Надявам се да замина, тогава ще имате информация от първа ръка Стискайте палци!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой бил ли е в Азербайджан?
Collapse
X
-
Стискаме палци колега.За Азербайджан не знам, знам за Казахстан - често сме изпращали хора там за монтажи.Може и да си приличат - много държава, малко свобода, строителство с държавни пари, корупция, тромава бюрократична машина. Но една година не е много, а и винаги си струва да видиш нещо различно, ако може покрай това да изкараш и някой лев - какво по-хубаво?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Дидо, айде отивай - аз ще ти пращам коли от тука в 40 футови контейнери - така се избягват повечето проблеми по митниците.Контейнер до Баку е към 2500 долара, мога да проверя точно.При тия цени на колите се избива от една кола... А в контейнер ще гледаме да хванем по 3...Ще можеш и поръчки да приемаш Като им гледам автопарка и цените - май най-подходящи са Уно и Пунто за там - половината части стават от ЛАДА - хем са и по-дребни и влизат по 3 в контейнер.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
gantcho написа:Глей го па тоз търгаш. Увийте ги уновците с вестници да не се очукат по пътя като са по няколко в контейнер.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov, и аз стигам до този извод.При средна заплата около 300$, наем за гарониера в Баку около 800-1000$ Цените на повечето стоки като тези у нас...Колите на нечувани цени...Ще ги видим как са.П.П. За сравнение на цени в различните държави може да ползвате сайта http://www.numbeo.com/cost-of-living/Доста точни данни има - сравних дадените цени в България, Англия, Турция, Гърция - верни са.
Коментар
-
Била съм в АЗербейджан 2 пъти - по-точно в Ганджа. Животът е много подобен на този в България през 2003-2004. Колите са скъпи, апартаментите също, но колко могат да си го позволят? Средната работна заплата миналата година, до колкото си спомням, е била приблизително както в България, и пак както в България минималната заплата (не си спомням вече колко е била) не е достатъчна да се живее дори не много добре, за пенсиите да не говорим, мисля, че пак бяха около българските. През 2007 е имало голям ръст с голям брой инвестиции, затова и животът на определен кръг хора се е подобрил значително, но пък не на всички.... Животът е добър в големите градове (за съжаление не съм била в Баку), но в малките райони положението е доста трагично - бедност и мизерия. Но пък е много красиво и вероятно така ще остане за много по-дълго време, отколкото в България. В Ганджа гостувах на рускиня, с която работехме заедно в Лондон. Но се премести в Канада през 2009 - просто не е истина каква омраза има към руснаците, освен ако не са много богати - тогава по-скоро е страх. За нивото на престъпност не мога да кажа - посъветваха ме да не излизам сама вечер, а ако изляза да се прибера преди 10. Да не държа пари и документи във външни джобове или в дамска чанта. Да не говоря с непознати и да не приемам питиета и подобни, защото турристите (разбирай чужденците) са основни жертви. За трафика - улиците са големи, кара се бързо, по-зле е от България, а катастрофите са чудовищни. Тук не съм ставала свидетел на тежка катастрофа, там за 5 дни станах свидетел на 2, за щастие не много кървави. Аз лично не бих се преместила да живея и работя там - не е моя тип среда. Ходихме до селото на моята позната - хората са много приятни - почти всички дойдоха да я видят (и мен, май повече мен да видят дойдоха), даже носиха храна... Много е красиво, но пък и много тъжно като гледаш как се справят без медицинско обслужване, без пари - кой каквото изкара... В града е хубаво, нощният живот става, но пък хората са злобни (може би с такова епчатление съм останала). Моята позната ми разказа, че преди време решила да си направи ремонт на кухнята - след като направила ремонта всичките й приятелки се изредили да я видят, а след това само няколко от тях все още й приказвали. Все пак успех - ако парите си заслужават.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ето това чукане чаках Благодаря Еле за информацията. За повече ще те разпитам по скайп, когато стане ясно, че ще ходя със сигурност.Все още не е.За омразата към руснаците - изпитвал съм я на собствен гръб в (Чехо)Словакия през 1989... На два пъти щяха да ме бият, само за това, че задавах въпрос на руски. След като разбираха, че съм българин, отношението ставаше коренно различно. Представям си каква би била омразата към руснаците, когато са те владели, убивали, депортирали и т.н. почти 100 години. Не че ние не сме същите, само че не към руснаците. За мое съжаление (не за това, че не е към руснаците, а че я има омразата).
Коментар
-
tyson написа:Реши ли се дали ще ходиш?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар