Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мишена за простаци

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

shikito написа:
    krasio_79bs написа:
    С тази пушкаhttp://www.aceros-de-hispania.com/Ga...-shadowrsv.aspИ с тези сачми,улично псе се прости с живота си от 30 метра разстояние.Едва ли стъкло ще и се опре,виж със обикновените оловни сачми е под съмнение.
    Само едно не разбрах, колега - Ти ли си убил кучето и защо подяволите си го направил...
    След като не си разбрал кой го е убил,защо ми задаваш подобен въпрос?Някъде да си прочел че аз съм убил кучето?А за да се стигне до убиване на кучето значи е имало причина.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

shikito написа:
      Не не мами нещо, защото когато целеше враните бях с него на работа. Бяха накацали 4 врани на една жица той уби 3А за глигана има един форум за уръжия, дето той си влизаше редовно там и има качено клипче, как един човечец се е качил на едно дърво и нацели един глиганв главата и глиганя умря... До колкото знам обаче лова с въздушно оръжие забранен....
      Колега, правиш ли разлика между въздушна пушка (с пружина), флоберка, пневматична пушка (със сгъстен газ)? И допълнително - калибрите различаваш ли ги? Аз обожавам интернет, но в YouTube например има клип как се правят диаманти в домашни условия - парче въглен, парче графит, тенджера под налягане няколко чаши вода и си ти..., но не вярвам.А на Бургаският колега, който от 30 метра стреля по умрели кучета ще кажа - в ръката ако ме прострелят с бойно оръжие - няма да умра, но ако в главата ма прострелят с въздушна пушка от 30 метра ще съм много раздразнен и тоя дето го е направил ще трябва да бяга по-бързо от мен. Колега krasio_79bs както вече ти писах - имам опит с подобно оръжие - почти всички изброени от мен съм ги прострелвал, а с някои съм изстрелял доста "чашки" по разни мишени - включително лястовици от метър до 3 метра - лястовицата е в пъти по-малка от куче, но ... така и не успях да сваля нито една. Пак казвам - невъзможно е да се "спука" предния прозорец на автомобил със съчма от въздушна пушка, камо ли да остане следа от рикошет. С проектил изстрелян от огнестрелно оръжие съм склонен да приема, че може да се получи. И да те попитам нещо, защото явно си в жестока заблуда - знаеш ли колко е като разстояние 30 метра и каква е енергията на чашката изстреляна от въздушна (не пневматична) пушка при това разстояние? Дали ще пробие кашон?И за да спрете със спекулациите, това са най-тежките амониции, които намерих за въздушна пушка:Diabolo BaracudaКалибър: 4,5 mm ; 5,5 mm ; 6,35 mmТегло: 0.69 g ; 1.37 g ; 2.01 gТежка и много точна чашка със заоблена предна част и гладко тяло предназначена изключително за любителска стрелба на големи разстояния.Специално създадена за силни пушки с висока нач.скорост.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        @charlie: пред блока ми има някакъв олигофрен, чиято аларма реагира и на пикнята на котка - замислям се да си купя бойна прашка + старите ми лимки от прозрачно стъкло и да му спраскам някой от джамовете - който е обърнат към мен. Злобно и като на колегата, но поне ще съм сигурен, че топче от прозрачно и тежко стъкло ще си свърши работата по-добре от смешните грам и половина чашки 5.5мм за въздушната пушка - тествал съм ги - оставят само бегла диря по боята.Но знаем ли с теб - може да са измислили доста по-сериозни въздушни пушки
        Вече ме дразниш ама супер,супер много!Това че си компютърен специалист го разбраха даже гостите във форума ни,ама сега като стана и оръжейник а си немаш никаква идея от тая материя ми идваш в повече.Та само да ти кажа че си пропуснал най-високия клас на въздушното оръжие,тъй наречените пцп.Тези ЛОВНИ въздушни пушки работят със въздух сгъстен на 200 атмосфери как ти звучи,съществуват такива пушки до 50-ти калибър и във щатите където ловът с въздушно оръжие е разрешен с тез "играчки" отстрелват и бизони.Накрая и не на последно място кога ще престанеш да си "всичко мога,всичко знам" щото си смешен и се излагаш като кифладжия И пневматиката си е пневматика било то пружинна или с въздух под налягане в бутилка,и това че си търсил само в тез калибри нищо не значи.
        Bravo 1.2 16v
        Lancia Dedra 1.8 16v
        Suzuki GSXR250R

Коментар

Време за ключ.Ако имате да си разменяте реплики извън темата има ЛС за това.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
          X