Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на автомобил на лизинг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fast forward написа:
    значи човека има собственост, аз му продавам бус, той ми предложи кола + доплащане но кола си имам. договора който ще сключим е за 50% първоначално и останалите пари на 2 вноски в следващите 2 месеца. през това време му давам само малкия талон и пълномощно така че данъка няма какво да ме притеснява. притеснява ме ако започне да обеснява че няма пари за вноските и започне да иска отсрочки кво следва? ако телефона му замлъкне какво се прави. с моя договор мога да се жалвам, да го съдя или какво?
    Има вариант да сключите предварителен договор за продажба, в който описвате всичко това - ти му даваш автомобил с пълномощно, той плаща 50% и следващите 2 вноски в следващите 2 месеца, дава ти записи на заповед за съответните оставащи погасителни вноски и записвате на коя дата ще се явите къде и при кой нотариус за изповядване на сделката. Добре е дори и този предварителен договор да е нотариално заверен, макар че и това са разноски.Ако си сигурен, че купувачът има собственост, с която би могъл да погаси вноските тогава записите на заповед биха го изплашили и не би трябвало да шикалкави.Ама цялата тази сложна постановка за продажбата на една кола А за данъците не си прав - 2 месеца винаги могат да станат 20 Има и друг вариант - действате си самосиндикално и не се занимавате с нотариуси (но пак си подписвате договор). Уговаряте една сума за отметница или неустойки - примерно 15% от цялата сделка + евентуални повреди или щети на автомобила. Даваш му пълномощно за точно 2 месеца и се уговаряте в края на тези два месеца кога и къде да изповядате продажбата след получаване на парите. Ако не се яви на сделката си вземаш колата обратно и си задържаш парите за неустойка като му връщаш останалите. Ако пък не можеш да си вземеш колата - обаждаш се в полицията и толкова. Разбира се, всичките тези схеми си имат слаби страни, но пълно щастие няма
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

anto 1752 написа:
      fast forward написа:
      значи човека има собственост, аз му продавам бус, той ми предложи кола + доплащане но кола си имам. договора който ще сключим е за 50% първоначално и останалите пари на 2 вноски в следващите 2 месеца. през това време му давам само малкия талон и пълномощно така че данъка няма какво да ме притеснява. притеснява ме ако започне да обеснява че няма пари за вноските и започне да иска отсрочки кво следва? ако телефона му замлъкне какво се прави. с моя договор мога да се жалвам, да го съдя или какво?
      щом се притесняваш и имаш съмнения че нещо може да те изпързалят, а то май винаги става така и после само неприятности и нерви, бягай от тази сделка и търси сериозен купувач който има кешовица.или искай нещо скъпо за залог.
      проблема е там че никакво търсене няма в момента, а ми трябват пари

Коментар

Няколко въпроса: хипотетично му даваш колата - не знам колко струва. Подписвате предварителни договори, заповеди и т.н. документи, според които той дължи парите ти. Да ама - човека няма пари да ти ги даде. Какво ще направиш ти? 1. Що го застреляш2. Ще го пребиеш, защото няма пари да ти даде3. Ще си вземеш колата и ще му върнеш парите4. Ще си вземеш колата, но няма да му върнеш вече дадените париКое точно би станало!? Защото лесно се казва - ако не ми даде парите да ми върне колата, ама когато реално се стигне до тази ситуация не се реагира баш така. Защото в крайна сметка всичко опира и до някаква чисто човешка гледна точка.За това, според мен е най-добре да си намериш човек, който да ти плати максимално близка сума до тази, която искаш и да си решиш проблема.

