Здравейте, Имам едно въпросче.При регистрация на автомобил (купен отавтокъща) задължително ли е да е платена гражданската отговорност или може да се плати в последствие?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Гражданска отговорност" при регистрация на нов ав
Collapse
X
-
преди да влезеш в КАТ за регистрация , трябва да има ГО! задължително 100%! Можеш да я направиш и там пред КАТ !Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
-
kosta написа:преди да влезеш в КАТ за регистрация , трябва да има ГО! задължително 100%! Можеш да я направиш и там пред КАТ !Един за всички, всички за мен
Коментар
-
kosta написа:преди да влезеш в КАТ за регистрация , трябва да има ГО! задължително 100%! Можеш да я направиш и там пред КАТ !
Коментар
-
Наистина си изкарах акъла. Това ми е първото ПТП. В интерес на истината, аз бях виновна, защото отнех предимството на човека. Беше към 01ч на кръстовище. Светофарите бяха изключени, аз се подведох по колата пред мен, която си мина и изобщо не видях, че идва друга кола. Иначе ударът беше лек. На таксито му ударих задната врата. При мен щетите са счупен десен фар и изкривен калник. Бронята ми също падна. Предполагм, че се е посчупила. Тези от ДАИ излязоха горе-долу свестни. Не се заяждаха с мен, нито се закачаха с това, че съм момиче. Казаха ми, че като представя ГО в КАТ ще платя 10лв глоба за това, че не съм я носила с мен, а след това глоба в размер от 20 до 100 лв + отнемане на точки.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:Наистина си изкарах акъла. Това ми е първото ПТП. В интерес на истината, аз бях виновна, защото отнех предимството на човека. Беше към 01ч на кръстовище. Светофарите бяха изключени, аз се подведох по колата пред мен, която си мина и изобщо не видях, че идва друга кола. Иначе ударът беше лек. На таксито му ударих задната врата. При мен щетите са счупен десен фар и изкривен калник. Бронята ми също падна. Предполагм, че се е посчупила. Тези от ДАИ излязоха горе-долу свестни. Не се заяждаха с мен, нито се закачаха с това, че съм момиче. Казаха ми, че като представя ГО в КАТ ще платя 10лв глоба за това, че не съм я носила с мен, а след това глоба в размер от 20 до 100 лв + отнемане на точки.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
presinka написа:да, да. Точно така! И милиционерите така казаха. ДО 3 дни. То не е проблем. Аз да знам, че я има и още утре ще я занесаП.С. ГО трябва, обаче да е с дата преди ПТП-то иначе е безмислено ! Няма да я признаят !
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Коментар
-
Да, естествено. Чух се с баща ми и му казах какво е станало. Казах му, че тези дни трябва да се занесе гражданската отговорност, а той не спомена, че няма такава, така че да се надяваме, че всичко ще е наред.Сега остава да се моля да не ми сложат възможно най-високата глоба.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Интересно ми е какво са правили ДАИ на ПТП-то,но ако всичко ти е в ред освен глобата за неносене на стикера ,глобата за ПТП-то е от 100 лв. нагоре и 9 точки за отнемане на предимство.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Е, дано глобата не е от 100 нагоре. Аз доколкото разбрах максималния размер е 100лв. Утре ще си занеса ГО и ще платя глобата, че не съм я носила със себе си. Сега искам да попитам друго. Онзи е с Каско. Парите за покриване на щетите от моята застрахователна компания ли ще се вземат или от неговата? Дано да ми разбрахте въпроса, защото май не обясних много точно.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
щетата би трябвало да я покрие твоята компания(зависи към кого ще адресира иска потърпевшия)ако е към неговата компания те ще изплатят щетата и после ще си търсят парите от твоята. но дори да не е така теб не те засяга това не променя твоето положение изобщо(стига да имаш застраховка) ако не си намерила полицата(загубена)отиваш при които ти я издал с данните на МПС да ти издадат копие на полицата (би трябвало да е безплатно) относно глобата обикновенно пишат 100лв а ако е по малко още по добре :D
Коментар
-
Полицата за ГО е намерена вече. Аз се бях притеснила, че изобщо няма такава, но за щастие имаше. Даже мислих още днес да я свърша тази работа в КАТ, но нещо изникна друг ангажимент. Майка ми не спира да ми мрънка, че онзи щял да ме съди, че съм му счупила колата, че сега трябвало да плащам. Честно казано не знам каква е процедурата. Не съм имала ПТП досега и изобщо не знам как се процедира, но мисля, че не трябва да ми иксат пари за щетите, при положение, че онзи си има Каско.Абе загубена работа. Пожелавам на никой да не му се случва подобно нещо, защото дори и за леко ПТП, каквото беше моето, разправиите са много, разкарването е много, ядовете са много, а и всичко е свързано с финанси, което не е особено приятно, дори размерът им да не е кой знае колко голям.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
след като имаш ГО теб не те интересува тои каква застраховка има (може и да няма дори) стандртна ГО има лимит на покритие около 100 000лв така че и порше да си ударила да не ти пука :D (стига да няма пострадало лице там нещата са малко по иначе) остава въпроса ти като нямаш каско как ще си оправяш твоята кола :D повече информация има на гърба на твоята полица
Коментар
-
presinka написа:Полицата за ГО е намерена вече. Аз се бях притеснила, че изобщо няма такава, но за щастие имаше. Даже мислих още днес да я свърша тази работа в КАТ, но нещо изникна друг ангажимент. Майка ми не спира да ми мрънка, че онзи щял да ме съди, че съм му счупила колата, че сега трябвало да плащам. Честно казано не знам каква е процедурата. Не съм имала ПТП досега и изобщо не знам как се процедира, но мисля, че не трябва да ми иксат пари за щетите, при положение, че онзи си има Каско.Абе загубена работа. Пожелавам на никой да не му се случва подобно нещо, защото дори и за леко ПТП, каквото беше моето, разправиите са много, разкарването е много, ядовете са много, а и всичко е свързано с финанси, което не е особено приятно, дори размерът им да не е кой знае колко голям.ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар