... Но пак ти казвам,онзи няма правно основание за съд-твоята гражданска покрива щетите му!!!
подкрепям те колега но с едно уточнение потърпевшия има право да съди ... застрахователната компания ако не е съгласен с оценката на щетата. иск към виновното лице може да има 1. при липса на ГО 2.пострадало лице 3.неправоспособен водач 4.употреба на алкохол или упоиващи вещества от виновния водач. Във всички останали случаи му пожелаваш успех и да те съди колкото иска
... Но пак ти казвам,онзи няма правно основание за съд-твоята гражданска покрива щетите му!!!
подкрепям те колега но с едно уточнение потърпевшия има право да съди ... застрахователната компания ако не е съгласен с оценката на щетата. иск към виновното лице може да има 1. при липса на ГО 2.пострадало лице 3.неправоспособен водач 4.употреба на алкохол или упоиващи вещества от виновния водач. Във всички останали случаи му пожелаваш успех и да те съди колкото иска
Успокоихте ме! :* :* :*Здравейте! Днес ходих в КАТ. Имаше километрична опашка, но за щастие на моето гише бях единствена. Слушайте сега на какво се казва компетентен и професионален отговор: "След един месец елате и може да платите 10 лева, ама може и да не ги плащате". Не знам как да го тълкувам това.
Малко извън темата: някой има ли идея дали може да се кара с копие от "гражданска отговорност"? Полицаят ми се изрепчи, той бил работел "само с оригинали". Викам си бреййй, те съдиите с копия работят, пък тоя полицай - само с оригинали...
Малко извън темата: някой има ли идея дали може да се кара с копие от "гражданска отговорност"? Полицаят ми се изрепчи, той бил работел "само с оригинали". Викам си бреййй, те съдиите с копия работят, пък тоя полицай - само с оригинали...
ако на копието има цветни печати от ЗК с подпис и "вярно с оригинала" може иначе като колежката в кат и 10лв а относно "може да ги платите а може и да не плащате" ако не ги платите след месец ще ги платите като излезе и другия акт иначе няма да ви върнат зеленото контролно талонче.
ако на копието има цветни печати от ЗК с подпис и "вярно с оригинала" може иначе като колежката в кат и 10лв а относно "може да ги платите а може и да не плащате" ако не ги платите след месец ще ги платите като излезе и другия акт иначе няма да ви върнат зеленото контролно талонче.
Кое контролно талонче, колега? Това от ГО или това моето, дето върви в комплект с книжката ми? Защото ако е това от ГО, те не ми го искаха. леличката даже не ми погледна оригинала на гражданската.
Кое контролно талонче, колега? Това от ГО или това моето, дето върви в комплект с книжката ми? Защото ако е това от ГО, те не ми го искаха. леличката даже не ми погледна оригинала на гражданската.
това което върви с шофьорската книжка което са ти взели като са ти написали акта :D
това което върви с шофьорската книжка което са ти взели като са ти написали акта :D
Благодаря, колега, за точните и изчерпателни отговори! Но преди всичко ти благодаря за търпението! На мен, ако някой ми задаваше такива малоумни въпроси, каквито задавам аз, досега пет-шест-седем пъти да съм му теглила една...
Благодаря, колега, за точните и изчерпателни отговори! Но преди всичко ти благодаря за търпението! На мен, ако някой ми задаваше такива малоумни въпроси, каквито задавам аз, досега пет-шест-седем пъти да съм му теглила една...
няма защо колежке :D нали за това е форума да си помагаме кои с каквото може а относно въпросите и аз също съм задавал такива но по други теми даже и някои колеги бяха го обърнали на шега. Не че ми хареса де :D
По принцип дори да те удари кола без гражданска ще получиш обещетение от гаранционния фонд а той ще си иска парите от виновния.Гражданската също така покрива щети за увреждане или смърт на човек, мисля че до 200 000 лв беше лимита ако не са го дигнали.Но е истина че стигне ли се дотам почват да ровят много сериозно да намерят клауза по която да откажат да платят и да съдят виновния.Също така има една много интересна клауза в полицата където пише че гражданската е невалидна ако МПС-то не е преминало технически преглед или е неизправно.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
благодаря колега че го пусна тук за да няма нужда от уточняващи въпроси и на другите колеги да им стане ясно и да не изгорят с 10лв и един куп проблеми и разходки до кат
Ако я нямаше тази разпоредба в закона - Чл. 213. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации, щях да изразя становище по въпроса. Поздрави.
Коментар