Пиите бира народе...да му се невиди.... "Както е известно, 1 калоpия - това е количество енеpгия, изразходвано за подгряване на 1 гpам вода с 1 гpадyс по Целзий. Така, ако изпиете един литър бира, с темпеpатypа 4 гpадyса по Целзий, то вашия оpганизъм ще загуби за подгряването й до темпеpатypата на тялото следното количество енеpгия: 1000 гpама Х (37С-4С) = 1000 Х 33 = 33000 калоpии. Ако отчетем, че енеpгийнато съдържание на самия литър бира е около 10000 калоpии, то се полyчава 23 хил. калоpии чисто охлаждане, което се пpиpавнява към 30 минyти бягане в парка. Следователно - пийте МНОГО и СТУДЕНА бира, за да отслабнете!!! ))"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За бираджиите....
Collapse
X
-
ЛоганЕтикети: –
-
Вече сериозно -- в нета намерих, че 100 гр. (имали са предвид милилитра май) бира е 42 килокалории, т.е. 500 мл. -- една бира демек, е 42х5=210 килокалории. Литър бира е 420 килокалории, литър и половина още 210 и т.н. На ден на среден човек, който не работи тежък физически труд като чукане на камъни или оране, му трябваха май около 2800 килокалории. Като включим в сметката и мезетата за бира -- пържени картофки, мазни наденички, кашкавал пане и т.н вкусни, но калорични неща, става една фиеста, та ум да ти зайде. Едно черпене с приятели е (поне при мен три-четири бири и доста пържени картофки със или без сирене) като нищо отива на едно 1500 килокалории, че и повече. От друга страна "без бира сърцето ми спира" както пее Васко Кръпката (май той беше).Р
Коментар
-
T_SHOW написа:Crash73 написа:Някъде бях чел че една бира се равнява на 8 кифли по калории...КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Ааа, аз се чудя защо зимата качвам някое килце, а то защото пия бирата топла... но вече не, "казах си СТИГА" Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Иначе винаги имам 1-2 каси бира вкъщи, от галони не пия - само стъкло.Жената все ми мрънка, че съм окупирал хадилника Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 :M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар