Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари

Я дайте малко повече информация - някой да има доходи оттам, какъв дефакто е риска при т.нар. среднорискови операции и др. Решил съм да пробвам с неголяма сума - ок. 5000лв. - каква доходност на месец мога да очаквам? Каква е вероятността да остана без тях? Дайте малко акъл, че нищо не разбирам...
    N.Y. State of Mind

Re: Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари

sachma написа:
    Я дайте малко повече информация - някой да има доходи оттам, какъв дефакто е риска при т.нар. среднорискови операции и др. Решил съм да пробвам с неголяма сума - ок. 5000лв. - каква доходност на месец мога да очаквам? Каква е вероятността да остана без тях? Дайте малко акъл, че нищо не разбирам...
    Ако нищо не разбираш, вероятността да останеш без тях е огромна.Моят съвет е - не се захващай с неща, които не разбираш.Ако се чудиш какво да правиш с излишните си 5000 лв, дай ги на мен. Аз знам какво да ги направя. Ти пак нищо няма да получиш, ама поне ще ти остане удовлетворението, че аз съм доволен

Коментар

Re: Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари

Immortal написа:
      sachma написа:
      Ако нищо не разбираш, вероятността да останеш без тях е огромна.Моят съвет е - не се захващай с неща, които не разбираш.Ако се чудиш какво да правиш с излишните си 5000 лв, дай ги на мен. Аз знам какво да ги направя. Ти пак нищо няма да получиш, ама поне ще ти остане удовлетворението, че аз съм доволен
      Еее, що не каза по-рано :D Аз мислих да ги дам на консултантска компания, ама просто питам някой ако може да даде повече инфо...
      N.Y. State of Mind

Коментар

Ще ти напиша няколко аксиоми за финансовите пазари, а ти си прецени в какво се впускаш.Рискът винаги е пропорционален на очакваната доходност. Спекулациите на финансовите пазари не са за всеки. Една камара професионалисти печелят, но и ГУБЯТ пари всеки ден. Печелившите търговци обикновено не са много известни. Ако можеш да изкарваш пари от пазара, за чий ще ти е да делиш печалбата с други хора. За сметка на това е пълно с инвестиционни посредници и фондове, които обещават висока доходност, но най-често не я постигат. Разни "гурута" постоянно се канят в телевизиите да дават мнения за явления и процеси, които не разбират. Ако разбираха какво се случва, щяха да изкарват пари от това, а не да плещят глупости по ТВ.Стратегиите от типа "buy and hold" отдавна не са печеливши, нещата в днешно време са доста по-динамични и не можеш да очакваш, че като си купиш веднъж нещо (напр. акции, злато, недвижими имоти, дялове във фонд ... ), то това нещо само ще поскъпва и ти лежейки си у вас ще правиш пари.И пак ще повторя, ако се довериш някой да управлява парите ти, се запитай защо го прави. Или смяташ, че тези хора са алтруисти и с радост са готови да споделят успехите си с другите?Накрая ще ти дам и примери за инвестиции, които според мен винаги си струват.1. Образование - твоето или на децата ти - никога не са хвърлени на вятъра пари.2. Застраховки - живот, злополука, спестовни - защото никога не знаеш как ще се "обърне палачинката" утре.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

А рискът да попаднеш на финансова пирамида дегизирана като финансово-консултантска и брокерска къща никак не е малък. Във Варна отново има доста "изгорели" в очакванията си да спечелят бързи пари...Имай предвид, че най-печелившите финансови инструменти са с най-голям риск, а парите ти не са застраховани от загуба. Среднорисковите финансови операции в момента носят доходност малко над най-високата лихва на банковия пазар. А и за да играеш на фондовия пазар в България е като да стъпиш върху натрошени стъкла бос и без никой да те е карал...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            А рискът да попаднеш на финансова пирамида дегизирана като финансово-консултантска и брокерска къща никак не е малък. Във Варна отново има доста "изгорели" в очакванията си да спечелят бързи пари...Имай предвид, че най-печелившите финансови инструменти са с най-голям риск, а парите ти не са застраховани от загуба. Среднорисковите финансови операции в момента носят доходност малко над най-високата лихва на банковия пазар. А и за да играеш на фондовия пазар в България е като да стъпиш върху натрошени стъкла бос и без никой да те е карал...
            Аз съм намерил сигурна компания, имам приятел, който работеше там, друг, който от изв. време си докарва по около 400лв/месец оттам с т.нар. "среднорискови" операции, не че са много, но... то и иначе 5000лв. к’во да ги прайш, на депозит ли? Та се чудих някой ако има опит-да каже...
            N.Y. State of Mind

Коментар

simeon3000 написа:
              Накрая ще ти дам и примери за инвестиции, които според мен винаги си струват.1. Образование - твоето или на децата ти - никога не са хвърлени на вятъра пари.2. Застраховки - живот, злополука, спестовни - защото никога не знаеш как ще се "обърне палачинката" утре.
              Колегата е дал наистина страхотен съвет.Бих добавил и Застраховка с инвестиционен характер.Това е нещо ново и лично на мен много ми допада.
              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Изгради си собствена финансова пирамидка за балъци, иначе с честен труд неможеш да спечелиш.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз лично мога да те посъветвам да не се занимваш, послушай колегата simeon3000. По образование съм иконмст, завършил съм финанси и това е което тои ти го е казъл важи в пълна сила, с малки изключения. Ако си мотивиран все пак пробва да поиграеш първо на някоя игра тип "Улица на парите", за да придобиеш егла предства какво те очаква само дето играта е с нерални пари и ти казваш къде, какво и колко да инвестираш. Добра алтернатива и не толкова рискова е някой банков фонд... ама пак е..... Мисля че само ще те объркам
                  FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

TAIF написа:
                    Аз лично мога да те посъветвам да не се занимваш, послушай колегата simeon3000. По образование съм иконмст, завършил съм финанси и това е което тои ти го е казъл важи в пълна сила, с малки изключения. Ако си мотивиран все пак пробва да поиграеш първо на някоя игра тип "Улица на парите", за да придобиеш егла предства какво те очаква само дето играта е с нерални пари и ти казваш къде, какво и колко да инвестираш. Добра алтернатива и не толкова рискова е някой банков фонд... ама пак е..... Мисля че само ще те объркам
                    Колега аз само се чудя дали да си давам парите на някоя компания и тя да ги управлява, аз така или иначе ще ги профукам сигурно, макар и не в такива операции... :D Не че са кой знае колко, напротив - и с тях, и без тях не можеш да направиш нищо. Просто се чудих някой колега ако има опит да каже изкарва ли се или не.
                    N.Y. State of Mind

Коментар

Аз и преди съм казвал - ако търсиш сигурна инвестиция, купи си надгробна плоча Сега сериозно - на мен редовно ми звънят от някаква измислица наречена "Глобъл Маркет" и ми бръщолевят глупости за нам-си-кви печалби, но като им задам два въпроса и млъкват веднага, което е показателно за достоверността на информацията им или за личната им подготовка в областта.... Казано по-просто - не се занимавай!По принцип не е невъзможно да печелиш от това, но въпроса е, дали си струва? -Според мен не!

Коментар

sachma написа:
                        TAIF написа:
                        Колега аз само се чудя дали да си давам парите на някоя компания и тя да ги управлява, аз така или иначе ще ги профукам сигурно, макар и не в такива операции... :D Не че са кой знае колко, напротив - и с тях, и без тях не можеш да направиш нищо. Просто се чудих някой колега ако има опит да каже изкарва ли се или не.
                        Ами не е така 5000 лв са и много и малко виж примерно какво може да направиш със срочен депозит в някоя банка. Просто пазарите в момента са доста шантави и според ще загубиш или ако направиш печалба ще е малка.Относно поста на колегата KuKu. Тази агенция Глобъл Маркетс, няма как да са компетентни хора!!! Там назначават хора който просто могат да говорят, няма никакво изискване за ценз, те работят на процент което обаче незначи, че имат твърда заплата т.е. ако продадат книжа, си правят фирма ЕТ на което компанията плаща!!!!!! Текучеството на кадри е оромно средно хората се задържат не повече от седмица!!! Това е мнение на приятел "рабоил" там.Аз го казвам само за обща информация.

Коментар

От срочен депозит на година ще взема 300-400лв. в банка.
                          N.Y. State of Mind

Коментар

Да, но почти сигурно ще ги вземеш!

Коментар

Аз работех като специалист продажби към една от водещите банки за 2 години, и познавам много хора които изгубиха адски много пари. Говоря за шестцифрени суми. Така че моя съвет е бягай далече, харчи си ги за нещо или си ги кътай на депозитче, и аз изгубих доста пари, и сега съжалявам защото ми трябват в момента.

Коментар

Working...
                              X