Откак си купих колата все пиша по разни листчета колко и кога съм зареждал и си смятам на gsm-а после какъв ми е разхода, но дойде времето това да спре Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 . Седнах и стъкмих едно файлче на Excel, с което всичко това е много лесно. Качвам го тук, защото смятам че ще се хареса на повечето шофьори.Трябва да попълвате само показанието на километража при зареждането с гориво, количеството и цената на горивото (зелените колонки). Останалото се изчислява някак от самосебе си . Нещото работи правилно, когато човек все няма достатъчно кинти да пълни резервоара до дупка и като мен, допълва за по нЕкой лев, когато лампата му светне на празно. Важно е да се правят записи само когато се допълва от едно определено равнище (напр. от първото светване на лампата на резервоара), иначе сметките няма да бъдат правилни. Бе замотано го казах, но като си дръпнете файлчето и си поиграете ще ви стане ясно всичко.Айде със здраве P.S. Нещо не иска да се attach-не, така че го качвам в нета. Ето го, цък: http://thefastest.biz/temp/fuel_economy.xls
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как лесно да следим разхода на гориво /решение/
Collapse
X
-
Само да попитам нещо...На моето типо в книгата пише следното - лампата светва когато остават между 5 и 8 литра гориво.....След като всеки път светва различно как да постигна по-голяма точност.Аз едно време правех голяма селения за да гледам реално колко харчи - карам си с една туба (10 литра и нещо беше) и сипя няколко лева (колкото имам) и карам докато свърши,след това сипвам тубичката и си я допълвам.....идиотска система ама пък точна.....ориентирах се за разходът и дотам с тази система.Вече не го засичам защото само се ядосвам (Типо 1.1 гори 10-11 95Н ама с 4 комресия пак е идеално ако питате мен )Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
-
Разход най точно и лесно се мери по следния начин.Отиваш на бензиностанцията с много пари и зареждаш до горе резервоара до сами капачката.След като минеш примерно в града 70 -100 км отиваш пак на същата бензиностанция на същата колонка за да бъде колата нивелирана в такова положение в каквото си я зареждал първия път и отново зареждаш до капачката както първия път.Колкото литра поеме ги делиш на колкото км си минал и ето ти разхода .Така се засича градско и извънградско с голяма точност.
Коментар
-
Pecho написа:А за тези, които нямат Excel www.spritmonitor.de :D
Коментар
-
Pecho написа:sev написа:...ако го ползваш - метни си го на подписа като мен :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар