Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек коментар с капка благородна завист...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

paralesa: колега силно си прав... поздравления за коментара... Немога да кажа че съм супер заклет фен на марката, но си обичам фиата. и чесно казано не съм ходил на регионална среща от повече от месец... но се събираме с приятели (CRX VVT, Golf 1.8T със 198кс., Primera също с почти 200кс.) моето скромно Пунто не се вписва с нито една от изброените ама ми е кеф в тая комапания и все пове4е "млади таланти" се присъединяват... и всички слагам под общ знаменател... коментират колите с блясък в очите ... а на въпъросната среща на фиат която често посещавах (няма да казвам къде) се събирахме не пове4е от 3 - 4 колиКолега, надявам се да изчистиш цифрата 4 от думите, съдържащи "ч". В няколко от последните ти мнения тя присъства неизменно, наравно с нормалното изписване на думи с "ч". Модераторски екип на fiat-bg.org
    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

Прави ми впечатление, че много от младите хора, дошли на среща, биват разочаровани, че няма писта, че няма да организираме гонки или дрифтинг... Младежи, ФИАТ Форум България НЕ Е тунинг или рейсинг форум. Ако имате такива мераци - подобни форуми бол.Въпреки това, на Итал Феста се организират и такива неща, само дето посещаемостта е сравнително слаба. Какви са причините - много са, някои от тях са изброени по-горе.За сравнение с БМВ форума (щото от там тръгна темата), ще ви кажа, че когато мой приятел си купи БМВ, се регистрира във форума им, но малко по-късно спря да влиза там. Вика, те тия всички са някакви супер паралии, говорят за тунинги от порядъка на няколко хиляди левове, само за гонки, дрифтове и т.н... Е, той ми е набор и тия неща някак си вече не го влечат.Оплакват се някои индивиди, че нямало гласност.Има цял раздел на форума, който се казва "СРЕЩИ И МЕРОПРИЯТИЯ". Който се интересува от срещи, го посещава, посещава и срещите. Случвало ми се е да звъня на колеги по телефона, да ги питам ще идват ли на национална среща, а те са изненадани и казват, "ами аз не чета в раздела за срещи и не знам"... Е, какво? Обява по бТВ ли искате да ви се пусне?!?Обявленията за срещите винаги се пускат поне месец по-рано, че и повече. Има достатъчно време, човек ако има мерак и възможност, да се подготви и да дойде. Всичко останало са само оправдания.Тук в ЯМБОЛ и СЛИВЕН от години се опитвам да направим някаква традиционна среща - веднъж седмично или поне веднъж месечно. Няма и няма. Както виждате, съм във форума почти от неговото основаване (като един единствен форум на ФИАТ феновете в БГ). Минали са вече почти 6 години, и не съм успял да събера повече от 3-4 човека от 2 града, с общо население близо 200 хил. И по телефоните звъня на всички, които познавам лично и пак няма резултат. Всеки има някакъв по-важен ангажимент. И не им се сърдя, за всеки семейството е по-важно. Както и за мен, разбира се. Ама ето ви едно обяснение, защо няма големи национални събори.На най-големия събор досега бяхме около 80-90 човека - около 40-50 коли. Това са ни възможностите. И на Итал Феста е пълно с Алфи, а ФИАТите са наполовина. Ланчите не ги броя, защото те по принцип са си редки коли.Отделно организацията на едно такова мероприятие не е никак лесна задача. Който се е занимавал - знае. Апелирам към всички недоволни от организацията и организаторите на подобни събития, при следващата среща да се включат активно в организацията и белким направят нещо досега невиждано. Леко се съмнявам обаче. Ще се радвам да видя 2000 човека на следващата среща.

Коментар

fihi написа:
        RoadBoydenito_trgRacer GTcenitelgelewDEYAN IYIPredatorsiVINЯ всички които съм изброил и се обаждат подготвени/неподготвени в темата кажат на колко от националните срещи са присъствали.Краси на срещата може да донесеш едно стикерче за Марчето.
        идвал съм на 2 "национални" и 2 регионални-аз и още 3 човека,за което вече не провеждаме регионална от скоро съм във форума ...
        Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE

Коментар

Колеги, хайде да не заставаме в поза Бат’ Бойко - Който не е идвал да си трае.Аз ходих на една национална среща, 2008 мисля, във В. Търново.Значи все пак мога да си кажа мнението...При БМВ например срещата има ясно изразена цел - всеки да се изфука колко си е наточил колата. Състезания, награди за красиви коли, такива ми ти неща.Срещата на нашия форум на която присъствах беше в стил "Да хапнем и пийнем с колеги от форума". Малко нещо като вечеринка с много фиати пред ресторанта. Добре де, ама аз за подобни събирания алтернативи имам бол. Истината е, че иначе си представях срещата. Имам какво да си поговоря с доста колеги тук, но в калабалъка от 40 души без баджове с никовете, трябваше да обикалям като цветарка за да търся "моите" хора. А и бяхме на маси, как да разбутам колегите? И какво да обясня на жена си - защо я мъкна да ходи някъде с разни хора, които не познава? Поради тези причини и не повторих. Ако събирането на форума беше някъде на писта - да има някоя друга гонка, да поразгледаш коли, да поговориш с колегите на място, до колата, която е нещото което непосредствено ни свързва, тогава би имало смисъл. Би било забавно и за неангажираните с форума половинки. Да имаш почти ден да се опознаеш с колегите, а вечерта да продължиш на масата с тези, с които си намерил общи теми.Предполагам ще кажете "Ами като много знаеш - организирай" Ще споделя само следното - винаги е добре да се вслушаш в съвет. Може да не го приемеш, но се вслушай. Мисля, че форумът малко го е страх да разбере, че е голям форум - че може би има начини да събере повече хора. А това става с атрактивни неща - вечеринките са за форумите от 15-20 души.Мое мнение. И без завист към БМВ форумът - човек е такъв, за какъвто се мисли. Те се мислят за големи.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ей тва е... среща на маса. хотели, ресторанти, а, у... с какво да предизвикаме интерес у хората автофорум - ключовата дума е авто...... айде сега мое пак да ме ругаете за коментара.....
            Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

Re: Лек коментар с капка благородна завист...

RoadBoy написа:
              преди няколко дни гледах репортажи за стещата на БМВ клуба (форума) ... ето малко цифри 1200 автомобила... около 7000 зрители-гости. Браво на колегите. Как да не им завиди човек. И в същото време се питам: защо аджеба, при положение, че по улиците се засичат повече фиат-и от колкото бмв-та, не можем да направим и ние един такъв събор.Трябва ни малко асфалт, голяма поляна, бири и кебапи, и панаири... а не хотели и ресторанти...Наистина благородно им завиждам на колегите... но все пак няма да изневеря на любимата марка...
              Защото Фиата не е кола, която да създава общество около нея. Колко от каращите Фиат са всъщност фенове на марката, колко от каращите Фиат са били фенове на марката, но вече не са поради недостатъците на колата и колко от каращите Фиат я карат, защото въпреки, че е пълна бутафория е евтина и подлъгва с многото си но не работещи екстри!?Задай си същите въпроси за БМВ, Мерцедес, Сааб или Ауди и ще получиш отговора. Колко хора искат да видят възможностите на ФИАТ!? И колко стари Фиати виждаш по улицата и колко стари БМВ-та?Да ме прощават фитьовците, но се мразя, че похабих толкова нерви и пари по италианските бутафории - и Мареа имах, и Брава съм имал и Алфа имах - пълна трагедия. Пълна. А пари за поддръжка не съм жалил.

Коментар

Lane Staley написа:
                Колеги, хайде да не заставаме в поза Бат’ Бойко - Който не е идвал да си трае.Аз ходих на една национална среща, 2008 мисля, във В. Търново.Значи все пак мога да си кажа мнението...При БМВ например срещата има ясно изразена цел - всеки да се изфука колко си е наточил колата. Състезания, награди за красиви коли, такива ми ти неща.Срещата на нашия форум на която присъствах беше в стил "Да хапнем и пийнем с колеги от форума". Малко нещо като вечеринка с много фиати пред ресторанта. Добре де, ама аз за подобни събирания алтернативи имам бол. Истината е, че иначе си представях срещата. Имам какво да си поговоря с доста колеги тук, но в калабалъка от 40 души без баджове с никовете, трябваше да обикалям като цветарка за да търся "моите" хора. А и бяхме на маси, как да разбутам колегите? И какво да обясня на жена си - защо я мъкна да ходи някъде с разни хора, които не познава? Поради тези причини и не повторих. Ако събирането на форума беше някъде на писта - да има някоя друга гонка, да поразгледаш коли, да поговориш с колегите на място, до колата, която е нещото което непосредствено ни свързва, тогава би имало смисъл. Би било забавно и за неангажираните с форума половинки. Да имаш почти ден да се опознаеш с колегите, а вечерта да продължиш на масата с тези, с които си намерил общи теми.Предполагам ще кажете "Ами като много знаеш - организирай" Ще споделя само следното - винаги е добре да се вслушаш в съвет. Може да не го приемеш, но се вслушай. Мисля, че форумът малко го е страх да разбере, че е голям форум - че може би има начини да събере повече хора. А това става с атрактивни неща - вечеринките са за форумите от 15-20 души.Мое мнение. И без завист към БМВ форумът - човек е такъв, за какъвто се мисли. Те се мислят за големи.
                напълно съм съгласен
                Fiat Tipo 1.4 ЕX Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed EX Alfa Romeo 156 2.4 JTD ЕX...NOW:Alfa Romeo 166 2.4 JTD Remaped, MERCEDES-BENZ E220 CDI AVANTGADRE

Коментар

fihi написа:
                  snake написа:
                  fihi написа:
                  RoadBoydenito_trgRacer GTcenitelgelewDEYAN IYIPredatorsiVINЯ всички които съм изброил и се обаждат подготвени/неподготвени в темата кажат на колко от националните срещи са присъствали.
                  Ванка, тук си в лека грешка . Predatorsi (Симеон) е бил поне на една национална среща и е редовен на регионалните срещи в Пазарджик.Я сега да се върна на началото на темата и да попитам какво се очаква да направим женените с деца, защото някои явно смятат, че ние сме причина за по-слабата посещаемост на срещите в сравнение с тези на БМВ?
                  Много се чудих дали да пиша Predatorsi и VIN, защото знам за активността им във форума и на регионалните срещи(най-вече). Ако някой се почуства засегнат моля за извинение! Не това беше целта на поста ми.
                  Лично аз съм идвал на 1 национална среща на Цигов Чарк ,на регионалните срещи съм редовен ,освен ако не съм на някой изпит!И именно заради това досега съм пропускал националните срещи ,досега се бях отдал на ученето и на това да си взема дипломата!Но оттук нататък нищо не ме оправдава да не идвам на националните срещи ,или поне на Италфеста... :P
                  Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                  Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                  EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Lane Staley написа:
                    Поради тези причини и не повторих. Ако събирането на форума беше някъде на писта - да има някоя друга гонка, да поразгледаш коли, да поговориш с колегите на място, до колата, която е нещото което непосредствено ни свързва, тогава би имало смисъл. Би било забавно и за неангажираните с форума половинки. Да имаш почти ден да се опознаеш с колегите, а вечерта да продължиш на масата с тези, с които си намерил общи теми.Предполагам ще кажете "Ами като много знаеш - организирай" Ще споделя само следното - винаги е добре да се вслушаш в съвет. Може да не го приемеш, но се вслушай. Мисля, че форумът малко го е страх да разбере, че е голям форум - че може би има начини да събере повече хора. А това става с атрактивни неща - вечеринките са за форумите от 15-20 души.Мое мнение. И без завист към БМВ форумът - човек е такъв, за какъвто се мисли. Те се мислят за големи.
                    Пешо, бях написал един дълъг пост, но го изтрих. Само ще кажа, че не си прав. Всичко което си го написал в един или друг период от живота на форума се е правило. Резултатът е същия.(Точно пък неангажираните с форума половинки ще са "очаровани" да стоят цял ден на една писта покрай коли. Да бе, да!)

Коментар

Immortal написа:
                      Lane Staley написа:
                      Поради тези причини и не повторих. Ако събирането на форума беше някъде на писта - да има някоя друга гонка, да поразгледаш коли, да поговориш с колегите на място, до колата, която е нещото което непосредствено ни свързва, тогава би имало смисъл. Би било забавно и за неангажираните с форума половинки. Да имаш почти ден да се опознаеш с колегите, а вечерта да продължиш на масата с тези, с които си намерил общи теми.Предполагам ще кажете "Ами като много знаеш - организирай" Ще споделя само следното - винаги е добре да се вслушаш в съвет. Може да не го приемеш, но се вслушай. Мисля, че форумът малко го е страх да разбере, че е голям форум - че може би има начини да събере повече хора. А това става с атрактивни неща - вечеринките са за форумите от 15-20 души.Мое мнение. И без завист към БМВ форумът - човек е такъв, за какъвто се мисли. Те се мислят за големи.
                      Пешо, бях написал един дълъг пост, но го изтрих. Само ще кажа, че не си прав. Всичко което си го написал в един или друг период от живота на форума се е правило. Резултатът е същия.(Точно пък неангажираните с форума половинки ще са "очаровани" да стоят цял ден на една писта покрай коли. Да бе, да!)
                      Да, биха стояли и гледали. Защо си мислиш, че няма да се кефят ако има 20-30 наточени коли? Да се повозят в някое 200+ коня Типо? Или дори да им организираме състезание точно за тях? Варианти има.За мен масата не е интересна. По тази причина не идвам. Ако решите да направите нещо подобно на онова, което написах бих дошъл. А така, ще ме прощавате, но събирането с малко се различава от екскурзиите организирани от регионалните пенсионерски клубове. А за това още ми е рано

Коментар

Lane Staley написа:
                        Да, биха стояли и гледали. Защо си мислиш, че няма да се кефят ако има 20-30 наточени коли? Да се повозят в някое 200+ коня Типо? Или дори да им организираме състезание точно за тях? Варианти има.За мен масата не е интересна. По тази причина не идвам. Ако решите да направите нещо подобно на онова, което написах бих дошъл. А така, ще ме прощавате, но събирането с малко се различава от екскурзиите организирани от регионалните пенсионерски клубове. А за това още ми е рано
                        Стига бе! Мойта изпада в дива паника ако километража покаже трицифрена скорост. В Делтата категорично отказва да се вози, заради "огромното" ускорение (132 к.с.). Само веднъж се е качвала в на комшията бившата Делта HF Интеграле (200+ к.с.) и слезе с разтреперани колена и проговори след 30 минути. И определено НИКОГА няма да седи на писта и да гледа коли.Не знам за вашите половинки, ама аз съдя по мойта Ела поне на един Италфест, и ще видиш и гонки, и майсторско шофиране, и тунинг шоу... ама с Рендето няма да те пуснат да влезеш http://gall.fiat-bg.org/v/BGALL/italfest2009/

Коментар

Вижте сега!Според мен ,за да има разбирателство трябва да се правят компромиси!!!Можем да помислим за някоя среща на някоя писта и вечерта след състезанията и игрите да се ходи в някоя механа и да се отпочине!!!И това е вариант...Но за всичко трябва средства и желание най вече и все пак мисля ,че няма да има кой знае колко голяма разлика в посещаемостта!!!Но това е лично мнение!!!
                          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Цитат от коментар на организатор на Рено Феста:Бих искал да отбележа, че това е Автомобилен Клуб!Събирането около масите е съпътстващо събитие на основната цел - Автомобилите.В никакъв случай, състезанията не са само за профитата. Не сме спортен клуб.Освен различните състезания, внимание заслужават и различните проекти.

Коментар

По отношение на гонките с таратайки, каквито са повечето 10+ годишни коли, мнението ми е отрицателно. Виж, състезания за най-добре изглеждащ автомобил или майсторско кормуване между колчета, в такива неща бих участвал. Както и в конкурси мистър мускуло . Бих приветствал и конкурси за мис мокра форумска фланелка. Съгласен съм с Predatorsi, че какъвто и формат да се измисли за срещите, няма да станат по-посетени. Такива са ни възможностите, колеги. В този форум сме се събрали хора, които не се отличаваме с голяма платежоспособност и те така. Съгласен съм и с Пасарела, че в болшинството си не сме фенове, караме фиат, защото това можем да си позволим.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                                По отношение на гонките с таратайки, каквито са повечето 10+ годишни коли, мнението ми е отрицателно. Виж, състезания за най-добре изглеждащ автомобил или майсторско кормуване между колчета, в такива неща бих участвал. Както и в конкурси мистър мускуло . Бих приветствал и конкурси за мис мокра форумска фланелка. Съгласен съм с Predatorsi, че какъвто и формат да се измисли за срещите, няма да станат по-посетени. Такива са ни възможностите, колеги. В този форум сме се събрали хора, които не се отличаваме с голяма платежоспособност и те така. Съгласен съм и с Пасарела, че в болшинството си не сме фенове, караме фиат, защото това можем да си позволим.
                                Венко ,нали се сещаш ,че болшинството от форума карат коли в диапазона 90-100 конски сили...и нови да са ,за какви гонки може да става дума?Виж за състезания по майсторско шофиране е друга бира ,там се искат повече сръчност и умения...Иначе и аз съм на същото мнение като теб!

Коментар

Working...
                                X