Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на кола на името на инвалид?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няма идея, просто понеже знам че кара такава кола го попитах и той това ми каза, плащаш вместо данък еднократно 150лв. пък то явно не е така или аз не съм доразбрал нещо
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

И аз имам въпрос по долу в темата.......... се спомена че се ползва само 50 % отстъпка за кола собственост на инвалид ако той е семеен.На практика в данъчното колата се декларира на 100% собственост на инвалида и данък не се плаща (това редно ли е )Та тези от данъчното ли са заспали(не набрани сресва в името на родината :D ) или има леко объркване и неясноти сред нас в форумаИ тази кола не може да бъде продадена без подписите на двамата съпрузи (защо не се поделя данъкът между съпрузите ??? )И какво е положението с 2-ра кола на инвалид винетката е само за 1-първата кола а с данъка как е положението като ли че не е собственост на инвалид?Стикерите инвалид за какво е какви преимущества носи? Или да не слага защото кола няма да има допир с собственика?Имали безплатни пропуски за синя зона в кой градове ? и на какво основание се издават ? Ако адреса му е стар (близко село) да забрави ли за пропуска за града Стикера на колата или инвалида се издава?
      Имаш право да спираш обаче на спирки, на места където изобщо е забранено спирането по принцип. Имаш право да влизаш в забранени за движение улици, като графа например, но! само с инвалида в колата, че ше береш ядове.
      Това актуално ли е ....даже разбрах че в такси да се вози и да има стикер пътника/инвалида в него водача на таксито няма да бъде глобен за тези нарушения ?

Коментар

Working...
      X