Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си поговорим малко за политика...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Да си поговорим малко за политика...

    Скоро бях в парламента. Картинката е плачевна. В пленарната зала се гласувт закони а там няма и половината от депутатите. Тези които бяха там, четяха вестници, говориха по мобилни телефони, влизаха, излизаха, за гласуването с други карти... то е ясно. Пълен позор. 80 % от депутатите са възрастни хора, със стари разбирания, сраснали се с властта и народното събрание и живеещи и "работещи" по инерция. Тези хора ползват много облаги, вземат големи заплати и даже на работа не ходят. Супер нагли и безотговорни са и за мен те са вредни на обществото.Аз съм едноличен собственик на фирма, плащам всеки месец авансов данък и осигуровки колкото една и половина депутатска заплата. За ДДСто ми се плаче пък. Това си е чист рекет на фона на скапаните закони които имаме и отношението на държавата към мен като физическо и юридическо лице. Държавата с нищо не ме подкрепя и насърчава, а само иска /такси и данъци навсякъде и за всичко/. Плащам данъци и винетки на коли. Карам по отвратителни пътища. Скачам в дупки, чупя си колата, идва КАТ и ми пише акт за нарушение!!! Не констативен протокол, а акт за нарушение чиято глоба аз трябва да платя! Такъв бил закона! Не на общината или ИАП а на мен. Аз съм виновния, че съм си счупил колата в кратерите по държавните пътища. Кой написа този закон - онези пенсии в парламента! Това е един пример само.За да се променят нещата, мисля че тези които са в парламента трябва да го напуснат. ЗАВИНАГИ! Да дойдат други, по млади и интелигентни хора, със съвременно мислене, а не закоравял комунистически манталитет. Не ми казвайте че който и да дойде пак ще е същото - не е така. Тези депутати са в парламента още от 10.09.1989г. Дали са на власт или не, те също дават предложения и си гласуват закони. Мога да се махна от тук, но не искам. Харесвам и си обичам страната но не и управата й.Срамно е за страна която догодина ще е в евросъюза да се управлява от президент комунист, дупутати комунисти и турци. Ако наистина ни примат в евросъюза... да ти таковам и европейците аз...Разкажете как Вас ви прецаква държавата, какво не харесвате, какво мислите и какви идеи имате?Вие сте млади хора, интересно ми е Вие как гласувате на избори и съзнавате ли наистина, колко е важно да се гласува?Ако изборите бяха скоро, за кой бихте гласували?

    #3
    Митко,абсолютно не е прав.Този за когото си гласувал не трябва да защитават твоите интереси а интересите на държавата и обществото като цяло.А за това,че не гласуваш значи че не те интерисува нищо в даржавата в която живееш и направо се самопревръщаш в господин Никои.Изводите са твои....

    Коментар


      #4
      Да ви кажа чесно тази година гласувах за пръв и най-вероятно последен път. Просто не виждам смисъл в това От един приятел научих, трите най-мръсни думи на този свят са с буквата "П" става въпрос за: ПАРИ, ПОЛИТИКА, и П _ _ _ А (женски полов орган) Простете ме за вулгарността но като се замислиш си е точно така
      FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

      Коментар


        #5
        ...

        Коментар


          #6
          Да ви кажа чесно тази година гласувах за пръв и най-вероятно последен път
          Интересно , аз пък за първи път не гласувах
          Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
          Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
          Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
          Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

          Търси се..

          Коментар


            #7
            Значи... турците у нас са единни. В изборния ден те каквото и да правят, първо гласуват за Доган и после си карат работата. Наште пенсионери същото правят понеже те друга работа нямат и ходят да урните хем на приказка, хем да подкрепят комунистите. съзнанието им от едно време е такова че те друга партия не признават колкото и да се гаври с тях държавата. Точно за това в момента у нас са на власт коминистите и турците. Останалите българи, младите хора, интелигенцията, хората със сериозен бизнес... или нямат време или казват че не им се занимава с политика и да става каквото ще.Затова е изключително много желателно всички ние да гласуваме, но не за тези депутати които са в парламента от 10 ноември 89-та. Ако искаме разбира се нещо да се промени

            Коментар


              #8
              Според мен не е зле да се добави в анкетата "ГЕРБ" на бат’ Бойко.Не че мисля да гласувам за него, но според мен в момента е единствената реална алтернатива, способна да накара хората изобщо да излязат да гласуват.Иначе всички изброени по-горе по един или друг начин са били част от властта по различни времена ( Дори и Сидеров беше в СДС по време на Ф.Димитров), имаха възможността да покажат какви управници са и съответно нищо не направиха ( с леки изключения, разбира се).
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

              Коментар


                #9
                Определено картинка е плачевна и сега, ако имаше избори наистина не знам за, кого бих гласувал... А да не гласувам въобще-това е липса на мнение, не е за мен тази работа!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

