Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Залях си лаптопа с бира :( Препоръчайте читав сервиз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@Skip_01: В спора се ражда истината - обикновено при проблеми като на колегата нориага, са умрели повече елементи, отколкото могат да се намерят на Българския пазар за подмяна. Давам ти елементарен пример: имам изгорял по USB мост (чипсет) смяната струва 50лв. за техника с инфрачервената станция, но самият чипсет мога или да го сваля от друго дъно (с друг проблем) или ... да си поръчам МИНИМУМЪТ от 1000 за скромната сума от около $27000... Разбира се, че ще оферирам или нов лаптоп или ново дъно на клиента..., защо да си играя да го мия, суша и чека, като знам, че всички други варианти са по-изгодни за конкретния клиент?И нямам НИЩО лично против теб!
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      @Skip_01: Давам ти елементарен пример: имам изгорял по USB мост (чипсет) смяната струва 50лв. за техника с инфрачервената станция, но самият чипсет ........И нямам НИЩО лично против теб!!
      Няма проблем, колега ... Ако тая година стигна до морето - може да пием по бира ...USB мост? ... предполагам говориш за южен мост ... Пример от вчера: лаптоп на няколко месеца, гръмнал през USB от принтер (оторизирания сервиз отсвирил клиента за гаранцията) ... южния мост на лаптопа VIA-8237А ... нов струва към 30 долара ... монтажа на чипа е за няколко минути (то отвярянето на лаптопа за да извадиш платката отнема повече) ... няма загубено време за диагностика, колко да му пиша за ремонт ... та човека подписа фактура за 100 лв и ги го отнесе ... е вярно че беше колега от фирма с която работим, но това обстоятелство послужи колкото да направим ремонта докато си говореше с търговците ... За 100 лв. здраво дъно трудно ще намери, че в т.ч. и със смяната му в лаптопа - няма как за толкова пари и за към час време чакане ...А за миенето при залети платки - никакво време не губиш ... освен като светне лампата на едната вана да преместиш платката в съседната ... и като мине през всичките - да я забравиш в камерата за сушене ... Но после като мериш, знаеш че мериш елементи, а не и утечки, които доста объркват резултатите при измерването, ... и поради това ще загубиш много повече време докато стигнеш до истината ...Сори ако си се засегнал от малко острия тон, ама първо прати колегата с лаптоп DELL в СТЕМО, а после имаше изречение в отговор на мой пост ... нещо за "сервизните специалисти, които не са особено наясно ... " ... та осъзнавам че малко се впрегнах ... :D Опс .. бях писал че с темата приключвам, ама не бях допил бирата ... Оцапахме темата на колегата...
      Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip, да ти пратя ли платката да я видиш, че няма как да я снимам за да се увериш! Чак изпаднали елементи има, а пистите от областа на спойките до няколко милиметра са проядени а по-навътре и позеленели. Не че не може да се оправи, но струва ли си. И къде е гранцията че ще работи извесно време и няма да дефектира наново.
        Fiat Marea TD100

Коментар

jenshen73 написа:
          В СТЕМО само за диагностика (без която не може по принцип) ще трябва да "кихне" 48 еуро..
          Дай ми ценова листа на СТЕМО в евро? В кой техен сервиз е тази цена?За клиентски следгаранционен прегряващ лаптоп след диагностика и почистване стойността на услугата беше 36 ЛЕВА.

Коментар

Вчера ми се обадиха и казаха, че дъното може да се спаси с подмяната на няколко елемента. Удоволствието ще ми струва 150-180лв. Навих се, все пак лаптоп 17" с моите характеристики още си държи цена от 1500-1600лв
            Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Само да вметна, че в Мултирама ("Ние разбираме от компютри") също поправят такива джунджурии, цената за диагностика на лаптоп - 48 лв. Друг е въпросът, колко доверие може да се има на тях. Аз за това още се чудя какво да правя със стария лаптоп, защото нямам излишни 100 лв...

Коментар

Skip_01 написа:
                Сори ако си се засегнал от малко острия тон, ама първо прати колегата с лаптоп DELL в СТЕМО, а после имаше изречение в отговор на мой пост ... нещо за "сервизните специалисти, които не са особено наясно ... " ... та осъзнавам че малко се впрегнах ... :D Опс .. бях писал че с темата приключвам, ама не бях допил бирата ... Оцапахме темата на колегата...
                Грешиш, не съм го пращал в СТЕМО, а попитах "ЕЛЕНА, от кога СТЕМО са сервиз на DELL?" Знам кой-кой е много добре, а ... ще ми драснеш ли на лични координатите си?
                Steliyan's Life!

Коментар

Абе к’во стана с лаптопа ?Със всеки ден чакане, шансовете ти намаляват
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Абе к’во стана с лаптопа ?Със всеки ден чакане, шансовете ти намаляват
                    Колега малко по-нагоре съм написал

Коментар

Еми темата е приключена значи, малко ли спам теми има.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

След като вземеш лаптопа чакаме да споделиш резултата и какво са ти казали от фирмата ...
                        Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

И чакаме

Коментар

Днес си взех вече работещият лаптоп Момчето което ми даде лаптопа не се беше занимавало с него а и аз бързах, така че незнам със точност какъв е бил проблема. Ремонта ми струваше 150лв. Довечера ще го тествам по-обстойно, засега видях само че пали и си върви нормално

Коментар

С други думи - честито!
                              Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                              X