Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗАД Виктория се подиграха с мен....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А аз да попитам: Защо не си търси обезщетението от компанията по ГО на виновния? Ами ако ти нямаше каско? Мен преди 3 год. ,с другата наша кола, ме засече един, извикахме КАТ, документираха всичко, взех си протокола от произшествието и на следващия ден - при другия застраховател. Ударът беше слаб и щетите не бяха големи - счупен фар, смачкан калник, и одрана броня. Вещо лице направи огледа и без никакви разправии ми изплатиха 480 лв. - труд и части / по каталога, за който писа Еле, а там цените за Дайхатсу бяха доста високи - при официалният представител в БГ нов фар е 418лв./. И пак, както каза Еле, бях на далавера. Фар си намерих за 65лв., изчукването и боядисването на калника и бронята - 200лв. С останалите 215лв. си купих НОВИ носач и дясна полуоска с карето /които тъкмо бяха за смяна/ и платих да ми ги сменят.Нали за това е тази ГО - застрахователят на виновния да плати щетите на невинния?Не съм правил каско и не знам - каското включва ли обезщетение при произшествие с доказана невинност /за теб/, респ. виновност /за другия/? Учудвам се, че не са те пратили при компанията с ГО на другия. Или има вариант и двете компании да платят?

Коментар

ele написа:
      Ами то се гледа предварително какви документи подписваш пред застрахователя. На мен ми връчиха някакъв документ, с който се съгласявам, ако не съм доволна от обещетението, да не ги съдя и да нямам претенции. освен това застрахователят изръси, че било стандартно и ако не подпиша- няма обещетение - познайте дали подписах! Мисля, че е с право се оплакваш, обаче не на време. Можеш да пуснеш жалба и да се жалваш колкото искаш - не мисля, че ще има кой знае какъв ефект, но не ти пречи да пробваш. Освен това, за кола на тези години изобщо няма значение дали ти покрива щетите или не - мисля, че дискутирахме в едни други теми, че за стари коли цените се образуват по каталог с едни коефициенти, затова при всички случаи си минат, въпреки че понякога изглежда, че си на далавера.pakumba: граждански иск знаеш ли кога ще спечели и ще вземе пари. Виновният има право да дотътри застрахователната си компания в съда и познай какво става - и да го осъди, пак застрахователят ще плаща - това го пишеше някъде из закона. И това за??? 200 лева! А сега вземай елката и смятай колко ще му излезе като пари, нерви и време и дали си заслужава. За тези неща се гледа предварително, не след свършен факт.
      ааа, не съм казвал, нито че ще спечели, нито кога, еле пък за колко пари. Личното ми мнение е, хич да не се занимава повече и най-вече, че на толкова дърти коли не си заслужава каското /да не се обиди колегата, моята и тя не е по-нова/. В крайна сметка вече има бравоци по 1500 лв, на морга за железата дават 400 в момента, като шитнеш и няколко по-интересни части и вземеш от гражданската му на другия пари- ето ти едно браво
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

van_dal написа:
        ...винаги са им изплащани добри пари, оправят си колата, че и им остават, а мен ме пр...ха, ...
        Доколкото разбирам нямаш против ако застрахователите се направят сами себе си на тъпаци, но теб като направят - са изроди. Туй каско не е инвестиция с доходност 20%. Да си мислил, да си гледал, да си преценял. Еле ти е казала някои истини в очите, ако целта ти беше да клакьорстваме - да беше казал ’Оплаквам се от застрахователите, моля отговаряйте ми само с псувни по техен адрес и съчувствие, всичко друго значи че сте гадове, които ме дърпат назад в казана’.Прочетох горе че гражданската на другия е Армеец? Успех, хехе...

Коментар

paralesa написа:
          това какво общо имаше с темата.............Изобщо ти кога ще спреш да се правиш на компетентна относно всичко?! Не ти ли писва да се опитваш да танцуваш по нервите на хората? Човека си е написал болката и въпроса дали може да промени нещо,а ти почваш да злорадстваш и злобееш...Преди време ми беше писала едни глупости на лични,как си ходила надвсякъде и си знаела всичко,но явно не си се отърсила от едно-българския манталитет срещу който УЖ се бориш. Приказката за казаните в ада и даволите ,които ги пазят си я чувала-е заради индивиди като теб,родния казан няма пазач!!!!!!!!!!!!!!!!!Извинявам се офтопика,но това нейното минава всякакви граници-трийте мнението ми,ако искате ме накажете,но държа и колежката Еле да си получи дължимото...П.п уважаема колежке-погледни си подписа и сама си отговои на кого се оприличаваш???
          За какво да си получа дължимото? За това, че казвам истината ли? Ако не си чел темата - по-горе казах какво може да се направи. Ако си се почувствал обиден си е твой проблем - жалко е, че в подобна ситуация можеш да видиш себе си. Ако случайно си решил, че написаното е с някакъв тон - направил си си сметката без кръчмаря - писанието ми е написано с най-добър тон и има за цел колегата да се замисли за собствените си действия и дали са били правилни. Има една поговорка - след дъжд качулка - и тя е много валидна в този случай. Не може да се правиш на ударен и после да се оплакваш - аз никога не бих се оплакала, ако не направя всичко по силите си в дадена ситуация. Парила съм се за много неща и се радвам, че е имало някой, който да ме ръга по този начин и да ми каже, че не съм права и ще ме минат яко или да ми посочи защо са ме минали яко. Затова приказката ти за ада не върви, после кой се заяждал. Иначе колегата може да пие една студена вода и да има едно наум, освен ако не реши да говори сериозно със застрахователя, но мисля, че е леко късно за това. Все пак успех на колегата, каквото й да направи.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не разбирам много обаче да споделя впечатления как работят застрахователите. Водач А е пострадал от водач Б. Застрахователя на водач А трябва да му плати обезщетение. Обаче го взема от гражданската на водач Б. Отива при застрахователя на водач Б с описание на щетите и двата застрахователя трябва да определят обезщетението. Сядат, гледат документите, бият юмрук по масата, скубят си косите, ругаят се и в крайна сметка като им писне да спорят се стига до някаква сума.В крайна сметка всичко зависи от това какво ще се разберат двамата застрахователи. И от това кой колко важи и какви са им взаимоотношенията. Застраховател А си прибира някакъв процент разходи от полученото от застраховател Б обезщетение и остатъка го изплаща на водач А.Ако водач А реши че тая сума не му покрива щетите може да си иска разликата или от застраховател Б или директно от водач Б. Обаче трябва да е доказал с документи (протоколи от сервизи, цени на части и труд и др.) че щетата е по-голяма от получената вече сума по обезщетението.Също е възможно да се документира колко е струвал ремонта на колата и водач А да иска допълнително от застрахователя си да му изплати разликата.Защото точно в това е смисъла на застраховката - да си платиш предварително и ако стане произшествие да получиш обезщетение с което колата да се приведе в същото състояние в което е била застрахована. И ако парите не стигат значи застрахователят не те е обезпечил напълно и е нарушил договора за обезщетение.Освен това сумата се намалява с процента на амортизация на колата. На всичко отгоре може да сте сигурни че експертите по оценка на щетите също четат форуми като нашия и са наясно как вървят частите втора употреба.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Колко пари даде за каското и колко щети имаш досега? Ако си ги клатил поне два пъти си на далавера. Реално погледнато и бояджийските услуги според мен не са оценени както трябва. Не може боядисването на един детайл да е 250лв а има и по скъпо боядисване. Ако детайла е само за боя без изчукване............. материалите не са повече от 20-30лв е за работа остава разликата до 250. Цялата работа тръгва от там, че скъпите автомобили вдигнаха цените на тези услуги, защото всеки казва "абе ти караш кола за ХХХХХлв пък няма да дадеш 200лв да се боядиса калника" а тези на които колите им струват 1000лв "абе я по добре я хвърли и си купи нова".Чувал съм ги всякакви. С мен също се подигра една ЗК и просто минах на друга с добри пожелания към старата. На мен ми дадоха 206лв за стоп, смачкан заден десен панел и счупена броня. Е само стопа втора ръка е 150лв.