                Коментар


                  #10
                  На една стена в София, не си спомням точно къде пишеше: "Изборите не променят нищо, иначе щяха да са забранени."За съжаление, тази максима е много вярна. Аз не я поддържам и редовно ходя да си пускам бюлетината, но това е заблуда. Доводът, че ако не гласуваш, значи не ти пука е до голяма степен несъстоятелен. По цял свят държавите, независимо дали са демократични или не, се управляват от онези, които съсредоточават в ръцете си националния капитал. Мислете ли, че те ще позволят властта да им бъде отнета от някакви хартийки в урната. Независимо коя партия печели поредните избори, икономическите лостове се задействат и партията започва да управлява според волята на хората, които са диктували политиката и през предишния мандат. Реално погледнато, в България политиката не се е променяла след паметната 1997г. От тогава се смениха три управления, но политиката е една и съща - изводът е прост: Изборите нищо не променят.Сега някой веднага ще скочи и ще каже: "Каква им е далаверата на притежателите на националния капитал от това разградено лозе?"Ами, огромна. Не плащат данъци и осигуровки, поддържат заплатите на ръба на оцеляването, а често и под него, корумпират политици, държат бизнеса си в т.нар. "сив" сектор. Един от предишните ми работодатели успя за една година да отчете такава печалба, че плати 13 лв. корпоративен данък. Тази мизерна печалба беше формирана върху приблизително 2 милиона лв. оборот. ДДС му възстановиха, т.е. излезе на печалба от данъчната система. Очевидно е, че никой предприемач не би поддържал фирма, чиято годишна печалба е около 50 лв., но никой не му задава този въпрос, а просто му прибират 12-те лева данък и държавата работи. Докато хората с пари имат интерес да няма ясни правила в държавата, нищо няма да зависи от нашите бюлетини, а ние можем да гласуваме само за успокоение на собствената си съвест. Жалко, но факт.
                  Shit happens, sometimes...
                  Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                  Marea 1.8 HLX - червена като аватара

                  Коментар


                    #11
                    ...

                    Коментар


                      #12
                      Sven написа:
                      Напротив- преди ДПС бяха мишки, сега не! Едно е да те краде българин, друго е турчин.А и всички почитат великия Левски, но той се е борил против тях а днес ние ги оставаме да ни оправляват ей така.И това е жалко, но факт.
                      Не турците, а циганите, мангалите, ромите, или както искате ги наричайте са проблема! За разлика от тях голяма част от турците са трудолюбиви и честни хора! А и не се множат, като котило.
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

                      Коментар


                        #13
                        Sven написа:
                        Напротив- преди ДПС бяха мишки, сега не! Едно е да те краде българин, друго е турчин.А и всички почитат великия Левски, но той се е борил против тях а днес ние ги оставаме да ни оправляват ей така.И това е жалко, но факт.
                        ДПС - то са си мишки и ченгета и преди и сега. Който и да те краде резултатът е един и същ - все си беден.Левски не се е борил против турцити, нито против който и да било етнос, той се е борил против системата на управление. "За една чиста и свята република, в която всички ще живеят в мир! И българи и турци и арменци и цигани"; "Че защо ни е Цар, като ние и сега си имаме Султан" - тези два цитата в подкрепа на последното изречение. А че ги оставяме (ченгетата от ДПС) да управляват - това е защото хората не ходят да гласуват.
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

                        Коментар


                          #14
                          До сега не съм пропуснал гласуване, откакто мога, т.е. 7 години и не съм съгласен с мнението "Няма да гласувам, щото..." Истината е, че правилата в момента са такива и ако не си изиграваме добре картите, то ние сме си виновни! Във Франция като решат, че ги ебават, излизат на улицата и стоят със седмици! Системата на избори отдавна трябваше да не е тази, но нали е по-удобна (не за електролита )Проблемът "Кой за кво гласувал - ДПС е в правителството!", не е на ДПС, а на тези които не гласуват, щото ако ударим 80% избирателна активност, само Мемед и още двама-трима ще влязат, но и тогава си мисля, че ще ги набутат, където не трябва! И нека приемат еничари в редиците си, за да не приличат уж на етническа партия!!!Ако трябва да отговоря конкретно за кого ще гласувам, ако изборите са утре... малко трудно! Със сигурност няма да е за БСП, Десните сини комунисти (които са именно такива), Царо ... Вероятно за ВМРО (които доста си окъкаха пътеките), ако не са в смешни, безпринципни коалиции! Или за АТАКА, които скоро смятам че ще ритнат бакърчето на боклука в организацията!Последно гласувах за АТАКА и не съжалявам, защото не съм гласувал за (непри)личността Волен Сидеров и семейството му, а за идеята!Айде със здраве!ПП- "Костов - президент!!!" ХАХАХАХАХАХАХАХА Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                          Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

                          Коментар


                            #15
                            kiro_of_the_day написа:
                            ...А че ги оставяме (ченгетата от ДПС) да управляват - това е защото хората не ходят да гласуват.
                            Съгласен!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

                            Коментар

                            Working...
                            X