Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мишена за простаци

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

shikito написа:
    Той беше много голям фен и ми показа една пушка с която можеш да убиеш глиган от 20/30 метра...
    Е тука май малко е преиграл твоя приятел ми се струва.Има много яки въздушни пушки,но чак пък глиган :DНавсякъде си има и готини съседи и мърша.Аз докато си бях в България сумати пъти съм си намирал колата замеряна с яйца,домати и т.н.Слава богу без никакви щети.
    Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
    Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Има си стабилни пушки, който нанасят големи поражения, (чак за глигани не стават) така че е напълно възможно. На мен пи пукнаха предното стъкло с отхърчало камаче онзи ден, какво остава с хубава пушка. Иначе стъклото ще го сменям след наколко дни по застраховка, та и мен ме интересува как става номера с винетката, прегледа и гражданската.

Коментар

С тази пушкаhttp://www.aceros-de-hispania.com/Ga...-shadowrsv.aspИ с тези сачми,улично псе се прости с живота си от 30 метра разстояние.Едва ли стъкло ще и се опре,виж със обикновените оловни сачми е под съмнение.
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Има Airsoft пушки с начална скорост 300-350 метра в секунда, след модване стигат до 450+ с яки сачми си е смъртоносно

Коментар

Едно време в моето детство използвахме по-примитивни, но не по-малко ефикасни оръжия, като например известната в Пазарджик разпинялка, позната на други места като прашка, жилка, предполагам, че има и още наименования. Това беше истинско оръжие и ако някой милиционер видеше издайническите каучукови ластици на врата (самата разпинялка криехме под дрехите), можеше лошо да си изпатиш. Аз съм ял шамари само защото съм носил разпинялка, макар никога да не съм стрелял по нищо живо. Та когато с разпинялката се стреля с голяма гайка, от 30-40 метра чупи прозорци, а може и тежко да рани човек. Осакатява котки и кучета, убива птици. Гадни забавления, но винаги ги е имало. Такива случки, които са свързани само с материални щети, не трябва да се слагат на сърцето, а още по-малко да се мисли за отмъщение, защото много пъти такива безсмислени простотии се вършат точно от деца. То добре, че в повечето случаи плановете за отмъщение остават само като закани. Видяхте какво стана вчера: тежко раниха дете за шепа сливи...
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

shikito написа:
              Колега, има разлика от въздушна пушка до въздушна пушка... Имах един колега , който с въздушна пушка убиваше врана от 150 метра с оптика, така че.... Той беше много голям фен и ми показа една пушка с която можеш да убиеш глиган от 20/30 метра...
              Сега да обясня колко вида въздушни пушки има искаш ли? 1. Пружинна - зарежда се чрез сгъване на цевта към приклада, поставя се чашката - стреляш, повтаряш операцията2. Газова - зарежда се с бутилка сгъстен въздух, стигащ за 20-25 изстрела, има си пълнител със съчми и/или чашки. Стреля доста силно, но не достатъчно за 150 метра3. Винтовка - виждал си ги по стрелбищата - зарядите обикновено са 10 броя малки съчми, става за ТИР стрелба, нищо особено4. Флоберка - стреля с 5.65мм боеприпаси, заряда е оловен проектил + кордит, представлява истински патрон. Понеже вече премианваме термина огнестрелно оръжие - достъпа е ограничен до разрешително за боравене с таковаЗа да убиеш глиган ти трябва проектил с калибър поне 7.62мм и доста добра терминална скорост - примерно АК47 върши прекрасна работа в автоматичен режим, а с пушка с този калибър ти трябва стабилна ръка за да не пропуснеш. Ловните пушки са обикновено гладкоцевни (както и въздушните) и там за глиган си има специални боеприпаси - обикновено са по-едри съчми, но съм виждал отстрелян доста раздразнен глиган. Та твоят запален приятел дето убива врани със ВЪЗДУШНА пушка с ОПТИКА явно ... те мами нещо.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колеги срещу 111,60 лв. с ДДС ми подмениха счупеното стъкло в Кобра , като всичките стикери ги залепиха на новото стъкло без никакви проблеми.В сравнение с другите оферти който получих цините им са почти наполовина . Дано на новото да му провърви в "живота" защото никак нее приятно.Дано и на Вас да невисе да изживявате подобно приключение :D :D :D Все пак ако на някой му се налага да ползва такива услуги ще се опитам да бъда полезен , т.е. ще Ви напиша телефона им 02/931 77 77 по предварителна уговорка идват и на адрес.
                FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

krasio_79bs написа:
                  С тази пушка... 5.5mm-та от горния линкИ с тези сачми,улично псе се прости с живота си от 30 метра разстояние.5.5мм кухи чашки на фирма несъществуваща вечеЕдва ли стъкло ще и се опре,виж със обикновените оловни сачми е под съмнение.
                  Спести ми го моля те, ако не е било пекинез или си го стрелял 10 пъти в лявото око... Пушката стреля с оловни чашки 5.5мм. Дори с началната скорост от 305м/секунда това нещо е като да го ухапе кърлеж уличното куче, ако разбира се не е с обем на коте... Моето куче преди да го отровят го блъсна кола с около 40км/час - колата остана без броня и ляв фар, а кучето ми малко се постресна... Значи - тон и половина не го убива, но грам и половина - да???
                  Steliyan's Life!

Коментар

точно затова питах от какво разстояние е стреляно, защото ми е странно дори и добра въздушна пушка да счупи предно стъкло на автомобил и то от 50 м. ...това за убиването на глигани, сметам да го разправям на събирания на ловци и да обирам точките п.п. дано колегата разбере кой е мизерника и тойх да си понесе заслуженото!
                    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

@charlie: пред блока ми има някакъв олигофрен, чиято аларма реагира и на пикнята на котка - замислям се да си купя бойна прашка + старите ми лимки от прозрачно стъкло и да му спраскам някой от джамовете - който е обърнат към мен. Злобно и като на колегата, но поне ще съм сигурен, че топче от прозрачно и тежко стъкло ще си свърши работата по-добре от смешните грам и половина чашки 5.5мм за въздушната пушка - тествал съм ги - оставят само бегла диря по боята.Но знаем ли с теб - може да са измислили доста по-сериозни въздушни пушки
                      Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                        krasio_79bs написа:
                        С тази пушка... 5.5mm-та от горния линкИ с тези сачми,улично псе се прости с живота си от 30 метра разстояние.5.5мм кухи чашки на фирма несъществуваща вечеЕдва ли стъкло ще и се опре,виж със обикновените оловни сачми е под съмнение.
                        Спести ми го моля те, ако не е било пекинез или си го стрелял 10 пъти в лявото око... Пушката стреля с оловни чашки 5.5мм. Дори с началната скорост от 305м/секунда това нещо е като да го ухапе кърлеж уличното куче, ако разбира се не е с обем на коте... Моето куче преди да го отровят го блъсна кола с около 40км/час - колата остана без броня и ляв фар, а кучето ми малко се постресна... Значи - тон и половина не го убива, но грам и половина - да???
                        То с теб и до тоалетна не може да сподели човек ако е ходил.То и теб ако те стрелят с бойни патрони в ръката едва ли ще умреш,ама ако те целнат в главата резултата е съвсем друг.Ми като си толкова сигурен че не може тая пушка да ти строши стъклото що не вземеш да пробваш.Ей така и един клип да ни направиш да разберем какви сме идиоти и не разбираме от нищо.Пробвай,нали си сигурен в думите си.Докажи ни на всички че си с бронирани стъкла.Ще чакам клип
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

jenshen73 написа:
                          @charlie: пред блока ми има някакъв олигофрен, чиято аларма реагира и на пикнята на котка - замислям се да си купя бойна прашка + старите ми лимки от прозрачно стъкло и да му спраскам някой от джамовете - който е обърнат към мен. Злобно и като на колегата, но поне ще съм сигурен, че топче от прозрачно и тежко стъкло ще си свърши работата по-добре от смешните грам и половина чашки 5.5мм за въздушната пушка - тествал съм ги - оставят само бегла диря по боята.Но знаем ли с теб - може да са измислили доста по-сериозни въздушни пушки
                          Колеги съжалявам , че предизвиках безсмисмен спор .Аз непрвилно съм написал "счупено" , стъклото се беше напукало като паяджина пред мястото на водача т.е. нестава за каране и трябва да се смени . В интерес на истината в центъра на паяджината , нямаше от къртена люспа от стъклото , но следата по пластмасовата кора до чистачките е доста дълбока и дълга от рикошета . Дори на ръба на предния капак е отпечатана съчмата ,ъгала на изстрела е много малък спрямо предното стъкло , стреляно е зад гърба на колата и от високо .Сега като разсъждавам по-спокоино , можеби трябваше да се обадя в полицията ,без да местя колата от мястото и.
                          FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                          FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                          FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                          HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

можеби трябваше да се обадя в полицията ,без да местя колата от мястото и
                            Много правилен извод...лошото е ,че адреналина много пречи в такива неприятни моменти и до такива мисли поне мойта тиква не може да достигне. Говоря от опит.
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

Коментар

jenshen73 написа:
                              shikito написа:
                              Колега, има разлика от въздушна пушка до въздушна пушка... Имах един колега , който с въздушна пушка убиваше врана от 150 метра с оптика, така че.... Той беше много голям фен и ми показа една пушка с която можеш да убиеш глиган от 20/30 метра...
                              Сега да обясня колко вида въздушни пушки има искаш ли? 1. Пружинна - зарежда се чрез сгъване на цевта към приклада, поставя се чашката - стреляш, повтаряш операцията2. Газова - зарежда се с бутилка сгъстен въздух, стигащ за 20-25 изстрела, има си пълнител със съчми и/или чашки. Стреля доста силно, но не достатъчно за 150 метра3. Винтовка - виждал си ги по стрелбищата - зарядите обикновено са 10 броя малки съчми, става за ТИР стрелба, нищо особено4. Флоберка - стреля с 5.65мм боеприпаси, заряда е оловен проектил + кордит, представлява истински патрон. Понеже вече премианваме термина огнестрелно оръжие - достъпа е ограничен до разрешително за боравене с таковаЗа да убиеш глиган ти трябва проектил с калибър поне 7.62мм и доста добра терминална скорост - примерно АК47 върши прекрасна работа в автоматичен режим, а с пушка с този калибър ти трябва стабилна ръка за да не пропуснеш. Ловните пушки са обикновено гладкоцевни (както и въздушните) и там за глиган си има специални боеприпаси - обикновено са по-едри съчми, но съм виждал отстрелян доста раздразнен глиган. Та твоят запален приятел дето убива врани със ВЪЗДУШНА пушка с ОПТИКА явно ... те мами нещо.
                              Не не мами нещо, защото когато целеше враните бях с него на работа. Бяха накацали 4 врани на една жица той уби 3А за глигана има един форум за уръжия, дето той си влизаше редовно там и има качено клипче, как един човечец се е качил на едно дърво и нацели един глиганв главата и глиганя умря... До колкото знам обаче лова с въздушно оръжие забранен....
                              Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

krasio_79bs написа:
                                С тази пушкаhttp://www.aceros-de-hispania.com/Ga...-shadowrsv.aspИ с тези сачми,улично псе се прости с живота си от 30 метра разстояние.Едва ли стъкло ще и се опре,виж със обикновените оловни сачми е под съмнение.
                                Само едно не разбрах, колега - Ти ли си убил кучето и защо подяволите си го направил...
                                Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Working...
                                X