Имах щета на 27.05.10г. заведох я на следващия ден като повредите са дясна страница, сгъната под стопа и целия калник нататък е поддал, одрана джанта, спукана задна броня, по късно следобяда установих, че ми е крив задния мост. Него го заведох като щета чак на 1-ви юни, заради мотаенето на застрахователите, като съм направил и тест за сходимост показва 1 градус отклонение на задна дясна гума. Това са щетите и след като имат по договор 15 дни да ме обезщетят, парите ми бяха преведени чак днес т.е. на 21-вия ден. Общата сума е 270лв. като от тях им дължа 170, защото каското е расрочено = 100лв. Да уточня, че не съм виновен имам протокол и следователно те си търсят парите от застраховката на виновния. Как да постъпя в този случай, да се откажа от каското и да подам за разглеждане на щетите по ГО на виновния, неговата компания е Армеец. Другия вариант е да съдя тези гадове, но ми се струва трудна задача.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗАД Виктория се подиграха с мен....
Collapse
X
-
Парите са ми в сметката, ама то пари ли са 100лв. при тези щети които имам? Има вариант да заведа щетата по гражданската, но не съм сигурен дали ще стане, защото са минали 22 дена от ПТП. Миналата година имах одраскан един калник и спукана гума, но тогава ми платиха горе-долу добре, сега какво стана и аз не знам.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
е, че каското ти е на на разстрочено си е твой проблем, хората са ти дали 270 кинта, а ти колко им дължиш отпреди си е твоя работа. според мен застрахователи да тръгнеш да съдиш е трудна работа, те печелят от това и са се подсигурили, дори да ги осъдиш, ще е кой знае след колко години и вече парите няма да са същите. Можеш да подадеш жалба и да ти се преразгледа щетата, но пак ще получиш близка сума. А мисля, че единствения начин да предявиш претенция към виновника е да заведеш граждански иск към него, за другото си имаш каско.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ами то се гледа предварително какви документи подписваш пред застрахователя. На мен ми връчиха някакъв документ, с който се съгласявам, ако не съм доволна от обещетението, да не ги съдя и да нямам претенции. освен това застрахователят изръси, че било стандартно и ако не подпиша- няма обещетение - познайте дали подписах! Мисля, че е с право се оплакваш, обаче не на време. Можеш да пуснеш жалба и да се жалваш колкото искаш - не мисля, че ще има кой знае какъв ефект, но не ти пречи да пробваш. Освен това, за кола на тези години изобщо няма значение дали ти покрива щетите или не - мисля, че дискутирахме в едни други теми, че за стари коли цените се образуват по каталог с едни коефициенти, затова при всички случаи си минат, въпреки че понякога изглежда, че си на далавера.pakumba: граждански иск знаеш ли кога ще спечели и ще вземе пари. Виновният има право да дотътри застрахователната си компания в съда и познай какво става - и да го осъди, пак застрахователят ще плаща - това го пишеше някъде из закона. И това за??? 200 лева! А сега вземай елката и смятай колко ще му излезе като пари, нерви и време и дали си заслужава. За тези неща се гледа предварително, не след свършен факт.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз не съм подписвал никакви документи, т.е. все още се води, че не съм обезщетен. Колкото случаи съм чувал от приятели и познати винаги са им изплащани добри пари, оправят си колата, че и им остават, а мен ме пр...ха, разбирам ако съм я ударил сам на заднен в някое дърво и да съм виновен, че да ми преведат толкова малко. И какво овехтяване има в случая, бояджиите не работят с овехтели бои, че им се задръстват пистолетите, само за задния мост може да се каже, че има, но за него ми дават 45лв. това е безумно малко, да е овехтял, ама не се е разпаднал я...Абе българска работа, долна работа, няма начин да не си изгърбен.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Ванка,Викторията не ти ли дадоха право на доверен сервиз?...или колата е прекалено стара и затова?Аз като бяха ожънали служебната шкода на паркинга ме питаха доверен сервиз или пари,естествено аз пари няма да видя и избрах сервиза,след две седмици беше като нова....обаче това за нова кола,предполагам с 10 годишна не е така.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Абе много интересен народ сте! Гледате все далаверата да ударите, да прецакате някой, минавате нещата през пръсти, защото така ви е кеф, да не си развалите деня с малко мислене, после държавата ви била виновна, компанията ви била виновна, бай Иван от Горно Нанадолнище ви бил виновен. Ти, като стана инцидента къде отиде - в твоята или компанията на виновния? Изобщо замисли ли се как ще ти платят? (То ясно как, ако си отишал в твоята компания). Не си подписвал никакви документи - това някакъв нов начин на решаване на проблеми на доверие ли е? Значи казват ти, че щетата ти е за 300 (примерно), прибират то 200 за каското, получаваш 100... и, като нямаш документи, на теория трябва да продължиш да плащаш каското, щото къде пише черно на бяло, че си го изплатил? Изобщо правите едни такива маневри, после се чудите от къде ви е дошло....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Абе много интересен народ сте! Гледате все далаверата да ударите, да прецакате някой, минавате нещата през пръсти, защото така ви е кеф, да не си развалите деня с малко мислене, после държавата ви била виновна, компанията ви била виновна, бай Иван от Горно Нанадолнище ви бил виновен. Ти, като стана инцидента къде отиде - в твоята или компанията на виновния? Изобщо замисли ли се как ще ти платят? (То ясно как, ако си отишал в твоята компания). Не си подписвал никакви документи - това някакъв нов начин на решаване на проблеми на доверие ли е? Значи казват ти, че щетата ти е за 300 (примерно), прибират то 200 за каското, получаваш 100... и, като нямаш документи, на теория трябва да продължиш да плащаш каското, щото къде пише черно на бяло, че си го изплатил? Изобщо правите едни такива маневри, после се чудите от къде ви е дошло....ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар