Здравейте колеги.Отдава ми се възможност да ползвам право на инвалид за покупка на автомобил. Въпроса ми е при покупката на кола на инвалид и след това какви са "облагите" които се ползват. Говорим за употребявана кола. До тук разбрах следното:- безплатна винетка- не се плаща данък в общината /еднократно се плащат 150лв./
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на кола на името на инвалид?
Collapse
X
-
само това е ! и винетката е безплатна, ако инвалида ти я дава, моя каза, че ще си я продава да изкара нЕкой лев и така! само без данък ще бъде колата, което на разрешената кубатура и мощност за ползване на инвалидно право не кой знае колко голям! Аз преди 7 години като я внесох мойта кола спетих и 1000 лв. ДДС ама то сега вече нали сме "европейци" та това го няма !Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
-
Цитат написа:ЗАКОН ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ....................................Чл. 58. (1) Освобождават се от данък превозните средства на: .........................4. (изм. ........ изм. - ДВ, бр. 105 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) лекият автомобил - собственост на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.
Коментар
-
=Rudi= написа:с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.
Коментар
-
Immortal написа:=Rudi= написа:с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.
Коментар
-
Immortal написа:=Rudi= написа:с обем на двигателя до 2000 куб. см и с мощност до 117,64 kW.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Re: Покупка на кола на името на инвалид?
TAIF написа:Здравейте колеги.Отдава ми се възможност да ползвам право на инвалид за покупка на автомобил. Въпроса ми е при покупката на кола на инвалид и след това какви са "облагите" които се ползват. Говорим за употребявана кола. До тук разбрах следното:- безплатна винетка- не се плаща данък в общината /еднократно се плащат 150лв./Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
TAIF написа:Колега това за 150-те лева ми го каза приятел, който кара колата на майка си /която също е инвалид/ може би има занчение степента на инвалидизация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар