fast forward написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продажба на автомобил на лизинг
Collapse
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
anto 1752 написа:fast forward написа:значи човека има собственост, аз му продавам бус, той ми предложи кола + доплащане но кола си имам. договора който ще сключим е за 50% първоначално и останалите пари на 2 вноски в следващите 2 месеца. през това време му давам само малкия талон и пълномощно така че данъка няма какво да ме притеснява. притеснява ме ако започне да обеснява че няма пари за вноските и започне да иска отсрочки кво следва? ако телефона му замлъкне какво се прави. с моя договор мога да се жалвам, да го съдя или какво?
Коментар
-
Няколко въпроса: хипотетично му даваш колата - не знам колко струва. Подписвате предварителни договори, заповеди и т.н. документи, според които той дължи парите ти. Да ама - човека няма пари да ти ги даде. Какво ще направиш ти? 1. Що го застреляш2. Ще го пребиеш, защото няма пари да ти даде3. Ще си вземеш колата и ще му върнеш парите4. Ще си вземеш колата, но няма да му върнеш вече дадените париКое точно би станало!? Защото лесно се казва - ако не ми даде парите да ми върне колата, ама когато реално се стигне до тази ситуация не се реагира баш така. Защото в крайна сметка всичко опира и до някаква чисто човешка гледна точка.За това, според мен е най-добре да си намериш човек, който да ти плати максимално близка сума до тази, която искаш и да си решиш проблема.
Коментар
-
kosta написа:тъй като много трудно може да прекараш колата през лизингова къща (което е най-добрия вариянт) ще ти кажа какво направи мой приятел с неговата кола на лизинг. Та за всяка месечна вноска купувача беше подписал по една запис на заповед за стойноста на вноската (в случая бяха 6 бр. за по 500 лв.) и всеки месец, когато продавача си получаваше вноската му даваше по една запис на заповед (която купувача или си пази или изхвърля, но продавача не може да използва или злоупотреби с нея) и така докато купувача си получи всичките до край.Успех
Коментар
-
Casamia написа:Записна заповед е ходене по мъките. Запис за заповед е всъщност. Имах две тази година, адвокатите ми се видяха в чудо, защото човекът няма пари. Иначе ако има е лесно, самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/. Принципно не е проблем, защото колата си остава на твое име и само ти трябват няколко по-силни момчета за да си я вземеш. Но такива техники не са за предпочитане,.
Коментар
-
Casamia написа:... самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
PASSARELLA написа:Няколко въпроса: хипотетично му даваш колата - не знам колко струва. Подписвате предварителни договори, заповеди и т.н. документи, според които той дължи парите ти. Да ама - човека няма пари да ти ги даде. Какво ще направиш ти? 1. Що го застреляш2. Ще го пребиеш, защото няма пари да ти даде3. Ще си вземеш колата и ще му върнеш парите4. Ще си вземеш колата, но няма да му върнеш вече дадените париКое точно би станало!? Защото лесно се казва - ако не ми даде парите да ми върне колата, ама когато реално се стигне до тази ситуация не се реагира баш така. Защото в крайна сметка всичко опира и до някаква чисто човешка гледна точка.За това, според мен е най-добре да си намериш човек, който да ти плати максимално близка сума до тази, която искаш и да си решиш проблема.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Casamia написа:... самите адвокати могат да му ги спрат /сметки, имоти/...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар