Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек коментар с капка благородна завист...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чакай малко - ти защо мислиш, че не съм сериозен?Ходил съм няколко пъти на пистата в Серес и си плащам като поп, щом искам да си правя кефа.Ето КЛИП от 2008г., когато ходих за първи път. Виж на края на клипчето колко коли има на паркинга - над 60 участника в сесии по 8-10 автомобила, общо с по 5-7 излизания на пистата и средно по 5 обиколки.Както се вижда на края на клипчето, строителните работи още бяха в разгара си, а в момента пистата е оборудвана и с боксове, които струват по 100 Евро на ден..... ако някой желае.Реално, едно посещение там излиза около 150 Евро, БЕЗ бокс - това е цената за кефа, който бленувате - а всъщност, в този момент, по-добри условия на тази цена едва ли ще намерите....... на балканския полуостров.Извини ме за израза, обаче вие тук искате с пръдня да правите боя..... за съжаление винаги се стига до кафяв цвят и това е самата истина Не разбрах само, твоето предложение конкретно за писта "Калояново" ли е? Защото тя миналата година струваше около 1500лв за един уйкенд и смятам сам можеш да разделиш цената по равно между участниците, за да сметнеш колко коли трябва да дойдат и да има сметка от цялата работа..... или ПОНЕ да не ореват ОТНОВО света, че им било скъпо Нека направим експеримент - всеки да напише, какви средства би отделил за едно двудневно каране на писта?!Ама напишете крайната цена - транспорт до пистата, спане, храна, такса за каране, гориво за пистата, гуми и т.н...... да видим, какво ще се получи!

Коментар

Kuku написа:
      ...Нека направим експеримент - всеки да напише, какви средства би отделил за едно двудневно каране на писта?!Ама напишете крайната цена - транспорт до пистата, спане, храна, такса за каране, гориво за пистата, гуми и т.н...... да видим, какво ще се получи!
      Минимум 500 евро за Гърция. За българия - около 500 лева, но.... има едно "но"... Това според мен е цената не само за кефа на пистата, но и извън нея.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

И аз да взема отношение. Бих заделил за всичко не повече от 300лв. /за България/. Мен лично не ме притесняват парите, проблем ми е времето, просто пследните 1-2 години незнам какво станва, нямам време за нищо освен работа . Иначе в началото идвах по срещи и на Италфест съм ходил, беше много весело.
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

ele написа:
          Kuku написа:
          ...Нека направим експеримент - всеки да напише, какви средства би отделил за едно двудневно каране на писта?!Ама напишете крайната цена - транспорт до пистата, спане, храна, такса за каране, гориво за пистата, гуми и т.н...... да видим, какво ще се получи!
          Минимум 500 евро за Гърция. За българия - около 500 лева, но.... има едно "но"... Това според мен е цената не само за кефа на пистата, но и извън нея.
          Ти пък! К’во ще счупиш, та ще дадеш 500 евра мари!?

Коментар

Кики, не забелязвам тук http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=80196.0 или тук http://peugeotclub.info/forum/viewto...?f=103&t=53716 също така и тук http://www.peugeotclub.info/forum/vi...p?f=35&t=52957 ( ползвам този линк, защото предполагам, не всички имат регистрация в Ситроен форума ) някой да иска такса от потребителите на форума.Не че нещо, но май сме единствения автофорум форум, който се събира на маса. Казах ти, и аз умея да вкарвам споровете в задънена улица, но когато някой ми бяга по тъча съм като Йосарян разследващ смъртта на Сноуден
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Той те попита колко пари би отделил, за да си участник в нещо такова, а не те пита каква такса би платил.

Коментар

Е, добре де, показваш ми линкове от еквивалентите на националния събор на италиански автомобили, наречен "Италфест"?! -Тази година ще бъде седмия В историята на "Италфест" е имало по много от всичко, за което говорите..... само вас ви няма там Мислех, че говорим за друго, но нека все пак да попитам, кое точно ви липсва на "Италфест", което го има САМО на другите събори?Иначе, едва се сдържам да се изкажа "ласкаво" за измислените състезания на разни картинг писти или на смешката "Дракон", където от завой излизаш срещу стена..... и то два пъти Нито имам желание да се пребивам, нито пък искам да нося отговорност за хора, които ще се пребият!Който има желание, да организира среща на измислена писта, без такса..... аз не се наемам Освен това, вие явно вече знаете, че всичко става много бързо, супер лесно и направо без пари - ами действайте, защо чакате някой друг да го организира? Направете един състезателен ден и ни затворете устите, с нашия тъп, безсмислен и "на маса" "Италфест"!

Коментар

Някой нещо против сбирките на маса ?То не може само рязкане на колите, трябва си и бира за охлажданe.
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

добре де стига с тоя италфест... ако хорицата организират по един германфест или пък японфест.............
                    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

Добре, приемам критиката, разкайвам се. Разбирам, че не съм прав да очаквам провеждането на сбирки на автомобилен форум на писта. Осъзнавам дълбокото заблуждение в което съм изпаднал.

Коментар

RoadBoy написа:
                        добре де стига с тоя италфест... ако хорицата организират по един германфест или пък японфест.............
                        За разлика от швабите и японците, в Италия всички (или поне масовите) марки коли се правят от една и съща фирма - FIAT Auto spa. И ФИАТ, и Ланча, и Алфа Ромео, и Ферари ако щеш. Това е и причината да се събираме заедно.

Коментар

Хора.... чак ме напушва смях вече Но нека обощим написаното до сега.На вас не ви стига "Италфест"...... на който обаче не ходите Вие искате нашия клуб САМОСТОЯТЕЛНО да организира срещи на писта, вместо на маса, така ли?Подобно мероприятие струва пари - от къде предлагате да ги вземем и кой би се наел да го организира?

Коментар

Е добре де аз да задам риторичен въпрос :Колко хора присъстваха на това ?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&start=0или на това ?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56019&start=0
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Kuku написа:
                              Хора.... чак ме напушва смях вече Но нека обощим написаното до сега.На вас не ви стига "Италфест"...... на който обаче не ходите Вие искате нашия клуб САМОСТОЯТЕЛНО да организира срещи на писта, вместо на маса, така ли?Подобно мероприятие струва пари - от къде предлагате да ги вземем и кой би се наел да го организира?
                              Май не ти оттърва да разбереш?Дал съм линкове за събиранията на другите форуми, те от къде вземат пари? И кой го организира?Каква е разликата между нас и тях?Не съм забелязал някой да пише в Рено форума - който иска писта на ходи на Френчфест.

Коментар

Отърва ми и още как, обясних ти вече - щом ще си говорим за национални събори, значи националните събори на Пежо, Рено, Ситроен, БМВ, Мерцедес, Хонда, Шкода, Вартбург, Москвич и прочие, са същото, каквото е националния събор на италиански автомобили, наречен "Италфест". Вие разбирате ли, че еквивалента на тези линкове се нарича "Италфест"?! Името в случая няма НИКАКВО значение! Важното е, че там има всякакви конкурси, състезания, драг, майсторско шофиране, множество награди и т.н.Точно там Сдружение "ФИАТ Форум България" влага в организацията и без друго оскъдните си средства, но вие пък НЕ го посещавате Кой е виновен, че не идвате на "Италфест"?Ако говорим за ДРУГИ състезания, РАЗЛИЧНИ от национален събор, то ФИАТ няма ресурс да организира самостоятелно подобно мероприятие, което по традиция струва минимум 2’000-3’000лв., за това обединяваме сили с Алфа Ромео и Ланча - кое не разбирате?!Не съм запознат в детайли с "политиката" на колегите по другите форуми и реално изобщо не ме интересува. В нашето Сдружение членуват 16 човека, които плащат по 30лв. на година и останалите приходи се реализират от рекламите във форума, картите на ЕКО, платените обяви и т.н. Крайно недостатъчни за подобно начинание!!!Спонсорството изобщо не го включвам като алтернатива, защото никой няма да спонсорира мероприятие посетено от 30 коли! Нямам намерение да се излагам пред потенциални партньори и спонсори, говорейки за "изключително сериозните" посетители на мероприятието, които не искат да пропътуват 200км. и да изхарчат 50лв. за бензин, или да спят в хотел за още 50лв., ОБАЧЕ искат безплатно състезание и са големи рацери във форума Колко от вас посетиха "Италиан Трак Дей"? Скъпо ли ви дойде или не ходите, защото не се казва "ФИАТ-Фест"???Баси, как се нервирам.....Като не ви кефи - купете си по едно БМВ и си решавате проблема с пистите Или се хванете и организирайте едно състезание на писта, само за "ФИАТ" - викнете си спонсори, пуснете си реклами и листовки, наемете си водещ с озвучителна техника, наемете си измервателна техника, намерете хотели в околността, намерете фирма за храна на пистата, най-вече си намерете писта, викнете линейка, викнете полиция, викнете пожарна..... и всичко това безплатно Проявете самоинициатива - така ще ни затворите устите веднъж и завинаги

Коментар

Working...
                                X