Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Продажба на автомобил на лизинг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продажба на автомобил на лизинг

здравейте, колеги,искам да продам една кола, но клиента не разполага с цялата сума, понеже не се занимавам с подобна дейност и не съм запознат какво е нужно да се направи в случая освен пълномощно за него? как се уреждат финансовите отношения така че да не го търся после и врънкам да доплаща, мерси предварително

тъй като много трудно може да прекараш колата през лизингова къща (което е най-добрия вариянт) ще ти кажа какво направи мой приятел с неговата кола на лизинг. Та за всяка месечна вноска купувача беше подписал по една запис на заповед за стойноста на вноската (в случая бяха 6 бр. за по 500 лв.) и всеки месец, когато продавача си получаваше вноската му даваше по една запис на заповед (която купувача или си пази или изхвърля, но продавача не може да използва или злоупотреби с нея) и така докато купувача си получи всичките до край.Успех
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Не се хващай, освен ако не ти е добър познат. Има голяма вероятност да духне с колата и ни запис на заповед, ни нещо друго ще те спасят.Дори и да не я прехвърлиш на негоо име, никакъв не е проблемът да продаде и препорададе колата... после ще пишеш как са те измамили, а такива писания ги има във форума, мисля че едното беше точно за добър приятел, който не само взел колата без да я плати, ами и я продал.Ако толкова иска колата - най-близката банка (или друга институция) да вземе кредит, ако му отпуснат - продавай я. Ако не - следващият.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Нашето Опелче го бяхме взели така на изплащане от мой много добър приятел от бебешките години... Наскоро го продадохме на много добър приятел на брат ми, пак на изплащане.Има да плаща даже още малко пари, уговорката е да дава когато има...Но пак казвам - много добри доверени приятели.Иначе аз лично не бих се съгласил на случаен човек да я дам така. Както казва Ленчето - има един билюк банки, защо ти да му даваш кредит.От друга страна - има начини - единия е със запис на заповед, другия е с нотариално заверен договор, че му даваш колата под наем за определен период, като след изтичане на този период, при изплащане на всички вноски, колата става негова. В противен случай си остава твоя.Верно че може да имаш неприятности, ако реши да не плаща, но вече има доста частни агенции за събиране на дългове, които срещу определен процент ще ти съберат сумата.Ако ти трябват парите, слагай главата в торбата и дествай. Кола трудно се продава в наши дни.Съвет от практиката на моя комшия Тенко (някои го познават): Остави си един комплект ключове от колата у теб (не казвай за това на купувача). Тенко беше продал така една кола, оня му даде 1000 лв и повече нито лев, въпреки уговорката за плащане на вноски. След 3-4 месеца, Тенко отива до работата му, качва се в колата и си я прибира у тях. И толкоз. Оня даже не се е обадил да пита къде му е колата, нито пари е искал обратно.

Коментар

А докато трае въпросното изплащане, колата на чие име е ?И защо не може да се пусне през лизингова компания не ми стана ясно ?
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Моя съвет е да не си го причиняваш. Дори да ти е близък, макар че останах с впечатлението, че не е. Не си заслужава да си разваляш отношенията с човека. Макар и да съм малък, съм ставал косвен свидетел. Най-добре е наистина да опита да вземе кредит.А за лизингова компания не става, тъй като повечето имат ограничения до колко години е колата, а ако се вписва има един куп лихви и документи.

Коментар

emzo написа:
              А докато трае въпросното изплащане, колата на чие име е ?И защо не може да се пусне през лизингова компания не ми стана ясно ?
              Щото или не знаят как или нямат документи - т.е. колата все още се изплаща от пусналият темата Но пък и това не е проблем де - пуска се една молба и лизинга се предоговаря с новият бъдещ собственик... примерно.А да не казвам, че и най-известните компании за стокови кредити могат да я свършат тази работа без никакви проблеми при наличието на разбира се пълна и изрядна документация и една отежняваща цената Застраховка Автокаско...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                emzo написа:
                Щото или не знаят как или нямат документи - т.е. колата все още се изплаща от пусналият темата Но пък и това не е проблем де - пуска се една молба и лизинга се предоговаря с новият бъдещ собственик... примерно.А да не казвам, че и най-известните компании за стокови кредити могат да я свършат тази работа без никакви проблеми при наличието на разбира се пълна и изрядна документация и една отежняваща цената Застраховка Автокаско...
                не си се отказал да отговаряш без да си прочел за какво става въпрос в темата - човекът не си е взел кола на лизинг, а иска да си продаде колата на някой, който няма пари да я купи. Лизинговите компании има изисквания за възраст на автомобила - 5 години.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

kosta написа:
                  тъй като много трудно може да прекараш колата през лизингова къща (което е най-добрия вариянт) ще ти кажа какво направи мой приятел с неговата кола на лизинг. Та за всяка месечна вноска купувача беше подписал по една запис на заповед за стойноста на вноската (в случая бяха 6 бр. за по 500 лв.) и всеки месец, когато продавача си получаваше вноската му даваше по една запис на заповед (която купувача или си пази или изхвърля, но продавача не може да използва или злоупотреби с нея) и така докато купувача си получи всичките до край.Успех
                  Това е решението дори човека да ти е абсолютно непознат. Записа на заповед е изпълнително основание и ако не бъде платен - с него се снабдяваш със заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист в Районния съд (производството е много бързо). С изпълнителният лист пък, отиваш при някой колега - Частен съдебен идзпълнител, който ще събере вземането, заедно с лихвите и разноските, които си направил.Иначе тука ще ти философстват до края на света.
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    kosta написа:
                    Това е решението дори човека да ти е абсолютно непознат. Записа на заповед е изпълнително основание и ако не бъде платен - с него се снабдяваш със заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист в Районния съд (производството е много бързо). С изпълнителният лист пък, отиваш при някой колега - Частен съдебен идзпълнител, който ще събере вземането, заедно с лихвите и разноските, които си направил.Иначе тука ще ти философстват до края на света.
                    с риск да се повторя и да подкрепя Киро, това е най-чистия начин без значение познат, близък или роднина !
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

ще ви кажа от личен опит.процедурата е такава,прави се при нотариус един договор за пускане на лизинг на тая кола пише се първоначална вноска след това и месечните вноски и точната дата на изплащане на цялата сума,там периода както се разберете с купувача и след това човека си кара колата тя е на твое име,прехвърля се след изплащането й.в договора има месечните вноски и ако не си плаща те се оправят с него.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        И аз съм на мнение, че това е най-чистото и юридически издържано решение в една правова и подредена държава. Но все пак ще пофилософствам :1. При ненастъпване на плащания ти ще направиш всичко описано от kiro_of_the_day без проблем. Ами ако човекът няма никаква собственост какво ще му вземеш за да се удовлетвориш? Комплект изтъркани цървули ли? Ами ако човекът се осигурява на минимална заплата? Ами ако изобщо не се осигурява? Повярвай ми - дългът си остава абсолютно несъбираем! Практиката показва, че който дължи на едно място - дължи и на много други места...2. Ако колата се води на твое име - всичките му нарушения ще се водят на твое име до доказване на противното На твое име остават и данъчните задължения, както и задължението да застраховаш колата с ГО до момента, в който не бъде предадена за разкомплектоване и свалена от отчет. Да не се изненадаш след години като получиш суобщение от МДТ - "Дължите 450 лв данък МПС за периода 2010-2014г." Примерно...
                        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

@gantcho: Абсолютно си прав - аз самият съм "потърпевш" от неизрядни платци, които не само бяха подписали договор, но и ЗАПИС НА ЗАПОВЕД така както е по закон. Следвах стъпките посочени от Киро, но ... нито става толкова бързо, нито ми дадоха някакво движение по заведеният иск. В общия случай се върна с "лицето не е намерено на адрес", защото пича по лична карта се води на един адрес, а практически живее на друг. В ЗАПИСА НА ЗАПОВЕД се пишат данните по лична карта. С други думи - благодарение на буквата на закона - аз съм пил една студена вода за над 600лв... Ми да ми е сладка.И Елена, написах "най-известните компании за стокови кредити" като имах предвид точно това, а не Inter Lease и/или която и да е лизингова компания за автомобили. Когато човек няма какво да губи - и 100 записа на заповед да подпише - ще имате точно стойността на хартията на тия записи... все пак живеем в родната ни страна България..., която няма да нарека Държава в този контекст - правовия.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

значи човека има собственост, аз му продавам бус, той ми предложи кола + доплащане но кола си имам. договора който ще сключим е за 50% първоначално и останалите пари на 2 вноски в следващите 2 месеца. през това време му давам само малкия талон и пълномощно така че данъка няма какво да ме притеснява. притеснява ме ако започне да обеснява че няма пари за вноските и започне да иска отсрочки кво следва? ако телефона му замлъкне какво се прави. с моя договор мога да се жалвам, да го съдя или какво?

Коментар

fast forward написа:
                              значи човека има собственост, аз му продавам бус, той ми предложи кола + доплащане но кола си имам. договора който ще сключим е за 50% първоначално и останалите пари на 2 вноски в следващите 2 месеца. през това време му давам само малкия талон и пълномощно така че данъка няма какво да ме притеснява. притеснява ме ако започне да обеснява че няма пари за вноските и започне да иска отсрочки кво следва? ако телефона му замлъкне какво се прави. с моя договор мога да се жалвам, да го съдя или какво?
                              щом се притесняваш и имаш съмнения че нещо може да те изпързалят, а то май винаги става така и после само неприятности и нерви, бягай от тази сделка и търси сериозен купувач който има кешовица.или искай нещо скъпо за залог.
                              Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                              Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Working...
                              X