Може би сте забелязали, че през последните седмици цената надизеловото гориво на бензиностанциите надхвърли цената на безоловниябензин А 95 - съответно 2,20 лв. за дизела срещу 2,13 лв. забезоловния бензин А95.Това е странно, защото ако се види цената на двата вида гориво наедро, става ясно, че дизелът излиза на по-ниска цена от рафинерията.Според сайта на ,,Лукойл
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Намалете цената на дизела
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Re: Намалете цената на дизела
K_. написа:Предвид кризата едва ли през последните месеци автопаркът внезапно епреминал масово на дизел, което да обяснява по-високите цени.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Immortal написа:Бензиностанциите са свободни търговски обекти и са свободни да си определят крайните цени според пазара.Не виждам проблем в това, че една стока я купуват по-евтино, а я продават по-скъпо.
Коментар
-
ls1 написа:Immortal написа:Бензиностанциите са свободни търговски обекти и са свободни да си определят крайните цени според пазара.Не виждам проблем в това, че една стока я купуват по-евтино, а я продават по-скъпо.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Повечето от половината МПС са на дизелово гориво, т.е.-има голямо търсене. Останалата половина от купуваното гориво се разпределя поравно между бензин и газ. Освен това дизеловото гориво се оскъпява допълнително от изискванията за добавяне на биодизел. Това лято не очаквайте да падне под 2,20 лв.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Повечето от половината МПС са на дизелово гориво, т.е.-има голямо търсене. Останалата половина от купуваното гориво се разпределя поравно между бензин и газ. Освен това дизеловото гориво се оскъпява допълнително от изискванията за добавяне на биодизел. Това лято не очаквайте да падне под 2,20 лв.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз пък едно немога да разбера.... Защо все сравнявате Дизеловото гориво с Бензина.... и все цитирате разни цени, че бензина е по- ефтин, при положение, че обикновенния бензин 95 сигурно отговаря на реални около 90 октана( в най- добрия случай( не че дизела е с по- хубаво качество....)). Аз немога да разбера какво искате.... Дизел 2.20 и бензина от 2.13 да го вдигнат на 2.30, че да може дизела да е "по- ефтин"?!
Коментар
-
Insane написа:Аз пък едно немога да разбера.... Защо все сравнявате Дизеловото гориво с Бензина.... и все цитирате разни цени, че бензина е по- ефтин, при положение, че обикновенния бензин 95 сигурно отговаря на реални около 90 октана( в най- добрия случай( не че дизела е с по- хубаво качество....)). Аз немога да разбера какво искате.... Дизел 2.20 и бензина от 2.13 да го вдигнат на 2.30, че да може дизела да е "по- ефтин"?!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
vaskoni_1980 написа:едва ли да има ефект от E-mail да им се пише никой няма да обърне внимание ефект да се постигне трябва нещо да се случи затваряне на магистрала или друго и да стигне до националната телевизиятака поне мисля азA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
mnpenchev
На мен ми е скъп бензина и не си карам колата. Ако ви е скъп бензина/дизела/газта правете като мен, излиза по евтино
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар