата е за сервиза, където е минал ГТП, защото вземат пари и за реглаж на фаровете!
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Re: Акция "Китайски ксенон".

chaveto написа:
      Онзи ден един колега като ми каза и направо ми направи душевна чи....я. Започват да спират масово автомобили с китайски ксенон за проверка на светлините. Не можа да ми обясни синът му с каква кола точно е бил, но са му праснали акт защото фаровете не светят правилно. Първо са блестяли и след проверка се оказало, че не са регулирани както трябва. Всичко това е много хубаво, но най хубавото е, че почват от тези с китайските Ще го питам за подробности как са му направили проверката, дали на място или след проверка в сервиз.Редактирано заглавие.Модераторски екип fiat-bg.org
      Баце, а с китайските гуми ще ги спират ли? Единствено за нерегулирани фарове могат да те спрат и не ми е ясно как ще измерят дали са правилно регулирани без калибрована апаратура. Това е партенка и напън на набуталите се да се почувстват по-добре.

Коментар

В Русия забраниха ксеноните които не са фабрично монтирани, така че карайте докато може
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          В Русия забраниха ксеноните които не са фабрично монтирани, така че карайте докато може
          Дано и тука да ги забранят. Омръзна ми от "направи си сам" ксенони, осветяващи навсякъде другаде, освен където трябва. Обикновено са монтирани на коли, на които джантите+ксенона струват повече от 50% от пазарната цена на колата :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Интересно ... Ушеви да не мислят, че фабричния ксенон на Мерцедес да речем, е произведен в Цюрих.Марката е едно, къде е произведен друго.Айде сега и на преглед "Ксенон" да трябва да минаваме. За 18-20 лева годишно. Със стикер.Не че аз ползвам такива фарове, ама когато нещо се прави ["акцията"], трябва да се мисли.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

@dikanio - аз и с осрам найтбрейкър мога да заслепявам, да светя къде ли не и т.н.Не е в ксенона проблема.Този акт дето са написали, мноооооого бърже ще отпадне.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И на мене ми омръзна от нерегулирани фарове с халогенни крушки-да ги забранят и тях и да се кара нощем без фарове.
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Подкрепям! Ако успеят да разкарат всички с блестящите ксенони от пътя, с удоволствие ще сваля моя от лупите! Но няма да могат просто, защото трябва да седнат експерти по светлина в автъомобила и да напишат правилата. Засега могат само за нерегулирани фарове да ти кажат нещо, а аз такива притеснения нямам. Стендовете си ги калибрират по мен. От друга гледна точка - ксенонът е "конструктивно изменение", или там какво беше, стана въпорос за това нещо в една тема за стикерите на газовите уредби, онези с жълтия триъгълник и вътре. Газовата също е конструктивно изменение и подлежи на контрол. И с ксенона трябва да е така. Найт-брейкъра ще се върне на мода.

Коментар

ogi28b написа:
                    Подкрепям! Ако успеят да разкарат всички с блестящите ксенони от пътя, с удоволствие ще сваля моя от лупите! Но няма да могат просто, защото трябва да седнат експерти по светлина в автъомобила и да напишат правилата. Засега могат само за нерегулирани фарове да ти кажат нещо, а аз такива притеснения нямам. Стендовете си ги калибрират по мен. От друга гледна точка - ксенонът е "конструктивно изменение", или там какво беше, стана въпорос за това нещо в една тема за стикерите на газовите уредби, онези с жълтия триъгълник и вътре. Газовата също е конструктивно изменение и подлежи на контрол. И с ксенона трябва да е така. Найт-брейкъра ще се върне на мода.
                    Кефиш ме, щи звънна. Имам приятел с Рено Лагуна 2 с фабричен ксенон, който си купи китайски крушки и кво сега... Ще му спрат колата от движение, ще му разглобят фара да видят какво има вътре? Пълни глупости са това, само пълним форума с плява.

Коментар

Ама то си е време да има акция нерегулирани фарове! Аз карам с найтбрейкъри и си виждам достатъчно! Е - достатъчно, докато някой тИрикат не ме заслепява - независимо дали насрещно идващ или отзадналетяващ в огледалата. Който не вижда - няма място зад волана. Аз как мога да виждам с найтбрейкърите, а оня да не вижда с ксеноните?

Коментар

///// написа:
                        Ама то си е време да има акция нерегулирани фарове! Аз карам с найтбрейкъри и си виждам достатъчно! Е - достатъчно, докато някой тИрикат не ме заслепява - независимо дали насрещно идващ или отзадналетяващ в огледалата Който не вижда - няма място зад волана.
                        Ами мен ме заслепяват и с халогенка Осрам от 4.50 лв. Едно е акция "заслепяващи фарове", друго е акция "китайски ксенон".

Коментар

Airfan написа:
                          ///// написа:
                          Ама то си е време да има акция нерегулирани фарове! Аз карам с найтбрейкъри и си виждам достатъчно! Е - достатъчно, докато някой тИрикат не ме заслепява - независимо дали насрещно идващ или отзадналетяващ в огледалата Който не вижда - няма място зад волана.
                          Ами мен ме заслепяват и с халогенка Осрам от 4.50 лв. Едно е акция "заслепяващи фарове", друго е акция "китайски ксенон".
                          Точно така!

Коментар

Абе ако ще и на око да ги предценяват, стига да не се заяждат нарочно ... съм за
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Предлагам заглавието на темата да е :акция "заслепяващи фарове"п.с. Ичкин, гооооооолям аватар
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X