Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за обявяване на финансов отчет в АВ.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за обявяване на финансов отчет в АВ.

Въпроса е ЕТ подава ли такива отчети? Както чета тук там из интернет, трябвало да подава, но аз дори не съставям ГФО. Че и 50 лв. да си платиш за подаването. Що за глупости са това?!

Да. Глупостите са от ЗС, чл.40
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Колеги виждам ,че и двамата сте доста знаещи по тази тема /за ЕТ и фирмите/.Ще могали да задам ,няколко въпроса на някой от вас /на който прояви желание да се занимава с мен/ на ЛС.

Коментар

Re: Въпрос за обявяване на финансов отчет в АВ.

peho написа:
        Въпроса е ЕТ подава ли такива отчети? Както чета тук там из интернет, трябвало да подава, но аз дори не съставям ГФО. Че и 50 лв. да си платиш за подаването. Що за глупости са това?!
        Аха ще си подадеш и ще си платиш, че санкцията е голяма. Иначе правилно са те насочили към ЗС. Освен формуляра трябва да подадеш и решение на едноличния собственик на капитала и ... абе виж най добре тук http://www.account-bg.info/e107/news.phpИма сценарии в който ако си пререгистрирал фирмата до май месец, няма да подаваш документи в АП. /провери за да не те излъжа, но съм сигурен че има такв варянт/
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Добре де, аз нямам годишен финансов отчет, какво да им дам? И защо трябва да им платя за това, че съм си губил времето да им подам информация, която вече съм дал в НАП? Да си я вземат служебно тази информация. Какво изобщо се чудя, всичко ни е едно голямо недоразумение.

Коментар

peho написа:
            Добре де, аз нямам годишен финансов отчет, какво да им дам? И защо трябва да им платя за това, че съм си губил времето да им подам информация, която вече съм дал в НАП? Да си я вземат служебно тази информация. Какво изобщо се чудя, всичко ни е едно голямо недоразумение.
            Как защо??? Умножи броя на фирмите в България и го умножи по 50лв. сега прибави и 2лв. такса за СиБанк и ще разбереш защо :D

Коментар

Пехо, трябва да попълниш ГФО на база информацията подадена в НАП и да го подадеш в АВ.Ако не си пререгистриран в АВ не трябва да подаваш ГФО, но от друга страна подлежиш на пререгистрация в АВ до края на годината, след което в тримесечен срок трябва да подадеш и ГФО.Общо взето - затворен кръг..... с печалби за бате Бойко

Коментар

Kuku написа:
                Пехо, трябва да попълниш ГФО на база информацията подадена в НАП и да го подадеш в АВ.Ако не си пререгистриран в АВ не трябва да подаваш ГФО, .....
                Пререгистриран съм, съвестен съм бил, даже прекалено. Направил съм това още май 2008, но лошото е че не съм подал такава информация за 2008г., сега за първи път чувам за такова нещо. Как да постъпя? От къде да го взема този ГФО?

Коментар

peho написа:
                  Kuku написа:
                  Пехо, трябва да попълниш ГФО на база информацията подадена в НАП и да го подадеш в АВ.Ако не си пререгистриран в АВ не трябва да подаваш ГФО, .....
                  Пререгистриран съм, съвестен съм бил, даже прекалено. Направил съм това още май 2008, но лошото е че не съм подал такава информация за 2008г., сега за първи път чувам за такова нещо. Как да постъпя? От къде да го взема този ГФО?
                  това ще ти е от ползаhttp://www.account-bg.info/e107/e107...hp?9185.lastи сега това http://www.brrabg.com/page.php?23всичко го има на техния сайт /имам предвид Г1 формуляра/ а за другото питай счетоводителя си :D

Коментар

Ето забравих нещо....Закон за счетоводствотоВ сила от 01.01.2002 г.Обн. ДВ. бр.98 от 16 Ноември 2001г., изм. ДВ. бр.91 от 25 Септември 2002г., изм. ДВ. бр.96 от 29 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.102 от 20 Декември 2005г., изм. ДВ. бр.105 от 29 Декември 2005г., изм. ДВ. бр.33 от 21 Април 2006г., изм. ДВ. бр.63 от 4 Август 2006г., изм. ДВ. бр.105 от 22 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.108 от 29 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.57 от 13 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.50 от 30 Май 2008г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г., изм. ДВ. бр.106 от 12 Декември 2008г....Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., отм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.)(2) За предприятията, които са контролирани от държавата или общините или са подпомагани от тях чрез субсидии, преференциални заеми, държавни гаранции и други форми на държавна помощ, министърът на финансите може да изисква от тях представянето на допълнителни отчети и информация в определени от него форма, съдържание, срокове и ред на изготвяне и представяне.(3) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Годишните финансови отчети на едноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит и на които размерът на нетните приходи от продажби за текущата година не надхвърля 100 000 лв., могат да се състоят само от отчет за приходите и разходите.(4) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Eдноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит и на които размерът на нетните приходи от продажби за предходния отчетен период не надхвърля 50 000 лв., могат да отчитат и представят дейността си посредством воденето на специфични регистри книги, чрез които се определя вярно и честно финансовият резултат за отчетния период.

Коментар

peho написа:
                      Kuku написа:
                      до колкото си спомням глобата е от 2000 лева. Но в момента тече подписка за удължаване на този срок до 31.12.2010, защото в по-голямата си част това са малки фирми, които не могат да си позволят глобите. Така че, и без това си за акт, според мен по-добре си трай за сега, може нещата да се променят.... А ти не само не си подал за 2008, ами и за 2009 изтича срока, а за 2007 подал ли си? За ЕТ с продажби под 100 х. само ОПР

Коментар

ele написа:
                        Така че, и без това си за акт, според мен по-добре си трай за сега, може нещата да се променят.... А ти не само не си подал за 2008, ами и за 2009 изтича срока, а за 2007 подал ли си?
                        Я ми обясни защо да е за акт?

Коментар

Аз съм в абсолютно същото положение като Пехо.Пререгистрирах се през 2009-та. Трябвало е в тримесечен срок да подам ГФО за 2008 и 2007, но не съм го направил.Срока за подаване за 2009 е до 30.06.2010. И това не смятам да правя, защото и без това съм за глоба, като ще е гарга да е рошава.А после ще обжалвам до последно, защото държавата не спазва сама своите закони и приема такива, противоречащи се един на друг.Подал съм си ГФО (ОПР) в НСИ, както и в НАП. Ако искат да им го подам на още 100 места?!?!Съгласно Закона за електронно управление:Чл. 2. (1) Административните органи, лицата, осъществяващи публични функции, и организациите, предоставящи обществени услуги ( в случая - ТР), не могат да изискват от гражданите и организациите представянето или доказването на вече събрани или създадени данни, а са длъжни да ги съберат служебно от първичния администратор на данните( в случая - НАП) .(2) Първичният администратор на данни е административен орган, който по силата на закон събира или създава данни за гражданин или организация за първи път и изменя или заличава тези данни. Той предоставя достъп на гражданите и организациите до цялата информация, събрана за тях.

Коментар

TAIF написа:
                            ele написа:
                            Така че, и без това си за акт, според мен по-добре си трай за сега, може нещата да се променят.... А ти не само не си подал за 2008, ами и за 2009 изтича срока, а за 2007 подал ли си?
                            Защото по закон е бил длъжен до 3 месеца след пререгистрацията да подаде ГФО за предните две години, а не го е направил.

Коментар

TAIF написа:
                              ele написа:
                              щото има срокове за подаване, а те не са спазени. Глобата е от 2000 до 3000 лева. Глобата се събира от НАП.

Коментар

Working...
                              X