Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отписване на кола от Италия

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отписване на кола от Италия

    Здравейте.Купих си кола от Италия, но не я отписах от Италия. Ако има някои който извършва такива услуги да ми пише.Благодаря предварително.
    Fiat Tipo 1.6 i.e. 94 г.

    #2
    Колега, може и да греша, но според мен би трябвало да има и друг начин. Щом си я купил, би трябвало да имаш договор за покупко-продажба, вероятно и нотариално заверен в Италия (ако имат такова изискване). В теб е и оригиналния талон на колата. Би следвало като представиш оригинален талон и официално преведен договор за покупко-продажба да можеш да си я регистрираш в КАТ, а те вече служебно да си уведомят италианската полиция. Нали сме вече ЕС - би трябвало да можеш да регистрираш колата след като проверят в КАТ дали не е обявена за издирване в Италия. После връщаш талона и номерата и получаваш български.Ако греша, някой ще ме поправи разбира се. И мен ми е любопитно това с отписването дали е задължително - в крайна сметка говорим за "свободно движение на стоки и хора" в ЕС...Каква кола купи?
    She was only a whisky maker but he loved her still.

    Коментар


      #3
      Според мен:1. Свързваш се със собственика на колата в Италия2. Разбирате се КАК да му пратиш номерата на колата3. След получаването им (например с колет) той отива в италианския КАТ и я отписва.4. Праща ти документ, който ти тук трябва да преведеш на БГ (щото колкото и народ да има в КАТ все са прости) и да го отнесеш в нашия КАТ, за да го представиш при регистрацията.Пиша според мен, защото така беше преди три години, но сега може да има промени ( не дай си боже към по-добро )
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

      На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

      Коментар

      Working...
      X