Коментар

Riki888 написа:
                Застраховател А си прибира някакъв процент разходи от полученото от застраховател Б обезщетение и остатъка го изплаща на водач А.
                Ето тук вече се къса нишката. Застраховател А няма никакво право да прибира пари дадени за обезщетението на водач А и ако го направи става подсъден. АКо е имал административни разходи, то той си ги покрива от премиите, които водач А му е плащал за застраховката. Казвам го от личен горчив опит в е..аната роля на водач А. За съжаление, не мога да го докажа официално. БулИнс ме прецакаха с 1300 лева по този начин при тотална щета на предната ми кола. Не се застраховайте при тези мошеници.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Immortal написа:
                  van_dal написа:
                  ..Абе българска работа, долна работа, няма начин да не си изгърбен.
                  Ей тука е истината.
                  +1
                  N.Y. State of Mind

Коментар

chaveto написа:
                    Колко пари даде за каското и колко щети имаш досега?
                    Ей с това трябваше да почнеш!!!За колко застрахова колата.Мисля че бях писал в подобна тема,застраховайте колите си на пазарната цена.Има компании които предлагат доверен сервиз и за по-стари автомобили.Не гледайте само какво плащате,а и какво ще получите.
                    Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

=Rudi= написа:
                      А аз да попитам: Защо не си търси обезщетението от компанията по ГО на виновния?
                      Защото затова се прави каско - за да получаваш обезщетения, независимо чия е вината и независимо дали си се ударил с друго МПС или пък например на паркинг неизвестно лице или МПС е навредило на колата ти. А за една и съща щета не могат да се получат обезщетения по различни застраховки. Имаш каско-търсиш си обезщетенията по каско и те така . Аз нямах намерение да застраховам повече мареата, но тази година установих, че ми е неспокойно, когато някакви мои пари, колкото и да са малко, стоят неохраняеми на улицата. Този лаф не е мой, прочетох го във форума и ми хареса .
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И аз за това направих каско да съм спокоен, че като минат колата с ключ или комшията специалист ме удари и се покрие, ако никой не го види, да има кой да ми покрие щетите. Благодаря на Еле за "компетентните" мнения както и на повечето тука, но от никой не чух полезен съвет, няма значение.... Виждам, че chaveto е имал същия случай като мене и какво направи тогава, бръкна си в собствения джоб и си оправи колата или си ги съдил и можеш да ми кажеш нещо полезно и за моя случай? Основен извод не си правете каско в ЗАД "Виктория" ще сгрешите, освен ако не сте мутра или нямате шуробаджанашка подкрепа, поне ще си спестите мазната муцуна на оценителя и тъпото и подигравателно отношение на всички в офиса им във Велико Търново.
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                          И аз за това направих каско да съм спокоен, че като минат колата с ключ или комшията специалист ме удари и се покрие, ако никой не го види, да има кой да ми покрие щетите. Благодаря на Еле за "компетентните" мнения както и на повечето тука, но от никой не чух полезен съвет, няма значение.... Виждам, че chaveto е имал същия случай като мене и какво направи тогава, бръкна си в собствения джоб и си оправи колата или си ги съдил и можеш да ми кажеш нещо полезно и за моя случай?
                          Напротив, съвет ти беше даден - говориш със застрахователя и обясняваш за какво става въпрос, подаваш жалба до застрахователя или съдиш виновния, по желание в този ред (може и с адвокат да говориш, ако искаш, може и връзки да пуснеш, ако имаш, но като чета - май нямаш). Ако си решил да правиш каквото и да е - надявам се, че имаш достатъчно нерви и време, както и пари за начало, за което ти пожелавам успех. А мнението ми определено е компетентно, при следваща случка (пожелавам ти да не се случва) си отваряй очите и ушите на 4 като говориш със застрахователя за обещетението. А те всички застрахователи са такива - ако искаш нещо да направят, трябва да имаш или връзки, или да им звъниш редовно да се размърдат.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Благодаря дано да имам успех, но за време, пари и нерви-ниенте. Ушите си ги отварям, но честно казано ми е за първи път да ме опарват така, все пак очаквах коректно отношение и не съм си и помислял, че ще ме изгърбят, сега вече ми е ясно, че коли над 10г. всичко го оценяват с ремонт Х човекочаса работа(1 ч.ч. = 9лв. при тях) което е нищо, фактически грешката ми е, че съм подписал описа на засегнатите детайли като съм пропуснал тези ч.ч. в съседната колонка, те съответно сега се възползват от това.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Нали знаеш, че мъжко дупе веднъж се е..... Та след секса започваш да се интересуваш повече за противозачатъчни............................Затова вече избирам компания при която мога да избирам между експертна оценка или плащане по фактура. При плащане по фактура когато е за част ти плащат всичко. А при щетата с Лагуната сам си доплатих разликата, въобще не съм се занимавал с .................

Коментар

Ванка,явно в простотиите тук,не си видял въпроса ми-нямаше ли право на избор на доверен сервиз или тази опция я предоставят само за нови автомобили?
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X