Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

да помогнем на Дидо/Immortal

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз бях първи!1. /////2. kik73bg3. ogi28b

Коментар

Части ако трябват и ги имам ги давам веднага подарък.Ако някой ще ходи и се знае какво трябва да каже и да го давам.Мога и да дойда, но не ми се кара - много съм уморен.

Коментар

Много е късно иначе ще му звънна .Ще чакам да се обади.Пратих му лично с телефони да звънне.
        MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
        "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
        R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Колеги, благодаря на всички, които откликнаха, както и на колегите, които ми се обадиха по телефона с ценна информация.Утре сутрин ще видя колата първо на този канал. СПоред ситуацията ще видим какво ще правим - или ще я оправям сам (ако е маркуч), или ще я караме в сервиз. Не е чак такъв голям проблем, просто не ми се ще да прецакаме нещо скъпо заради един маркуч. Но засега не знам дали е маркуч, макар че с Емо Феникса обсъдихме всички варианти, и при наличните признаци май е маркуч високо налягане. Помпата изглежда суха, от рейката няма да тече толкова обилно...но няма как да се навра отдолу да огледам, а отгоре е просто невъзможно да се види каквото и да било.Четох за колега, който е карал няколко месеца без маркучи по хидравликата, и след като ги е сложил, напълнил с течност и хидравликата си тръгнала без проблем... Други казват, че помпата може да затегне, евентуално да се скъса и ремъка, и тогава вече става интересно... ако е на средата на магистралата.Утре ще разберем Благодаря още веднъж на всички, които по един или друг начин се опитват да помогнат.Торнадо - не става тая работа със сваляне на ремъка, щото на този двигател същия ремък върти и водната помпа. Поне така излиза на е-ПЕРа.

Коментар

Ако е маркуча за високо налягане - правят го, ама е необходима специализирана работилница или от морга.

Коментар

Звъня му.......п.п Чак сега видях темата!
              ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

и що от петък чак сега ???ако още имаш нужда от помощ още - имам 1 приятел фиатажия в сервиза на Тойота на Карловско шосе - ако трябва ще ви свържа.
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

///// написа:
                  Ако е маркуча за високо налягане - правят го, ама е необходима специализирана работилница или от морга.
                  За Варна знам къде има такава работилница ...ама Пловдив .....
                  Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

А аз да питам защо я има темата за телефони за взаимна помощ във всички градове в страната? Нали точно затова е направена? Чак се ядосвам, защото за Пловдив има поне 30 телефона! И аз сега виждам темата! А с Дидо се познаваме още от първия форум! И канал имам и човек, който разбира имам и инструменти имам! И вино и ракия имам! Срамота!
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Да, и аз се чудя защо ли поддържаме и WAP версия на списъка... Yellow_Flash_Colorz_PDT_14
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Днес закарахме Ланчата на сервиз, но съжеление проблема се оказа доста голям от към (разглобяване) и щеше да отнеме доста време!Дидо реши да закара колата до Ямбол, въоражен с масло в колата за доливане по път!Абе той ще си напише какво е станало....п.п Това въпрос към мен ли беше?
                        donnna написа:
                        и що от петък чак сега ???
                        ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

J T D написа:
                          Днес закарахме Ланчата на сервиз, но съжеление проблема се оказа доста голям от към (разглобяване) и щеше да отнеме доста време!Дидо реши да закара колата до Ямбол, въоражен с масло в колата за доливане по път!Абе той ще си напише какво е станало....п.п Това въпрос към мен ли беше?
                          donnna написа:
                          и що от петък чак сега ???
                          тц! към Дидо...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

J T D написа:
                            Абе той ще си напише какво е станало....
                            Още веднъж благодаря на всички колеги, които помогнаха по един или друг начин. Защо от петък - брат ми учи в Пловдив, и в петък, даже в четвъртък вечерта е започнал проблема със свирене от към помпата. В петък трябваше да си идва, тръгнал, минал към 20 км и колата почнала да пуши, а хидравликата изчезнала напълно. (Накарах го да тръгне по стария път, че ако стане нещо да може да обърне, както и е станало.). Той върна колата в Пловдив, а аз прескочих да го взема, че беше късно за автобуси.Вчера тръгнахме натам, с идеята да закараме колата някъде на сервиз поне да видим какво е, днес сутринта брат ми имаше някаква работа негова си, и да се прибираме.В сервиза (Пълдин Ауто - на Цариградско, до Лукойла - единствения който аз знаех) ни сиктирдосаха набързо, че имало много работа и работели само със записване. И тогава се обадих на Емо да пусне тази тема...Днес сутринта закарахме колата с колегата JTD в сервиз, обаче, както и предполагах, макаронаджиите така са направили колата, че само те си разбират... Мястото е на практика недостъпно от никъде, за ремонт или дори за оглед трябва да се извадят доста неща... Момчетата бяха готови да се заемат, но не гарантираха, че ще свършат днес, а и не се знаеше какъв точно е проблема.ЗАтова решихме да вземем масло, да си доливаме от време на време и да стигнем някак.Е, стигнахме. Ето така:Още като наляхме маслото ми направи впечатление, че хидравликата не сработи, но си викам, не се е обезвъдушила още, ще тръгне. Ама не тръгна.Иначе няма проблем, колата си върви, отзад малко пушаци излизаха (маслото капе върху ауспуха), и така ... до малко преди Нова Загора.Брат ми спря и вика - май се скъса ремъка (аз карах зад него с Дедъра). Отваряме капака и изненада...ремъкът си е здрав, но шайбата на хидравличната помпа се беше скъсала от оста си, и съответно ремъкът си гореше най-спокойно с пламък даже. Излях му едно шише вода отгоре и угасна (ЕТО ЗАЩО ОЩЕ УТРЕ ЩЕ СИ КУПЯ ПОЖАРОГАСИТЕЛ!!!).Махнахме ремъка, и тъй като не бях 100% сигурен дали водната помпа се задвижва от този ремък, или от агренажа, решихме да пробваме. Поработи колата малко на място, температурата нормална, не се покачва. Тръгнахме и се прибрахме благополучно, без повече произшествия, на акумулатор.Сега:ТЪРСЯ хидравлична помпа за двигател 183.А1.000 (FIAT Punto II HGT, FIAT Coupe 1.8 16v VFD, Lancia Delta/Dedra/Lybra 1.8 16v VVT) - втора ръка на поносима цена.П.П. Защо изобщо не се сетих за списъка с телефони, който се намираше в джабката на Дедрата - и аз не мога да обясня.

Коментар

Immortal написа:
                              Махнахме ремъка, и тъй като не бях 100% сигурен дали водната помпа се задвижва от този ремък, или от агренажа, решихме да пробваме. Поработи колата малко на място, температурата нормална, не се покачва. Тръгнахме и се прибрахме благополучно, без повече произшествия, на акумулатор.
                              Беше длъжен да пробваш веднага Дидо.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз малко късно виждам темата - имам и канал и инструменти. Имам и една помпа, но е от JTD105 - черна на цвят.

Коментар

Working...
                                X