Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Втори приемник на Bulsat на друго място ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

всеки приемник си е самостоятелен

Коментар

антена

да всеки си е самостоятелен може да работат на 2 антени или на една
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

strajaro написа:
        сменя се волтажа от втория приемник и не му трябва кабел
        Това не го разбрах... искаш да кажеш, ако ползваш двоен конвертор за два приемника на една антена, или нещо друго?А иначе никакви връзки между двата приемника не са нужни, като изключим тази с антената Но отделна антена с приемник на друго място с абонамент, на който има и друг приемник - няма проблем.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
          strajaro написа:
          сменя се волтажа от втория приемник и не му трябва кабел
          Това не го разбрах... искаш да кажеш, ако ползваш двоен конвертор за два приемника на една антена, или нещо друго?А иначе никакви връзки между двата приемника не са нужни, като изключим тази с антената
          няма връзки между двата приемника

Коментар

strajaro написа:
            няма връзки между двата приемника
            За какво вдигане на напрежение пишеш тогава?

Коментар

когато първия път е било вързано(приемник в приемник) е различно напрежението

Коментар

strajaro написа:
                когато първия път е било вързано(приемник в приемник) е различно напрежението
                Такава връзка не се прави от години! А и честно казано не мога да те разбера точно, изказваш се неясно. Хайде аз се досещам, че става въпрос за захранването към конвертора, но повечето колеги могат да си помислят, че иде реч за напрежението на самият приемник! Темата много се изкриви и заприличва на спам, затова млъквам! Ако колегата има въпроси да пита!

Коментар

Vladim написа:
                  Аз пък имам две чинии и един приемник! :P Като има нужда го разнасям насам-натам! Ако имаш питанки за монтажа и настройването на антената, питай! С повечко пипкане се докарват над 14 децибела при идеални условия, което гарантира гледането на телевизия при по-силен дъжд например.
                  Как докарваш 14 децибела бре аз скоро местих антената че едно дърво пречеше и едва докарвам 12 . А преди когато ми бяха монтирали антената от булсат ком едва стигаше 10 и кат префърчи някое птиче и отиде сигнала за дъжд да не говорим А на МАД ТВ едва докарвам 7.4А я кажете антена и конвертор от къде могат да се вземат и горе долу ква цена са, да зема си ги бучна на село и кат си ходя да си нося приемника?
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Внимавай каквио си вземаш и най-вече от кого!Мога да ти дам координати на един свестен човек от Стара Загора за Сателитно оборудване.Ако се интересуваш пиши ми на ЛС.

Коментар

мога да питам един човек колко пари ще иска за антена и приемник

Коментар

Само антена и конвертор колеги и мисля че намерих , голяма работа са форумите еи

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                          Как докарваш 14 децибела бре ...
                          С повече търпение и усет, бре! Първо се настройва хоризонтала, като гледаш да изкараш най-силен сигнал (60-63%)от основният транспондер. След това започваш да целиш вертикала. При най-голямо показание на децибелите спираш и завинтваш внимателно. След това започваш да въртиш конвертора по оста му докато докараш най-големи числа. След цялата тази манипулация ако нямаш над 13.5db при слънчево време явно не те бива в пипкавите работи, или си в някоя забита точка на света А относно монтажниците от Булсат... нали се сещаш, как някой ще тръгне да си играе да ти търси най-добри показатели при положение, че го чакат още 4-5 адреса докато се прибере да настрои двете чинии на гаджето? :D А пък и самите антени са с леко смотано окачване и не позволяват супер финна настройка. Тъкмо си намерил супер сигнал и докато завиваш болтовете виждаш, как си отива А иначе под 40лв. струва антена, конвертор и стойка от Булсат. Аз лично повече такава малка антена няма да си купя, но това е въпрос на личен избор и желание да гледаш все повече и повече програми

Коментар

Re: антера

kluchar написа:
                            Аз има 2 приемника единия в София другия е в Лондонс 2 чиний са и тези 15 метра сега са 1 545кмНазнам само дали ако аз изгася единия и другия работи а и не сами казвали че не работи. Просто малко спестяваме .
                            Ключар, теб ако те накарат да напишеш "Аз съм българче" какъв ли шедьовър ще се получи!

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              Vladim написа:
                              Аз пък имам две чинии и един приемник! :P Като има нужда го разнасям насам-натам! Ако имаш питанки за монтажа и настройването на антената, питай! С повечко пипкане се докарват над 14 децибела при идеални условия, което гарантира гледането на телевизия при по-силен дъжд например.
                              Как докарваш 14 децибела бре аз скоро местих антената че едно дърво пречеше и едва докарвам 12 . А преди когато ми бяха монтирали антената от булсат ком едва стигаше 10 и кат префърчи някое птиче и отиде сигнала за дъжд да не говорим А на МАД ТВ едва докарвам 7.4А я кажете антена и конвертор от къде могат да се вземат и горе долу ква цена са, да зема си ги бучна на село и кат си ходя да си нося приемника?
                              Славчосвали тая антена и нея я метни на селоа за теб вземи една по-големичка, примерно Triax 78 или 88
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Vladim написа:
                                Slavi_Lancia написа:
                                Как докарваш 14 децибела бре ...
                                С повече търпение и усет, бре! Първо се настройва хоризонтала, като гледаш да изкараш най-силен сигнал (60-63%)от основният транспондер. След това започваш да целиш вертикала. При най-голямо показание на децибелите спираш и завинтваш внимателно. След това започваш да въртиш конвертора по оста му докато докараш най-големи числа. След цялата тази манипулация ако нямаш над 13.5db при слънчево време явно не те бива в пипкавите работи, или си в някоя забита точка на света А относно монтажниците от Булсат... нали се сещаш, как някой ще тръгне да си играе да ти търси най-добри показатели при положение, че го чакат още 4-5 адреса докато се прибере да настрои двете чинии на гаджето? :D А пък и самите антени са с леко смотано окачване и не позволяват супер финна настройка. Тъкмо си намерил супер сигнал и докато завиваш болтовете виждаш, как си отива А иначе под 40лв. струва антена, конвертор и стойка от Булсат. Аз лично повече такава малка антена няма да си купя, но това е въпрос на личен избор и желание да гледаш все повече и повече програми
                                Ммм дааааа, видях кое съм пропуснал Ето как го правих аз, първо набарвах що годе вертикалата като гледам там да се покачат процентите и почвам да търся хоризонталата. След като набарам няква такава междинна позиция се заигравам финно тоест докарвам наи висока стоиност при вертикалата и притягам болтовете на скобата за хоризонталата те са два, притягаики само единия антената се завърта супер минимално в една посока това ми помага да следя на къде отива сигнала, така притягам до най- висока стоиност. Ако сигнала вземе да пада отпускам малко гаиката и натягам другата. Така хем антената е стегната хем сигнала е баш там дето трябва да е Обаче съм пропуснал момента с въртенето на конвертора, за жалост антената сега е на такова място че конвертора не мога да го стигна и завъртането му е мисия невъзможна така че оставам си така.И докато си пишем ние тука с вас земах че влезнах в саита на Близу и кво да видя за 15 кинта примоциика 40 канала цифрова с 10мбс интернет , че ко ми тряяя повече. Маи ще резна жицата на булсат ком и техните мизерни 5 програми зависещи от метеорологитя А и още нещо, по вътрешни канали (имам предвид с добро желание на човек от булсат)може да се намери антена за 9 лева стоика за 10 и трансмитер също за 9 лева общо 28кинта, не излиза никък скъпо ако някои иска да си разнася приемника от вкъщи до вилата и обратно

Коментар

Working...
                                X