Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втори приемник на Bulsat на друго място ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Slavi_Lancia написа:
    ...И докато си пишем ние тука с вас земах че влезнах в саита на Близу и кво да видя за 15 кинта примоциика 40 канала цифрова с 10мбс интернет , че ко ми тряяя повече. Маи ще резна жицата на булсат ком и техните мизерни 5 програми зависещи от метеорологитя ...
    Объркал си понятията! Жицата е при Близу, а не при Булсат. А и ти си първият, който от Булсат иска да ходи при бившите Евроком! :D Специално аз никога няма да се върна при тях. Първо защото ми спряха Дискавъри преди една година и второ, защото 7-8 години им бях коректен клиент и накрая, когато им казах, че вече не им желая услугата, а те поискаха да отида в офис да попълня някакви документи (при положение, че като станах клиент ги подписах на място при включването) и три месеца не им плащах ме разцепиха от тормоз. То не бяха телефонни обаждания, то не бяха звънене на вратата... а всъщност съседа гледа безплатно закачен със сплитер вече 5-6 години, като на него само през година му режат кабела и махат сплитера. Разбира се след час всичко си е възобновено! :D Освен това влиянието на метеорологичните условия върху антената ти зависят изцяло от настройката! А пък ако вземеш малко по-голяма тарелка, ако ще да е евтинджос на Sky ще забравиш за всички проблеми с дъждовете. А що се отнася до бившите Евроком... когато имаха кабелен проблем, често го отстраняваха за 4-5 дни. Също така си спомням, че веднъж нямах кабела десетина дни при положение, че им звънях всеки ден, а и проблемът не бе във входа и няколко блока нямахме сигнал...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Абе прави си, аз на тях ползвам само интернет ЛАН едно време имах много ядове ама поправиха мрежата и мога д акажа че с години не е прекъсвал. Поблазни ме офертата им за 15 кинта 40 програми (естествено няма обаче любимите ми НГ дискавъри и другите подобни от сорта) и нета ще ми го орежат на половина едва 10 мбс. Та за това още съм малко на кантар да се пренеса ли изцяло при тях или да си траикам при булсат. Макар че булсат ги чаках 1 година да доидат да ми преместят антената или поне да я регулират добре за да не губя сигнал. Накрая след като ми се изчака чакалото особено пролетта като зачестиха дъждовете си я преместих сам, сега нямам проблем не губи сигнал освен ако не е некои жесток буреносен облак, и като изключа сигнала на МАД ТВ които ми е наи слаб всички останали бачкат добре. Та предполагам ша бучна една чиниика с конвертор на село и ша си разнасям приемника Сега и друга идея ми идва на ума малко е егоистична ама мога да накарам някои приятел да си вземе втори приемник и да ми го даде аз да му го плащам 4.80 пък аз моята ще я спра не е ли нагло
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

що да е наглощом може приготви си 18 абонамента х 4,80 и на 7 август ме чакай на отбивката за Пловдив :D
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          що да е наглощом може приготви си 18 абонамента х 4,80 и на 7 август ме чакай на отбивката за Пловдив :D
          Немаш абсолютно никви дертове, ама не те ли е срам бре, на отбивката да го чакам!? тва ли ша ни е виждането? да земеш да кривнеш с един десен мигач на 3 км от отбивката и да дойдеш да пием по една бира че срамота е вече
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Антена на Булсатком струва 28лв+конвертора а стоиката за нея 8лв ама не знам някой от колегите да продава стойките(аз лично ги подарявам) . Понеже не ни даржът сметка за тях . Това с 15-метра кабел е отживелица от преди 2-години. Цялата работа става така .Пускаш си заявка за допълнително устроиство (2-ри приемник) идват и ти монтират за 12лв като си избираш наи далечната стая от антената за да ти пуснат повече кабел.След монтажа или преди това си купуваш още една антена 28лв(може и от техниците направо) и си монтираш вторият приемник ако искаш в Китай . Общото между двата приемника е договора . Kато второто устроиство и да не го плащаш редовно след 18-месеца си остава твое.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Vladim написа:
              Slavi_Lancia написа:
              Как докарваш 14 децибела бре ...
              С повече търпение и усет, бре! Първо се настройва хоризонтала, като гледаш да изкараш най-силен сигнал (60-63%)от основният транспондер. След това започваш да целиш вертикала. При най-голямо показание на децибелите спираш и завинтваш внимателно. След това започваш да въртиш конвертора по оста му докато докараш най-големи числа. След цялата тази манипулация ако нямаш над 13.5db при слънчево време явно не те бива в пипкавите работи, или си в някоя забита точка на света А относно монтажниците от Булсат... нали се сещаш, как някой ще тръгне да си играе да ти търси най-добри показатели при положение, че го чакат още 4-5 адреса докато се прибере да настрои двете чинии на гаджето? :D А пък и самите антени са с леко смотано окачване и не позволяват супер финна настройка. Тъкмо си намерил супер сигнал и докато завиваш болтовете виждаш, как си отива А иначе под 40лв. струва антена, конвертор и стойка от Булсат. Аз лично повече такава малка антена няма да си купя, но това е въпрос на личен избор и желание да гледаш все повече и повече програми
              Колега процентите се гледат до появата на децибелите след това не те интересуват продалжаваш да настройваш по децибелите . Посоката в момента грубо е в 11:00 долу горе срещу слънцето . Ако стойката е хваната на добре права стена на антената има един индикатор които грубо трябва да показва между 40-45 тоест около 42-43 , пристягаш така малко вертикала за да не се разбута докато местиш хоризонталата .Когато се появят някакви децибели започваш да стягаш хоризонтала като исчакваш слет всяко натягане на гайките защото макар и да не стягаш тя продалжава да се осуква и така леко по леко гледаш да извлечеш максималното от хоризонтала . След това идва ред на вертикала като настроиш вертикала леко много внимателно стягаш първо горната гайка след това долната без зверско стягане . Като си готов и с вертикала идва ред и на конвертора . Заставаш зад антената долният край на конвертора (там кадето е закачен кабела)трябва да сочи и 27/мин , като си гледаш ако пада връщаш ако вдига вартиш .Най добре е да виждаш телевизора ако нямаш уред защото се получава забавяне ако ти казва някой друг сигнала.А ако искаш да не се занимаваш с тези работи пускашси монташ в кои да е офис на Булсатком и срещу 3-лв идват и ти монтират хората , само трябва да заявиш 15-дни предварително.УСПЕХ
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov

Коментар

Working...
              X