Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купих си BRAVA, похвал!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

loli написа:
    Има нещо, което ме притеснява. Днес изминах може би..100 км. С превключването на предавките нямам проблем, но скоростния лост що така се каламбичка, има луфт ли? Такива ли са Брадвите :D Досега карах Ибиза и нЕма грам лАбаво в лоста..Заминавам на море, иначе бих дошла на срещите през седмицата барабар с Куклата.
    Добре дошла между нас, Loli!Каламбичкането на лоста е от една пластмасова втулка, дето струва 1.50 лв. Повдига се гумата (кожата) в долния край на лоста, и там се сменя тази джиджавка. Ама без да се обиждаш, не е женска работа да се смени Относно морето и срещите, тази седмица ще има неофициална форумска среща в Китен. Добре дошла си, ако си някъде наблизо.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59751 - линк към темата за записване;http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=59688 - линк към темата с коментари.

Коментар

Добре дошла! Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Коментар

Момчета, нещо се случва с мене...Какви снимки бре..Аз като се зачетох, мани мани..Умирам от страх, какви са тия Консумативи, какво е това чудо!!! Колкото повече чета, толкова повече ми иде да си легна отвън в колата и да умра. Четох досега за акумулаторите, за гумите , в тема - Съединител и къде ли още не.. Имам чувството че съм на изпит по висша математика Колата е вкарана преди година от Италия. 97 г . Изключително добър вид не защото е лъсната, напротив купих я като биволица . На реални 100 500 хил км е . Непребоядисвана. Няма една драскотинка по нея, а където има се вижда ламарина купих я от едно близко селце. Карана е в Бг една година и половинатогава е регистрана Няма да и правя диагностика, разчитам на интуицията си пък и сутринта хвърлих един боб и разбрах, че вс ще е ОКЩе сменям един от ремъцитенезнам как се казва - този дето не се вижда , видимият е сменен. Масло и филтри задължително, но не спешно, първо са гумите. Двигателя вс отпред е сухо :D това незнам дали е добре УТре слагам Сф номера. Не съм взела сервизна книжка, просто извадих тежката артилерия и..стрелях..Мерси за топлото посрещане, за линковете и за компетентната ви намеса, мисля да се напия..До скоро. Май ще взема САВА или УНИРОЯЛрейн експерт за отпред, пък секънд хенд изодзадзе - гумета.
        Независима! Белисима... с BRAVisima
        ТД100, 1.9

Коментар

Първо добре дошлаНе се плаши от консумативите,вярвай ми,на ибизата са били на същата цена,просто не си обръщала внимание... Поддръжката на ТД100 не е чак толкова скъпа,естествено не е по-евтина от бензинов двигател ,но аз винаги съм препоръчвал дизелова кола за жена...без да ми се обижда никоя колежка,но дизел по-лесно се кара в града...да не говорим,че по нанагорнището тръгва само със съединител и трудно може да даде откат назад.Относно гумите-айде някой да ми обясни КАКВО ИМ Е НА КОРМОРАН? Аз съм със зимни корморани и нямах ядове зимата,дори заледено нагоре по баир драпаше,а ред други идиоти с гуми на по няколко години,се въртяха напред назад и настрани. По-добре най-евтнината НОВА гума,отколкото пирелита,мишелини и т.н втора ръка Искам наистина да кажете,но с факти подкрепящи твърденията ви,защо мислите,че корморан не е добра гума,особено пък за цената си.Аз казвам-вземи корморан,ако намериш по-евтин,НО инъче савата е също добра гума Аз не препоръчвам само китайските,корейски и унироял...колега с такива гуми така и не успяха да му ги регулират-не знам късмет ли беше ,но едва след като смени гумите,спря да "Бие" колатаИнъче честито и не се тревожи за скоростния лост и луфта му,за кола на годинки е нормално,ако скоростите влизат добре,не е фатално
          ex.Мареа ТД100

Коментар

Повечето колеги тук сме професори,но има и академици-***модерирано***. Колкото до гумите мисля,че втората употреба-без гръцките,са евтин и добър вариант,грижи се за колата подобаващо и тя ще ти се отблагодари.Колега, при следващо такова мнение, някой академик няма да ти разпише книжката и ще прекъснеш за един семестър.
            Marea HLX 147ps

Коментар

За гумите - нови най-до6ре дори и евтини, втора употре6а също става. Втората употре6а е доста разтегливо понятие,така че не го отхвърляй като вариант. Аз лично съм продавал гуми на 2000км на половин цена, поради смяна на колата.Сегашните ми зимни гуми също са втора употре6а и са 6уквално нови.За Унироял - много до6ра гума, аз лично карах с Rain Type 560. Вече са стари де, едва ли се продават още.Като се върнеш от море ела на срещите, ще я погледнем тая дръжка.Ето и да видиш цени на части:http://axm-auto.com/
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Честито и от мен за придобивката , та да кажа и аз няколко думи за гумите... недей се занимава да си купуваш втора употреба.. вземи си за отпред унирояла , много я хвалят на мокро и сухо... а отзад изчакай малко , покарай си с тези (ако не са супер напукани,както казваш) и другия месец си вземи 2-ри чифт... аз темпрата отпред я карам с 2-ра ръка гуми и ся както е лигаво навън , нито тръгвам , нито спирам като хората , супер дразнещо е ... успех
                Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Честито за придобивката и да няма проблеми от тук нататък с нея Сфотай колата да я огледаме, да се порадваме и да поцъкаме с езици
                  Skoda AMfabia 1.2 12v
                  exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

купих си 8 болта 3 лв за летите джанти за отзад, и ще купя на 67 лв четири нови Клебер или Гуудрич. Това реших. Монтажа ми е по 5 лв на гума. Добре ли е? Установих, че много ми се изпотяват стъклата има ли нещо за пръскане отвътре Не мога да снимам тук има буря.
                    Независима! Белисима... с BRAVisima
                    ТД100, 1.9

Коментар

Клебера майче е по-добрия вариант , но нека и другите колеги споделят мнение ...
                      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

loli написа:
                        купих си 8 болта 3 лв за летите джанти за отзад, и ще купя на 67 лв четири нови Клебер или Гуудрич. Това реших. Монтажа ми е по 5 лв на гума. Добре ли е? Установих, че много ми се изпотяват стъклата има ли нещо за пръскане отвътре Не мога да снимам тук има буря.
                        Имаш копче за вътешна циркулация на въздуха - ако е включено се изпотяват стъклата. Пусни го на външна циркулация. Ако това не помогне - смяна на филтъра на климатика може да помогне.
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                          loli написа:
                          Имаш копче за вътешна циркулация на въздуха - ако е включено се изпотяват стъклата. Пусни го на външна циркулация. Ако това не помогне - смяна на филтъра на климатика може да помогне.
                          Ако и това не помогне - просто си включи климатика и пусни да духа върху предния прозорец Влагата ще я обере за 10-15минути (за цялата кола)...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                            gantcho написа:
                            loli написа:
                            Ако и това не помогне - просто си включи климатика и пусни да духа върху предния прозорец Влагата ще я обере за 10-15минути (за цялата кола)...
                            Ако и това не помогне - пусни тема. Това е рядко срещан проблем и може да е интересно да го поразнищим И колеги, стига с тези гуми втора употреба. Абе хора, животът ви зависи от контактна площ по-малка от носна кърпа А и си опасна не само за себе си, но и за нас, другите участници в движението.Колежката ако няма пари за нови гуми по-добре да вдига колата на трупчета.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Добре дошла колежкеПожелавам ти много безаварийни километри
                              Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
                              Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

А дръжката на вратата пробвай да я отвориш като я хванеш в задния край и дърпай право към теб, поне на моята така става (дооста хора не могат да я отворят)

Коментар

Working...
                                X