Аз пак да напомня, че ако не знаеш какво да ги правиш тез 5000 лв - аз знам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари
Collapse
X
-
според мен- купи си кола :D приятел купи някакви акции от не знам си какъв фонд. днес нагоре, утре надолу, досега повече от 200 лв не е видял печалба, повече от половин година мина. в този момент не знам, може и да е на 0 или на -, нямам представа, но ако така продължават нещата и да изкара късмет ще бъде с печалба = на тази от един депозит, а риска е къде-къде...другото е да станеш лихвар, ако си корав. гледам доста е котира в последно време. 5 бона с 200% лихва са си пари.,..квоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:според мен- купи си кола :D приятел купи някакви акции от не знам си какъв фонд. днес нагоре, утре надолу, досега повече от 200 лв не е видял печалба, повече от половин година мина. в този момент не знам, може и да е на 0 или на -, нямам представа, но ако така продължават нещата и да изкара късмет ще бъде с печалба = на тази от един депозит, а риска е къде-къде...другото е да станеш лихвар, ако си корав. гледам доста е котира в последно време. 5 бона с 200% лихва са си пари.,..квоN.Y. State of Mind
Коментар
-
simeon3000 написа:Ще ти напиша няколко аксиоми за финансовите пазари, а ти си прецени в какво се впускаш..She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
sachma написа:pakumba написа:според мен- купи си кола :D приятел купи някакви акции от не знам си какъв фонд. днес нагоре, утре надолу, досега повече от 200 лв не е видял печалба, повече от половин година мина. в този момент не знам, може и да е на 0 или на -, нямам представа, но ако така продължават нещата и да изкара късмет ще бъде с печалба = на тази от един депозит, а риска е къде-къде...другото е да станеш лихвар, ако си корав. гледам доста е котира в последно време. 5 бона с 200% лихва са си пари.,..квоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Uneek написа:Аз работех като специалист продажби към една от водещите банки за 2 години, и познавам много хора които изгубиха адски много пари. Говоря за шестцифрени суми. Така че моя съвет е бягай далече, харчи си ги за нещо или си ги кътай на депозитче, и аз изгубих доста пари, и сега съжалявам защото ми трябват в момента.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Рисковано начинание. На финансовите пазари или си много добър или изчезваш много бързо. Ако случайно започнеш да печелиш трябва да познаеш кога е моментът в който да спреш преди да си загубил всичко.Имам впечатления от Форекс - това е най-рисковия сегмент от финансовите пазари защото се играе с голям левъридж. Слагаш малко пари срещу очаквана висока печалба обаче и рискът е много висок.В един период се разправях със софтуер за търговски системи за борсата. Много математика, адаптивни алгоритми, невронни мрежи и още една купчина глупости и пак няма гаранция. Софтуер за търговски системи за борсата не се тегли от Интернет. Ако някой си го направи и му се доверява и печели от него - такъв софтуер не се продава защото струва космически пари. Просто се използва без коментар.Лично мое впечатление е че големите компании които се занимават само с това достигат 20-30 процента годишна печалба. Това е малко повече от лихвата която ще платиш на банката ако вземеш кредит. Публично реалната печалба не се обявява и си има причини за това, например за 6 месеца може да си спечелил 50 процента обаче следващите 6 месеца да си на загуба 40 процента. Много е относително.Ако наистина искаш да играеш реално първо се пробвай на демо. Има си програми с които можеш да купуваш и продаваш долари и акции с виртуални пари. Да се пробваш как си. Ако поне 1 година издържиш на демо и постигнеш 50 % годишна доходност значи има вероятност с реални пари да достигнеш 10-15 процента. Има си причини да е така. Не бързай да си мислиш че си щракнал с пръсти и си станал много добър.Не се доверявай на инвестиционни посредници. Ако посредникът притежава печеливша стратегия за игра на борсата няма да те гони да си вложиш парите при него ами ще вземе например 10 милиона от банката, ще ги завърти за една година на борсата, ще си върне заема и с останалите пари може да продължи да играе.С две думи - изтегли си софтуер и започни да играеш демо докато се научиш да-не-губиш !!!!!!!- не вкарвай реални пари докато не си абсолютно сигурен че си се научил да играешBravo 1.6 / 16
Коментар
-
TAIF написа:Uneek написа:Аз работех като специалист продажби към една от водещите банки за 2 години, и познавам много хора които изгубиха адски много пари. Говоря за шестцифрени суми. Така че моя съвет е бягай далече, харчи си ги за нещо или си ги кътай на депозитче, и аз изгубих доста пари, и сега съжалявам защото ми трябват в момента.
Коментар
-
Riki888 написа:Имам впечатления от Форекс - това е най-рисковия сегмент от финансовите пазари защото се играе с голям левъридж. Слагаш малко пари срещу очаквана висока печалба обаче и рискът е много висок.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho, ако ти е интересно как стават нещата, прочети за margin trading: http://www.google.bg/#hl=bg&q=margin+tradingКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Uneek написа:TAIF написа:Uneek написа:Аз работех като специалист продажби към една от водещите банки за 2 години, и познавам много хора които изгубиха адски много пари. Говоря за шестцифрени суми. Така че моя съвет е бягай далече, харчи си ги за нещо или си ги кътай на депозитче, и аз изгубих доста пари, и сега съжалявам защото ми трябват в момента.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
gantcho написа:Riki888 написа:Имам впечатления от Форекс - това е най-рисковия сегмент от финансовите пазари защото се играе с голям левъридж. Слагаш малко пари срещу очаквана висока печалба обаче и рискът е много висок.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Riki888 написа:....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар