Здравейте от доста време се чудя дали има някои зарибен по този вид хобиили изобщо някои е чувал за такова нещо в нашия форум ако има някои които иска да разбере нещо повече ще споделя има клубове в няколко града предимно София Пловдив Стара Загора Плевен Средец Харманли Русе Варна Пазарджик и Габрово на кратко да обясня за какво става на въпрос с няколко клипчета Раздел автомоделизъмзначи това са колички с дистанционно по просто казано/ Истинска кола в умален размер /карета амортисиори съединители носачи истински гуми от каучук джанти и тнт.има колички за дрифт офф роуд и онроудима и колички / ракети /които вървят с 380 км/ч има и бензинови колички 3.5 кубика които въртят на нитрометан с около 100 110 км/чhttp://www.vbox7.com/play:246e8fa8Раздел Корабомоделизъмсъщото е като количките самоче с лодки тук е по интересно че има много нагласа по моделите на лодките http://vbox7.com/play:7735f193 както се вижда тук едната лодка се потапя и и излиза на повърхноста и задния които кара другата лодка неможа да реагира и мина през него Раздел Авиомоделизъм не съм много запознат с този раздел само знам че излиза скъпичакпонеге е свързан с хеликоптерчета и самолети които много лесно могат да се блъснат в земята при приземяване и нали се сещате че 1 катасрова излиза скъпа http://vbox7.com/play:943b1d08
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автомоделен спорт / хоби /
Collapse
X
-
Едно време ходих в младежкият клуб по корабо моделизъм направис си две корабчета,едното е доста добро,с два мотора.После ги подарих на едни деца от махалата да ги пускат във фонтаните.Много е зарибяващо,но сега нямам нерви за такива работи,знаете че да се направи един модел се изисква даста нерви и време.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
GbGz написа:да Колега аз от много време се каня да идвам до този магазин да си купя перки за модела магазина се казва Квалитет 21Душата в рая на Фиата оборотомера до края!
FIAT BRAVO 1.8GT
FIAT BRAVO 1.9TD ex
Коментар
-
Вярно че моделизмите са голям сърбел. Преди демокрацията имаше клубове и някои от добрите в момента майстори са минали през такива. От там са тръгнали.Вчера например в София на езерото в Дружба 1 пускаха радиоуправляеми модели на лодки. Лодката - около 1 метър дълга. Виждал съм също на Кауфланд на паркинга да пускат автомобилни моделчета. Сега моделизмът не е това което е било на времето. Вместо всичко да си правиш и да се учиш на технологии, си го купуваш на готово от съответните сайтове - корпуси, сервомотори, радиоуправление и др. и нищо не научаваш. Например не научаваш как точно работи радиоуправлението.Освен това цялото удоволствие струва една купчина пари.Хората които сериозно се занимават с моделизми вече са достигнали на ниво бизнес. Такива моделчета на всъдеходи например в Израел произвеждат за обезвреждане на мини. Хеликоптери и самолети с монтирана видеокамера ги използват за разузнаване. Преди време гледах видеоклипове от състезание.Модели на хеликоптери се пускат в лабиринт и трябва да намерят изхода на лабиринта. Самият лабиринт е от стени високи около 2 метра и разстоянието между стените е около 1 метър. На хеликоптера е монтирана камера от която се разпознава изображението и самия хеликоптер се управлява напълно автономно от микроконтролера в него, без външна намеса.По спомени наградата за първо място беше около 10 хиляди долара. Такива пари са нищо защото после военни и други фирми купуват конструкцията и алгоритъма за управление и правят хиляди по 10К долара.С две думи който го влече и му е интересно трябва да се занимава. Изгубеното време и пари в един момент се връщат многократно.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
reter написа:Как варират цените на количките, примерно най-евтините. Просто искам да добия представа горе-доло .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
Някога и аз ходих в клуб по корабомоделизъм. Тогава му викаха "кръжок" Направил съм няколко корабчета, но всичко остана в клуба. А сега сградата на "станцията на младите техници" пустее и е пред саморазпад.На мен време за такива неща вече не ми остава, но се радвам, че все още има кой да се занимава с подобни неща.Успех ви желая, млади техници!П.П. Бях запален и по влакчета. Имах доста голяма железопътна мрежа от мащаб ТТ, но в последствие всичко се разпиля. Из мазето сигурно мога да намеря някакви релси или вагончета останали.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар