Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карането без *инетка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Карането без *инетка

Та така,днес научих една истина: карането без *инетка струва 100 кинта. Поука: колеги, за Бога, не карайте без *инетка, че ще ви олекне портфейлът със сто кинта като на мен (актът е толкова). ,Райо
    Тойота Приус

Кофти колега... Канех се да питам аз колко е глобата за каране без винетка (*=м ? )...Вече разбрах колко е...
    1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

дори до повече може да стигне. от 100 до 500лв е кофти тръпка ако те глобят

Коментар

глобата е минимум 2 винетки но има и положителна страна глобата - никой не те кара да я плащаш веднага... въпреки че и това скоро ще поправят. С последните промени в ЗДП ще се изземва талона и ще ти го връщат чак когато си платиш... а знаете че повече от месец с акт не може да се кара...Иначе като беше голямата инфлация кеф ми правеше да ме спрат и да ме глобят. Пишат ти фиш за 1000 лева - след 1 седмица толкова струва 1 кафе

Коментар

Crash73 написа:
          Кофти колега... Канех се да питам аз колко е глобата за каране без винетка (*=м ? )...
          да, за нас. да предупредя: знакът "винетка" сега е току след детелината на околовръстното и магистралата за Пловдив; преди беше, мисля, чак на разклона за Верила и Елин Пелин. полицаите спират колите буквално двайсет метра след знака и директо пишат акта. На един пич със служебен микробус му написаха акт за 500 и нещо лв. (в този смисъл Блонди е права -- актът може да достигне и толкова). А така иначе -- нЕкои размишления : годишната винетка струва 54. Седмичната - 4.50. Простата сметка показва, че седмичната струва около 4 пъти повече от годишната, изчислено като цена на седмица (54/365=0.15 лв/ден, което умножено по 7 дава 1.04 лв/седмица). Въпрос : коя цена е "истинската" ? на седмичната или на годишната ? ако е първото, държавата се минава като събира от нас "само" по 54 кинта. Във втория държавата ни минава, като ни кара да плащаме четири пъти повече за правото да ползваме републиканската пътна мрежа в продължение на една седмица, отколкото ако си купим годишния стикер. В моя случай : в началото на месеца ходих до Севлиево и си купих седмична винетка, която ползвах точно един ден -- отиване и връщане. С това съм платил амортизацията на споменатата пътна мрежа не само за него ден, но и за около четири седмици напред, ако приемем хипотезата, че реалната стойност на винетката е тази на годишния стикер и че г-жа държавата в отношенията си с гражданите не се минава. Както и да е, хванали са ме в изцепка - ще плащам. Но не става дума за жалките 100 лв. Ако ме беха спрели на 123-тия км на магистралата -- ОК, съгласен, аз съм злостен нарушител и обществен враг, който иска да си кара колата за сметка на честните данъкоплатци, ама 20 метра след знака, при положение, че село Лозен е квартал на София ? R
          Тойота Приус

Коментар

Ба* ти гредата! Не можа да се измисли нещо на място?Знам, че не е редно, но все пак ....... мани-мани бах ти гредата!

Коментар

Е кофти е така.. мисля, че цената на винетките е някаква усреднена.. знаят (или предполагат) статистически колко хора ще си купят годишна и колко ще си купя месечна, и седмична, и са ги разпределили. Вероятно идеята е ако караш често да не ти излезне скъпо това, че имаш и караш кола, а ако излезнеш извън града да речем на почивка инцидентно.. да ти одерат кожата.Логика в тази схема от гледна точка на нас шофьорите е абсурдна.. нали точно като караш често амортизираш пътищата..Аз от време на време излизам извън София и прецених, че годишната винетка ми е по-изгодна (абе все се набутвам, ама така е по-малко)
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Re: Карането без *инетка

Rayo написа:
                Та така,днес научих една истина: карането без *инетка струва 100 кинта. Поука: колеги, за Бога, не карайте без *инетка, че ще ви олекне портфейлът със сто кинта като на мен (актът е толкова). ,Райо
                Колега това което ти се е случило е неприятно. И на мен ми е кофти за тия винетки ама кво да се прави. Аз в случея няма много право да говоря защото поне ми я дават без пари /колат ми е на инвалид/. Но мисля, че е изчислено тва за цената. Всеки си прави сметката. Колата на гаджето кара я баща и от време на време. Налага му се да напуска София 1-2 пъти в годината. Е за кво му е годишна винетка. Обаче ако му се налагаше да излиза в месеца по веднъж поне, тогава става дебело и сигурно щях да му дам мойта, а аз да си купувам седмичниПС За Лозен не си прав има път който е без винетка и даже е по кратък. Знаеш, че за повечето квартали и селца около София не се налага винетка
                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                Совалката средно на LPG
                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Благодаря на всички за отговорите и доброто отношение. Фиат127 -- прав си. :D , Всичко добро!Р
                  Тойота Приус

Коментар

Fiat 127 написа:
                    Rayo написа:
                    Колега това което ти се е случило е неприятно. И на мен ми е кофти за тия винетки ама кво да се прави. Аз в случея няма много право да говоря защото поне ми я дават без пари /колат ми е на инвалид/. Но мисля, че е изчислено тва за цената. Всеки си прави сметката. Колата на гаджето кара я баща и от време на време. Налага му се да напуска София 1-2 пъти в годината. Е за кво му е годишна винетка. Обаче ако му се налагаше да излиза в месеца по веднъж поне, тогава става дебело и сигурно щях да му дам мойта, а аз да си купувам седмичниПС За Лозен не си прав има път който е без винетка и даже е по кратък. Знаеш, че за повечето квартали и селца около София не се налага винетка
                    Имаш ли представа дали все още може да се подават документи за инвалидни винетки?Баба ми си загуби личната карта в началото на годината и не си извади дълго време. Сега има ама аз нямам винетка.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Гешабели,не, за съжаление нямам инфо за това, за което питаш. Но не карай извън града без стикер. Р
                      Тойота Приус

Коментар

Rayo написа:
                        А не успя ли да дадеш 20лв. на полицайте да ги занесат те на КАТ ))) Че ти нямаш време сега да правиш такива неща
                        По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
                        Дедра Турбо Интеграле

Коментар

Pa4kata написа:
                          ....А не успя ли да дадеш 20лв. на полицайте да ги занесат те на КАТ ))) Че ти нямаш време сега да правиш такива неща
                          "Не, не мога да правя такива неща ..." Ай-ай, опит да подкупя полицай -- ужас !!! . Както казваше Остап Бендер "Наказателния кодекс аз го уважавам". Освен това, заплата получавам днес - имахме точно 5 кинта двамата с гаджето.
                          Тойота Приус

Коментар

geshabeli написа:
                            Fiat 127 написа:
                            Rayo написа:
                            Имаш ли представа дали все още може да се подават документи за инвалидни винетки?Баба ми си загуби личната карта в началото на годината и не си извади дълго време. Сега има ама аз нямам винетка.
                            Може по всяко време да си подадеш документите. Няма значение. Ще изчакаш около месец може би и ще си я вземеш. Аз миналата година си взех колата края на септември и си пуснах документи и ми я дадоха средата на октомври.
                            Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                            Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                            Совалката средно на LPG
                            Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Rayo написа:
                              Мене с 300 даже... ме "заплашиха".., ама минах метър.., щото беше изтекла предишния ден.., аз аз до финала твърдях, че не е..!
                              FIAT PUNTO 6 SPEED
                              FIAT MAREA 1.9 TD

Защо идиотите са толкова много, а куршумите толкова малко?!

Коментар

Working...
                              X