Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кое е по-добре - Дизел или Бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

б и д

Преди известно време в Автобилд имаше подобно сравнение.Сравняваха се бензинови с дизелови версии на различни марки нови автомобили ползвани в Германия ( Мерцедес, Пежо и др.).Въпроса бе кое е по на сметка. Оказа се ,че от дизела имаш сметка само ако изминаваш поне 20 000 км годишно. Статията бе много интересна но съм я позабравил и това го пиша по спомен
    Punto 55 SX

Коментар

Re: б и д

mentor написа:
      Преди известно време в Автобилд имаше подобно сравнение.Сравняваха се бензинови с дизелови версии на различни марки нови автомобили ползвани в Германия ( Мерцедес, Пежо и др.).Въпроса бе кое е по на сметка. Оказа се ,че от дизела имаш сметка само ако изминаваш поне 20 000 км годишно. Статията бе много интересна но съм я позабравил и това го пиша по спомен
      Колега искам да те питам нещо странично. Колко ти харчи Punto-то? Искам да направя сравнение с моето
      FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

ре

През зимата неможах да го засека но сипвах доста често газ.Сега като е по-топло е около 7,5 извън града.
        Punto 55 SX

Коментар

В много питания все съм отговарял че дизела е за предпочитане от бензина.Дизела както и да го караш харчи много по малко от бензинова кола .СеатТоледо 1.9 турбо дизел харчеше 5.5-6л градско в София.Набира скорост бързо .Сега с Пунтото 1.2 не смея да кажа за разхода .Само мога да кажа че заредих за 32лв бензин и минах 200км.Сами си правете сметката като половината километри са извънградско.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ако говориме за старите италиянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италиянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин Ако ше е италиянка нека да върви на зла гад 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен
            ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

grishav написа:
              Ако говориме за старите италянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин Ако ше е италянка нека да върви на зла гад 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен
              Май "бирката" тази вечер е в повече!Има една книжка българско издателство... НА "АВТОПОИНТ" и се нарича "ДИЗЕЛЪТ".Прегледай я и виж.Там да дадени данните ва всички европейски и японски дизели от 81 година до към 89-90.През всичките тези години италианците са си произвеждали дизели наред с Пежо, и уверявам те доста по-успешно от Рено.Не,че в семейството ми няма и едно Рено произведено 86 и купено тогава от "автокореком".А, и още нещо Фиат правят доста успешниатмосферни дизели и след 99 година та чак до 2006.Него моторът 1.9d - атмосферен се слага както в Пунто като моето до 2003г, а в "Доблото" до януари 2006.ЗАЩО ЛИ?!Предполагам, че има защо!Още нещо което съм казвал няколко пъти във форума.Изнесъл съм една дизелова "Регатка" до около 730 хил.км, без ремонт на мотора.Тя е от "старите италЯнски мотори!!!!
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: ре

mentor написа:
                През зимата неможах да го засека но сипвах доста често газ.Сега като е по-топло е около 7,5 извън града.
                Мерси.Според мен май доста го настъпваш Моето и 1.6 и със 100 - 110 извън града дава 7.5 газ на бензин не съм го карал и незная колко ще даде.
                FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Nino написа:
                  grishav написа:
                  Ако говориме за старите италянски мотори съм твърдо за бензина,това е истинския италянски мотор :D ако говорим за по новите коли след 99 съм за комън-рейл,но бих се израдвал и на едно 3.2 GTA :D Но ако имам пари за дизел 1999+ година,значи ще имам пари и да си карам на бензин :D Истината е в турбо бензин Ако ше е италянка нека да върви на зла гад 2.0 16V Turbo 4x4,това е мотора за мен
                  Май "бирката" тази вечер е в повече!Има една книжка българско издателство... НА "АВТОПОИНТ" и се нарича "ДИЗЕЛЪТ".Прегледай я и виж.Там да дадени данните ва всички европейски и японски дизели от 81 година до към 89-90.През всичките тези години италианците са си произвеждали дизели наред с Пежо, и уверявам те доста по-успешно от Рено.Не,че в семейството ми няма и едно Рено произведено 86 и купено тогава от "автокореком".А, и още нещо Фиат правят доста успешниатмосферни дизели и след 99 година та чак до 2006.Него моторът 1.9d - атмосферен се слага както в Пунто като моето до 2003г, а в "Доблото" до януари 2006.ЗАЩО ЛИ?!Предполагам, че има защо!Още нещо което съм казвал няколко пъти във форума.Изнесъл съм една дизелова "Регатка" до около 730 хил.км, без ремонт на мотора.Тя е от "старите италЯнски мотори!!!!
                  Просто изказах мнение мисля,че можеше да минеш и без заяждане
                  ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

grishav написа:
                    Просто изказах мнение мисля,че можеше да минеш и без заяждане
                    E,чак пък заяждане..,просто обичам фактите! Но извинявай ако си го разбрал като заяждане де!
                    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                    X