Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой бил ли е в Азербайджан?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой бил ли е в Азербайджан?

Колеги, интересува ме, дали някой е бил в Република Азербайджан? Да разкаже впечатления, съвети, и т.н.Още по-добре ще е, ако този някой е бил там с автомобил - през Турция и Грузия?Общоизвестни данни за държавата не ме интересуват - има достатъчно в нета.Интересуват ме по-скоро преки впечатления.

Никой ли не е бил?

Коментар

Дидо какво ще дириш в тоя диарбекир
      MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
      "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
      R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

kik73bg написа:
        Дидо какво ще дириш в тоя диарбекир
        Всъщност фактите са далеч от твоите, моите и на повечето хора представи.На първо място - Азербайджан се намира в Европа, колкото и странно да изглежда. Поне географски - северната й част е в Европа. Всъщност заблудата, че там е Азия, идва от неправилното понятие Източна Европа. На практика всички бивши соц.държави се намираМЕ в Централна Европа, а Източна започва от Украйна нататък.Ето карта на Европа: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...дложиха ми договор за 1 година за работа там, в българска фирма. Нещата не са 100% сигурни, но има вероятност да стане. Парите си заслужават.Ще се оправям на руски, а и не е лошо да понауча турски, макар и в азерския му вариант Аз вчера и днес доста ’разузнах’ за AZ, изчетох и мнения на хора, които са били там, но си рекох че може пък и някой от нас да е бил там.Горните 2 са проекти на новостроящи се сгради. Заради тях, а и заради нефта, наричат Баку - азерския Дубай. Ето и малко клипчета:http://www.youtube.com/watch?v=x2d6t...?v=aFIZHF7E0PI

Коментар

Immortal написа:
          Всъщност фактите са далеч от твоите, моите и на повечето хора представи.
          Най-искрено ти желая успех!Това, което съм чувал за Азербайджан преди 4-5-6 години е доста различно - изостанала държава, която се мъчи да тръгне напред благодарение на петрола и вероятно ще успее. Колите били два вида - лада и мерцедес, като вторият вид се срещал изключително рядко. Един бивш колега отиде да работи там с опел корса и на няколко пъти му пращах части, защото там категорично нямаше никакви. Живеело се по социалистически тертип.Но това е информация втора ръка.
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Цитирам приятел, който беше преди 5 години там:
            Там ако имаш тунингована Самара си гъзарче
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не може и да предположите колко струва там една Лада 2107, 1988 год. примерно Продава се за около 3000$. Типо 1995 година върви около 5000$.Това е от азерски сайт за продажба на коли.Наемите на апартаментите са по-големи от тези в Лондон Двустаен апартамент се дава за около "скромните" 1200 маната, което е 1200 евро месечно.Разликата в заплатите от преди 7-8 години и сега е около 10 пъти. Поне това прочетох из нета.Определено дръпват доста напред, кипи усърдно строителство (това ще е и нашата цел там - евентуално).Знам, че там корупцията е явна и на почит. За всяко нещо се очаква да дадеш взятка, особено ако си чужденец. Мен това обаче малко ме касае, защото ще работя в българска фирма, и по-голямата част от заплатата ми ще се превежда в България. Настаняването ми също не е мой проблем.Ще видим какво ще стане до няколо дни.

Коментар

Пожелавам ти успех. Според мен винаги е + да поработиш на друго място, особено в друга държава. Разбира се не съм за това да се емигрира напълно, а по-скоро за добиване на опит/впечатления.Пък и щом цитираш такива цени. Взимай едно Типо и едно за жена ти(да кара след теб) и сте напред още с влизането в страната

Коментар

И на мен това ми беше първата мисъл, обаче не става. Както и в Турция.Ако влезеш с кола там, ТРЯБВА да излезеш с нея.А и високите цени идват от регистрацията, а не от самите автомобили. Ако колата не е с азерски номера, не струва нищо...Това вече го разузнах Иначе ето малко "шокиращи" обяви:http://www.avtoaz.com/index.php?do=s...wmodel&mid=475

Коментар

Ааа има някаква врътка, защото знам, че през Дупница събираха по едно време най-големите трошки за тези републики, включително Азербайджан

Коментар

Врътката е да ги вкараш нерегистрирани, като фирма, на автовоз.Пътят е дълъг (над 2500 км), преминава през държави, където корупцията е на нива в пъти над нашата. Няколко митници, където може да минеш, може и да не минеш безпроблемно - Турция-Грузия; Грузия - Азербайджан... Руската, грузинската и азерската авто-мафии също не са от най-миролюбивите... Бе...то ако беше лесно...

Коментар

Не се разсейвай, а мисли по твоя си въпрос Ако си сигурен, че не е някоя фирма фантом, няма какво да му мислиш. Дори да не ти хареса, една година ще мине много бързо

Коментар

vital написа:
                          Не се разсейвай, а мисли по твоя си въпрос Ако си сигурен, че не е някоя фирма фантом, няма какво да му мислиш. Дори да не ти хареса, една година ще мине много бързо
                          А, не. Фирмата е на приятел, с когото работим отдавна съвместно. Просто са му предложили на него (като фирма) договор за там, и той ми предложи на мен.Все още нищо няма подписано, така че не е сигурно. Може нищо да не стане.Аз само събирам предварителна информация.

Коментар

Не знам заслужава си да се помисли, ама много ме запали да чета из нета за Азербайджан

Коментар

Тотално ми се преобърна представата за тази страна
                              Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Working...
                              X