Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задава ли се проблем с неработещите фирми ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задава ли се проблем с неработещите фирми ?

Изкам да попитам колегите юристи и други , който имат информация за данъчните закони . Имам една фирма ЕТ която не развива дейност повече от 10 г.Другата ми фирма работи и в момента и понеже при среща с компетентни органи винаги съм питал, ще имали някакъв проблем ако нея пререгистрирам , получавах различни отговори от типа на , ами след като няма деиност ще бъде закрита служебно.Да ама Не. Вчера ми подадоха информация , че от началото на 2011 г. трябвало да се назначават ЛИКВИДАТОРИ който да ликвидират фирмата и да им се заплатят всичките разноски за това. Ще Ви бъда благодарен , ако помогнете със съвет ,какви действия да предприема , а ипредполагам че има много хора на който ще бъдем полезни.
    FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
    FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
    FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
    HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

На същият хал съм.И мен ме интересува точно този въпрос.

Коментар

Вярно е, че ако до края на годината дадена фирма не се пререгистрира ще бъде назначен ликвидатор, за който собственика на фирмата ще трябва да плаща заплата. Всички фирми, които са прегистрирани преди 31.12.2007 трябва да се пререгистрират, независимо дали изпълняват или не дейност. А без пререгистрация няма да можеш да закриеш фирмата. Затова стъпките са: Пререгистрация>Закриване (ако решиш след това да я закриваш). Пререгистрацията не изисква свръх интелигентност - можеш да си я направиш сам ( а до колкото знам за ЕТ услугата не е много скъпа, ако решиш да ползваш услугите на някоя фирма. ) А и вече има доста инфо в нета как да стане товаhttp://www.brra.bg/
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Вярно е, че ако до края на годината дадена фирма не се пререгистрира ще бъде назначен ликвидатор, за който собственика на фирмата ще трябва да плаща заплата. Всички фирми, които са прегистрирани преди 31.12.2007 трябва да се пререгистрират, независимо дали изпълняват или не дейност. А без пререгистрация няма да можеш да закриеш фирмата. Затова стъпките са: Пререгистрация>Закриване (ако решиш след това да я закриваш). Пререгистрацията не изисква свръх интелигентност - можеш да си я направиш сам ( а до колкото знам за ЕТ услугата не е много скъпа, ако решиш да ползваш услугите на някоя фирма. ) А и вече има доста инфо в нета как да стане товаhttp://www.brra.bg/
        Благодаря за инфармацията . И аз точно тава съм решил да направя , само че ми казаха да пусна нулев отчет за дейността . А след 2010 ще разберем още какви изненади ще има
        FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
        FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
        FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
        HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Ele, а ако сам поемеш инициативата да я закриеш?Тогава не се плаща нищо, така ли да се разбира?Ликвидатор имам предвид.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Ele, а ако сам поемеш инициативата да я закриеш?Тогава не се плаща нищо, така ли да се разбира?Ликвидатор имам предвид.
            Ако пропуснеш срока ти се назначава служебно ликвидатор - след този срок не можеш да я пререгистрираш, следователно не можеш и да я закриеш. Поемай инициативата преди края на годината.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Колеги, при опит да вляза за справка в сайта даден от Еле ми изписа следното:Има проблем в сертификата за защита на тази уеб страница. Сертификатът за защита, представен от този уеб сайт, не е издаден от надежден сертифициращ орган.Проблемите в сертификати за защита биха могли да бъдат индикатор на опит да бъдете заблудени или да се прихващат данните, които изпращате до сървъра. Препоръчваме ви да затворите тази уеб страница и да не продължавате с този уеб сайт. Щракнете тук, за да затворите тази уеб страница. Продължете към тази уеб страница (не се препоръчва). Ако изберете да игнорирате тази грешка и да продължите, не въвеждайте в уеб сайта лична информация. Въпросът ми е - Да се съобразя ли с предупреждението или да си търся справката?

Коментар

Карай нататък и не му обръщай внимание на това съобщение. Или работят с някакъв техен сертификат за сигурност, или им е изтекъл ...
                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Аз като ЕТ се пререгистрирах сам през интернет. Единственото за което съм се разкарвал е актуално състояние от съда (специална форма за пререгистрация).Сам можеш да си закриеш фирмата, единственото условие е да нямаш никакви задължения (данъци и/или осигуровки). Моята засега не мога да я закрия

Коментар

Working...
                  X