Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катаджия ИЗМИСЛЯ нарушение в акт!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Катаджия ИЗМИСЛЯ нарушение в акт!

Колеги какво ми се случи преди малко още не мога да повярвам. Спират ме на видно място във Варна срещу Пикадили център двама катаджий. Спиращия посочва нарушението на другия в колата а именно затъмнени стъкла. Спиращия полицай отказа да се представи а другия в колата видимо изнервен започна да ми "разпорежда" да свалям веднага фолиото и да сядам в колата си да чакам. На отказа ми леко се вбеси и реши, че иска пълна инспекция на колата. ОК. Фарове, мигачи, въжета, аптечкта дали е пълна и какво точно има, пожарогасител дали е в срок... само гащите не ми свали! Пишещия акта, този който не е напускал до сега колата, реши да ми ДОБАВИ и нарушението БЕЗ КОЛАН ?!!? Веднага попитах как е видял и нали нарушението според спиращия е само едно !??! Отговор нямаше, дори по лошо обясниха ми, че ако се правя на тарикат това ще ми е най малкия проблем. Писа си той и през това време спират друга жена, докато ми подава акта, аз зачаквам да го прочете ... той само махна нещо от лампата да се вижда .. и аз докато зачета спряната жена я подготвиха за свидетел на това, че не искам да подписвам. Аз вече тотален шах не знам кво става хвърлиха ми документите и ми НАРЕДИХА да си ходя....... Просто не знам от къде да почна да се тръшкам !!!! Имах свидетел в колата... друго мисля че за сега не знам какво да направя! Веднъж се опитах да съдя полицай за подобни случки ... резултат никакъв ... ама сега вече прекалиха. А аз през цялото време питах може ли да си използвам правото да мълча....но онзи беснееше като замаян ...И така някой има ли идея какво да правя!? Дори не можах и имената да им прочета от акта... Какво ли не случки съм имал до сега, но това беше тотална подигравка и потъпкване на каквито и да е права, а най интересното как полицая който е в колата с гръб към мен ме е видял в тъмното още повече че стъклата наистина са черни .... аз не мога да се видя вътре че той.....Помагайте колеги ...
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

И в крайна сметка Цецо има ли акт или не ? Ти си абониран вече в КАТ заради стъклата така че кво се шашкаш . Нали знаеш кво да правиш ? Отиваш при шефа на КАТ той те познава вече и му казваш че акта не ти трябва .
    http://vbox7.com/play:1631a342
    http://www.vbox7.com/play:316f1b62
    http://www.vbox7.com/play:fccc2d41
    http://vbox7.com/play:a122a77b

Коментар

отиваш в кат и казваш как е ситуацията и намекваш че полицая е миришел на алкохол

Коментар

Абе стъклата ясно !!! Аз недуомявам как изведнъж като видя, че освен за стъклата за друго не може и реши, че съм и без колан !!! Това за началника нали знаеш, че го направих и проблеми вече нямам! Но това си беше чиста ЛЪЖА! Аз не мога да се побера в кожата си от яд!!! Крили са ми документи, карали са се, искали да се качват в колата и да късат... ама такова нещо до сега в официален документ не бяха ми правили ... той по едно време заговори че и май по телефона съм говорел ... сигурно смеха ми го е подразнил малко .... всичко мога да приема ама да лъжат и да пишат каквото си искат ... не знам ...утре може да ме спрат и да кажат, че нямам документи и да ме приберат само заради това че са безсилни !!!

Коментар

strajaro написа:
          отиваш в кат и казваш как е ситуацията и намекваш че полицая е миришел на алкохол
          Кой полицай ?! Никой от тях не благовли да ми се представи .. като запитах по нястоятелно ми казаха че май и по телефона съм говорел. Отивам и казвам какво става, идва следовател разпитва ме и се пуска разследване което води до военна прокуратура и прокурора казва няма доказателства за твърдяното и край !!!!Аз нямам дори и акт в себе си за да обжалвам него .... и да кажа ето имам свидетел с колан съм бил ....

Коментар

Аз нямам дори и акт в себе си за да обжалвам него
            Т.е. в крайна сметка не са ти издали акт и няма лъжлив документ? Сигурно само жалба срещу тях до началника може да пуснеш - ако им се съберат, някой може и да се впечатли. Като не се представят, номерът на патрулката и времето вършат работа.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

ИМА акт, но докато започвах да го чета спрехя свидетел за това, че отказвам да го подпиша! На практика аз нямам копие от акта, но той си съществува!

Коментар

След като не си се подписал акт няма. Утре нали ще ти напишат и акт за нещо друго и ще хванат филанкишията да е свидетел, пък ти въобще може и да не си в района. Не става така, ако те викнат кажи, че няма такова нещо. Имал съм подобен случай и процедурата беше, че трябваше да разпиша акта, но преди подписа се пише, че имаш възражения.

Коментар

chaveto написа:
                  След като не си се подписал акт няма. Утре нали ще ти напишат и акт за нещо друго и ще хванат филанкишията да е свидетел, пък ти въобще може и да не си в района. Не става така, ако те викнат кажи, че няма такова нещо. Имал съм подобен случай и процедурата беше, че трябваше да разпиша акта, но преди подписа се пише, че имаш възражения.
                  Е не е точно така. Тогава със свидетел вписват, че си отказал да го подпишеш, и акта не пада. Аз веднъж отказах да подпиша акт преди година и половина, така и незнам какво стана с него, сигурно ще го платя кято отида да си оправям акта от понеделник. Мен ме е яд че за дребни нарушения не искат да пишат фишове, а дънят актове и се правят че не взимат рушвети. А това което ме дразни най много е тромавостта на систимата трябва да чакаш 2 или 3 месеса за да ти излезе постановлението, което означава че трябва един или два пъти да се редиш по опашки да си удължаваш акта, и то защото от КАт не спазват закона да издадат НП до 1 месес. Пълна олигофрения.

Коментар

strajaro написа:
                    Мисля, че се прави по друг начин- звъниш на 112 и заявяваш там, че си спрян от катаджии, но имаш съмнение че са употребили алкохол.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

mitakkk написа:
                      chaveto написа:
                      Е не е точно така. Тогава със свидетел вписват, че си отказал да го подпишеш, и акта не пада. Аз веднъж отказах да подпиша акт преди година и половина, така и незнам какво стана с него, сигурно ще го платя кято отида да си оправям акта от понеделник. Мен ме е яд че за дребни нарушения не искат да пишат фишове, а дънят актове и се правят че не взимат рушвети. А това което ме дразни най много е тромавостта на систимата трябва да чакаш 2 или 3 месеса за да ти излезе постановлението, което означава че трябва един или два пъти да се редиш по опашки да си удължаваш акта, и то защото от КАт не спазват закона да издадат НП до 1 месес. Пълна олигофрения.
                      Така е, и аз имам акт, ще ходя за втори път!
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Катаджия ИЗМИСЛЯ нарушение в акт!

kazan написа:
                        ...И така някой има ли идея какво да правя!? Дори не можах и имената да им прочета от акта... Какво ли не случки съм имал до сега, но това беше тотална подигравка и потъпкване на каквито и да е права, а най интересното как полицая който е в колата с гръб към мен ме е видял в тъмното още повече че стъклата наистина са черни .... аз не мога да се видя вътре че той.....Помагайте колеги ...
                        На първо време си махни затъмняващото фолио. И не влизай в пререкания с полицаи, още повече когато има за какво да се заядат, както в случая със затъмнените стъкла. Такива случки никъде по света не завършват в полза на водачите. Ситуацията е нонсенс, безсмислена. Изрепчил си се на куките, макар че са те хванали в нарушение, и те си го връщат. Каквото си направил, направил си. Тези "съвети" да кажеш, че полицаите миришели на алкохол, даже не искам и да ги коментирам.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Най-добре работи номера с GSM-а и включената камера. Докато изпълняват служебните си задължения НЕ МОГАТ да те накарат да не ги снимаш - имат право на това, когато са вкъщи на маса. Включваш си телефона и ги записваш - какво, как, защо. Нека да реват после, че това или онова. Нали и закон приеха да имат камера в патрулките? Аз вече слизам от колата, пускам камерата на телефона или диктофона ако няма камера или е тъмно и записвам. Ако почнат да се заяждат - им пускам да се чуят... Публичната служба за това е публична - защото НЯМАТ ПРАВО НА АНОНИМНОСТ!
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Като нямаш копие от акта имаш ли поне талон?Ако не са ти взели талона, би трябвало да нямаш акт.Акта замества талона, ако нямаш акт все едно нямаш талон, а без талон не може да караш.Или поне аз така знам.
                            Bravo JTD 105 '98

Коментар

Така е брат като са ти казали да махаш фолиото от стъклата, веднага е трябвало да го направиш, а не да се правиш на тарикат и да отказваш. Ако ги беше свалил те щяха да те пуснат да си ходиш, знам го защото бях свидетел как направиха същото с един приятел и след като махна фолиото, си тръгнахме без дори да му пишат акт. Не те са се заяли с теб, а ти си започнал пръв. Постави се на тяхното място да видим как ще реагираш.
                              Виж бейби не сме глупаци,
                              ние сме отбор от здравеняци.
                              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Working...
                              X