Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свръзване на трифазен електромер на монофазна инсталация?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свръзване на трифазен електромер на монофазна инсталация?

Здравейте,искам да си сложа контролен електромер на една стая и имам електромер, койтоо6аче е за трифазен ток. На къщата си е монофазен. Мога ли да го свържа този?Електромера въпреки, че е нов, е купуван 9х някоя си година и липсват книжки, схеми и т.н.Ето снимка:
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

лл

Може да се свърже но шанса да отчита реално е малък. Ако имаш познат в електромерна лаборатория да го сложи на рампата-стенда-и да направи нужните корекции -тогава със сигурност ще стане.
    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Нямаш проблеми. Забележи клемите как са наредени на 4 секции, първите 3 от ляво на дясно са ти фазите R S T, а последната е нулата. Във всяка една секция има по две напречно разположени клеми в лявата влиза фазата, а от дясната излиза. Друг е въпросът дали ще от чита толкова точно, защото някои от трифазните електромери не са толкова чувствителни.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Ще даваш тази стая под наем или искаш за собствена информация да знаеш колко ти харчи даден уред?
        F31 BMW 320d

Коментар

Както ти е казал maskarata, кл. 1, 3 и 5 (от ляво на дясно на снимката) са входове на трите фази R, S и T , а кл. 2, 4 и 6 са изходите на трите фази R, S и T . Нулата вход и изход се връзва на квадратната клема с пете винта. В твоя случай кл. 1 фход фаза, кл. 2 изход фаза и нула на квадратната с пете винта. За да измерва правилно електромера трябва да е във вертикално положение. Схема на свързване би трябвало да има на капачката, която стои зад елктромера на снимката. Преди работа изключи предпазитела и провери за отсъствие на напрежение.

Коментар

Само да спомена на село имаме същия модел електромер на къщата и това нещо на крушка от 60 вата не отчита нищо, чак като му включиш консуматор над 100 вата се сещаше да се върти.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Благодаря, ще го вържа да видя какво ще отчита, ако не ще купя друг, поне са евтини.Тurbodieselcomby Ще даваш тази стая под наем или искаш ....?Да, давам я под наем, затова е желателно да е сравнително точно
              Ex Fiat 126P
              Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Само да отбележа колега: аз ако съм ти наемател ще искам и часовник да ми сложиш, за да прехвърля нощна/ дневна. Гледам, че е двойно тарифен електромера.
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                  Само да отбележа колега: аз ако съм ти наемател ще искам и часовник да ми сложиш, за да прехвърля нощна/ дневна. Гледам, че е двойно тарифен електромера.
                  Да, за това няма про6лем.
                  Ex Fiat 126P
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Е за наематели си трябва баш електромер.Ако беше само за един уред (до 10А или до 16А) може и с това на снимката!
                    Прикачени файлове
                    F31 BMW 320d

Коментар

Да, знам го това, колко струва?Електромер е около 50-60лв.http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7774
                      Ex Fiat 126P
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

trace написа:
                        Да, знам го това, колко струва?Електромер е около 50-60лв.http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7774
                        В щайнбергер тия измерватели са на цена от порядъка на 20-30лв. По китайските сайтове има и доста други предложения. Не мерят особено точно, но стават.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Този е Немски и е към 40 БГН и е достатъчно точен!
                          F31 BMW 320d

Коментар

Благодаря ви,последно ще купувам нов електромер, пък трифазния ще го продавам най-вероятно,та някой да знае (за София) къде, освен сайта по-горе, продават електромери?Ако е и в 6лизост до Красно село още по-до6ре, че малко ми е натоварена програмата.
                            Ex Fiat 126P
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

trace написа:
                              Благодаря ви,последно ще купувам нов електромер, пък трифазния ще го продавам най-вероятно,та някой да знае (за София) къде, освен сайта по-горе, продават електромери?Ако е и в 6лизост до Красно село още по-до6ре, че малко ми е натоварена програмата.
                              Трейси изчакай с покупката.Ще погледна дали не си пазя стария,нали ги смениха с електронни преди време .Ако го намеря ще ти го подаря.
                              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Working...
                              X