Коментар

kosta написа:
          тъй като много трудно може да прекараш колата през лизингова къща (което е най-добрия вариянт) ще ти кажа какво направи мой приятел с неговата кола на лизинг. Та за всяка месечна вноска купувача беше подписал по една запис на заповед за стойноста на вноската (в случая бяха 6 бр. за по 500 лв.) и всеки месец, когато продавача си получаваше вноската му даваше по една запис на заповед (която купувача или си пази или изхвърля, но продавача не може да използва или злоупотреби с нея) и така докато купувача си получи всичките до край.Успех
          Записна заповед е ходене по мъките. Запис за заповед е всъщност. Имах две тази година, адвокатите ми се видяха в чудо, защото човекът няма пари. Иначе ако има е лесно, самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/. Принципно не е проблем, защото колата си остава на твое име и само ти трябват няколко по-силни момчета за да си я вземеш. Но такива техники не са за предпочитане,.

Коментар

Casamia написа:
            Записна заповед е ходене по мъките. Запис за заповед е всъщност. Имах две тази година, адвокатите ми се видяха в чудо, защото човекът няма пари. Иначе ако има е лесно, самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/. Принципно не е проблем, защото колата си остава на твое име и само ти трябват няколко по-силни момчета за да си я вземеш. Но такива техники не са за предпочитане,.
            Всъщност яки момчета не ти трябват, а комплект ключове, както писах и по-горе.

Коментар

Casamia написа:
              Записна заповед е ходене по мъките. Запис за заповед е всъщност.
              А всъщност е точно "запис на заповед". Точно в този вид
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Casamia написа:
                ... самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/...
                Мхм... и един мармот завива станиолчета...
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Любопитно, колко броя са адвокатите? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35 А още по-любопитно е как са си разпределили задачите в такъв сложен "процес"?

Коментар

PASSARELLA написа:
                    Няколко въпроса: хипотетично му даваш колата - не знам колко струва. Подписвате предварителни договори, заповеди и т.н. документи, според които той дължи парите ти. Да ама - човека няма пари да ти ги даде. Какво ще направиш ти? 1. Що го застреляш2. Ще го пребиеш, защото няма пари да ти даде3. Ще си вземеш колата и ще му върнеш парите4. Ще си вземеш колата, но няма да му върнеш вече дадените париКое точно би станало!? Защото лесно се казва - ако не ми даде парите да ми върне колата, ама когато реално се стигне до тази ситуация не се реагира баш така. Защото в крайна сметка всичко опира и до някаква чисто човешка гледна точка.За това, според мен е най-добре да си намериш човек, който да ти плати максимално близка сума до тази, която искаш и да си решиш проблема.
                    ами с тази криза това намиране не е така лесно, много ясно че и аз искам наведнъж парите, да се прехвърли и всеки по пътя си. така че утре му правя едно пълномощно за 2 месеца напред и един договор заверявам ги при нотариус и квото стане. ако спре да плаща и почне да прави номера ще ми бръкне малко в джоба но има хора за тази работа. ще намерят буса ще го приберат, а първата вноска остава като наем за този период (така поне мисля да го впиша в договора след консултация с нотариуса ако е възможно) но все пак както лоши така има и доста коректни хора и се надявам че няма да има проблеми.благодаря на всички отговорили по темата

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      Casamia написа:
                      ... самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/...
                      Мхм... и един мармот завива станиолчета...
                      Да, запис на заповед е, не е "за заповед". Клавиатурна грешка.Не знам защо е иронията. Конкретен случай: строителна фирма дължи на изпълнител 100 000 от изпълнени, но неизплатени СМР. Има протоколи, има фактури. Строителната фирма е завършила обекта до груб строеж. По-нататък не може - криза е, купувачите не плащат, банките не дават. Съответно строителната фирма не плаща на изпълнителя.Какво правим, съдим ли се? При 4% държавна такса, това са 4000 лв. за да се съдим. Без запор е безсмислено. А запора струва 540 лв. и то във всички банки. Въпрос на преценка на риска. Всеки, който може трезво да прецени, ще си иска запор. Иначе защо да съдиш фирма с капитал 5000 и без пукната пара /към момента/? Само за да убедиш собствениците, че е по-добре веднага да я обявят неплатежоспособна и да я фалират ли...?

Коментар

Working...
                      X