Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нокия Е51 и разчитане на документи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нокия Е51 и разчитане на документи

Значи проблема ми е следния: имам тази нокия и искам да отварям текстови документи, но вътре в тях има .гиф картинки, поради тази причина вградения офис не ми върши работа и ми се налага да конвертирам в пдф формат. Обаче пдф става доста голям документа и не всички мога да ги отварям. Дайте ми идея какъв безплатен софт да ползвам, за да мога или да отварям по-големите документи в пдф, или пък да ги конвертирам вместо в пдф в нещо друго и да не стават толкова големи, а .гиф картинките да се отварят. Друг вариант е евентуално упгрейд до нов Адобе рийдър за симбиан, обаче ми се струва, че пак не отварят толкова големи пдф /около 4-5 мб/
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Да не би и самият документ да е твърде голям. Един pdf документ с 12 gif-чета в него с размери 230х150 е около 120кб. По-скоро си разбий големия pdf на по-малки, и без това скролването на 20 страници би било мъчение.
    [ Stilo 1.8 16V ]

Коментар

Големи няма как да ти ги отвори, поради слабия процесор и малкото памет.Пробвай да намалиш гиф-четата на по-малък размер, и пак да ги върнеш в документа, преди да го направиш на ПДФ.Друго не се сещам.

Коментар

варинта с разбиването на документа не става, напротив-обединявам много документи в един и стават около 90-100 стр с гифчета на тях. гифовете ги разтеглям на ръка нарочно- защото като са малки и акробата доближава текста, но гифа си седи малък и това е голям проблем. тряба ми формат, който ще елиминира тези проблеми....дали няма начин да подкарам уърда да чете гифовете?
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако проблемът е в GIF формата, а не в малкото памет на телефона, може да пробваш да ги конвертираш, например в PNG.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

пнг ще го отваря ли уърда?
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Аз ползвам една програма - "PDF+" - може да отваря големи PDF файлове понеже ги чете на части. Обаче не знам как се държи при документи с много графики. Нищо не пречи да опиташ, програмата е безплатна и като се инсталира замества стандартния Акробат.
              Bravo 1.6 / 16

Коментар

Support форума на Nokia:
                Thanks for replying me in my PDF thread.. Anyway, you can’t open very large PDF files with reader LE 1.5, you have to go for the 2.5 version or PDF+ . Hope this will solve your problem!
                [ Stilo 1.8 16V ]

Коментар

ще пробвам довечера това ПДФ+Благодаря ви!
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                  X