Я дайте малко повече информация - някой да има доходи оттам, какъв дефакто е риска при т.нар. среднорискови операции и др. Решил съм да пробвам с неголяма сума - ок. 5000лв. - каква доходност на месец мога да очаквам? Каква е вероятността да остана без тях? Дайте малко акъл, че нищо не разбирам...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари
Collapse
X
-
Re: Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари
sachma написа:Я дайте малко повече информация - някой да има доходи оттам, какъв дефакто е риска при т.нар. среднорискови операции и др. Решил съм да пробвам с неголяма сума - ок. 5000лв. - каква доходност на месец мога да очаквам? Каква е вероятността да остана без тях? Дайте малко акъл, че нищо не разбирам...
-
Re: Въпрос относно доходи от операции на финансови пазари
Immortal написа:sachma написа:Я дайте малко повече информация - някой да има доходи оттам, какъв дефакто е риска при т.нар. среднорискови операции и др. Решил съм да пробвам с неголяма сума - ок. 5000лв. - каква доходност на месец мога да очаквам? Каква е вероятността да остана без тях? Дайте малко акъл, че нищо не разбирам...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Ще ти напиша няколко аксиоми за финансовите пазари, а ти си прецени в какво се впускаш.Рискът винаги е пропорционален на очакваната доходност. Спекулациите на финансовите пазари не са за всеки. Една камара професионалисти печелят, но и ГУБЯТ пари всеки ден. Печелившите търговци обикновено не са много известни. Ако можеш да изкарваш пари от пазара, за чий ще ти е да делиш печалбата с други хора. За сметка на това е пълно с инвестиционни посредници и фондове, които обещават висока доходност, но най-често не я постигат. Разни "гурута" постоянно се канят в телевизиите да дават мнения за явления и процеси, които не разбират. Ако разбираха какво се случва, щяха да изкарват пари от това, а не да плещят глупости по ТВ.Стратегиите от типа "buy and hold" отдавна не са печеливши, нещата в днешно време са доста по-динамични и не можеш да очакваш, че като си купиш веднъж нещо (напр. акции, злато, недвижими имоти, дялове във фонд ... ), то това нещо само ще поскъпва и ти лежейки си у вас ще правиш пари.И пак ще повторя, ако се довериш някой да управлява парите ти, се запитай защо го прави. Или смяташ, че тези хора са алтруисти и с радост са готови да споделят успехите си с другите?Накрая ще ти дам и примери за инвестиции, които според мен винаги си струват.1. Образование - твоето или на децата ти - никога не са хвърлени на вятъра пари.2. Застраховки - живот, злополука, спестовни - защото никога не знаеш как ще се "обърне палачинката" утре.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
А рискът да попаднеш на финансова пирамида дегизирана като финансово-консултантска и брокерска къща никак не е малък. Във Варна отново има доста "изгорели" в очакванията си да спечелят бързи пари...Имай предвид, че най-печелившите финансови инструменти са с най-голям риск, а парите ти не са застраховани от загуба. Среднорисковите финансови операции в момента носят доходност малко над най-високата лихва на банковия пазар. А и за да играеш на фондовия пазар в България е като да стъпиш върху натрошени стъкла бос и без никой да те е карал...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:А рискът да попаднеш на финансова пирамида дегизирана като финансово-консултантска и брокерска къща никак не е малък. Във Варна отново има доста "изгорели" в очакванията си да спечелят бързи пари...Имай предвид, че най-печелившите финансови инструменти са с най-голям риск, а парите ти не са застраховани от загуба. Среднорисковите финансови операции в момента носят доходност малко над най-високата лихва на банковия пазар. А и за да играеш на фондовия пазар в България е като да стъпиш върху натрошени стъкла бос и без никой да те е карал...N.Y. State of Mind
Коментар
-
simeon3000 написа:Накрая ще ти дам и примери за инвестиции, които според мен винаги си струват.1. Образование - твоето или на децата ти - никога не са хвърлени на вятъра пари.2. Застраховки - живот, злополука, спестовни - защото никога не знаеш как ще се "обърне палачинката" утре.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Аз лично мога да те посъветвам да не се занимваш, послушай колегата simeon3000. По образование съм иконмст, завършил съм финанси и това е което тои ти го е казъл важи в пълна сила, с малки изключения. Ако си мотивиран все пак пробва да поиграеш първо на някоя игра тип "Улица на парите", за да придобиеш егла предства какво те очаква само дето играта е с нерални пари и ти казваш къде, какво и колко да инвестираш. Добра алтернатива и не толкова рискова е някой банков фонд... ама пак е..... Мисля че само ще те объркамFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:Аз лично мога да те посъветвам да не се занимваш, послушай колегата simeon3000. По образование съм иконмст, завършил съм финанси и това е което тои ти го е казъл важи в пълна сила, с малки изключения. Ако си мотивиран все пак пробва да поиграеш първо на някоя игра тип "Улица на парите", за да придобиеш егла предства какво те очаква само дето играта е с нерални пари и ти казваш къде, какво и колко да инвестираш. Добра алтернатива и не толкова рискова е някой банков фонд... ама пак е..... Мисля че само ще те объркамN.Y. State of Mind
Коментар
-
Аз и преди съм казвал - ако търсиш сигурна инвестиция, купи си надгробна плоча Сега сериозно - на мен редовно ми звънят от някаква измислица наречена "Глобъл Маркет" и ми бръщолевят глупости за нам-си-кви печалби, но като им задам два въпроса и млъкват веднага, което е показателно за достоверността на информацията им или за личната им подготовка в областта.... Казано по-просто - не се занимавай!По принцип не е невъзможно да печелиш от това, но въпроса е, дали си струва? -Според мен не!
Коментар
-
sachma написа:TAIF написа:Аз лично мога да те посъветвам да не се занимваш, послушай колегата simeon3000. По образование съм иконмст, завършил съм финанси и това е което тои ти го е казъл важи в пълна сила, с малки изключения. Ако си мотивиран все пак пробва да поиграеш първо на някоя игра тип "Улица на парите", за да придобиеш егла предства какво те очаква само дето играта е с нерални пари и ти казваш къде, какво и колко да инвестираш. Добра алтернатива и не толкова рискова е някой банков фонд... ама пак е..... Мисля че само ще те объркамFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Аз работех като специалист продажби към една от водещите банки за 2 години, и познавам много хора които изгубиха адски много пари. Говоря за шестцифрени суми. Така че моя съвет е бягай далече, харчи си ги за нещо или си ги кътай на депозитче, и аз изгубих доста пари, и сега съжалявам защото ми трябват в момента.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар